Kelt Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 jeste, jeste, u originalu ide testo odozgo i peče se jedno... dva dana... al i ovo zvuči dobro. Tnx :)
Venom Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Jel zna neko sta bi na srpskom bio sir koji Nemci zovu "quark" ?
msmodesty Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Jel zna neko sta bi na srpskom bio sir koji Nemci zovu "quark" ?mislim da je beli, mladi neslani sir u pitanjukao jako gust jogurt (znam da zvuci cudno) nema puno masti kao riccota ali je tako te konzistencije
henrik larsson Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Nije taj, nego onaj sitni, tzv švapski.
Allegra Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 ono sto ja kupujem kao quark je bas ovo sto je modesti opisala, a ovaj svapski mi vise vuce na cottage varijantu.mislim da quark ima manje masti i od cottage-a.modesto, sta ti koristis umesto slatke pavlake, jel moze da ide ovaj kvark tu ?
msmodesty Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 ono sto ja kupujem kao quark je bas ovo sto je modesti opisala, a ovaj svapski mi vise vuce na cottage varijantu.mislim da quark ima manje masti i od cottage-a.modesto, sta ti koristis umesto slatke pavlake, jel moze da ide ovaj kvark tu ?jooj, ja mnogo volim slatku pavlaku pa i quark-like zamenim pavlakom - moram priznati iz lenjostislatka pavlaka postoji u onim dugotrajnim varijantama sto se ne drze u frizideru pa je tako uvek imam u jestivom stanjua za quark-like "fromage frais" moze mi se desi da prokisne
Allegra Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 e pa sjajno sto si tu - 2 pitanja.prvo - deder, kako vices slatku pavlaku na FR, drugo, kad otvoris fromage frais, koliko dana moze da stoji u fridzu bez da se pokvari ?
lostfanforever Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 prvo - deder, kako vices slatku pavlaku na FR, drugoCrème légère ?
Allegra Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 (edited) e vidis, to me uvek sludi.koja je razlika izmedju fromage frais i creme fraiche ?ima ovaj creme fraiche koji je zapravo slag, al ima i neki drugi pavlakalike creme, i tu nastaje zbun.btw, ne znam bas da li pavlaka sa svojom masnocom moze da se vice kao legere ? Edited February 7, 2010 by Allegra
msmodesty Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 e pa sjajno sto si tu - 2 pitanja.prvo - deder, kako vices slatku pavlaku na FR, drugo, kad otvoris fromage frais, koliko dana moze da stoji u fridzu bez da se pokvari ?creme fraiche - je gusta slatka pavlakacreme fleurette - je malo redja, tecnija slatka pavlakacreme fouettee - je valjda tucheno vrhnje.pavlaka, umuti se creme fraiche pa se dobije penastija formacreme aigre - kisela, ima nekih koje su kao mirelamfromage frais mi "vrisne" posle 2-3-4 dana, sve zavisi od proizvodjaca, kolika je posuda.oni bas Danone &Co propadaju sporije ali su meni manje ukusni i previse skuplji nego ono marke Delhaise, Auchan i slicno
msmodesty Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 e vidis, to me uvek sludi.koja je razlika izmedju fromage frais i creme fraiche ?ima ovaj creme fraiche koji je zapravo slag, al ima i neki drugi pavlakalike creme, i tu nastaje zbun.btw, ne znam bas da li pavlaka sa svojom masnocom moze da se vice kao legere ?ja uzmem creme fleurette da budem sigurna da je slatkai u pravu si, razni proizvodjaci daju creme razlicite kiselostia pavlake sad imas sa 0% masti. sve ostanu proteini... nije losa, mada ja uzmem 5% ako bas hocu da pazim15% je najoptimalnija
lostfanforever Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 moje dosadasnje iskustvo pokazuje:Crème légère - slatka pavlakaCrème fraîche - pavlakaFromage frais - nesto kao krem sir...ja nasla i jogurt - lait fermenté
Allegra Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 (edited) @modesti - a sto vole da zakomplikuju, negde ti nude kafu sa creme fraiche a negde sa cream chantilly, sto je jedno te isto. Edited February 7, 2010 by Allegra
betty Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 creme aigre - kisela, ima nekih koje su kao mirelam sta li si krenula ovde da napises? :D
Recommended Posts