Svemir Zeka Posted September 13 Share Posted September 13 Molim @aram @Ras i ako bilo ko drugi želi da podeli neki recept (više) mesa ili povrća sa šafranom. S čim se kombinuje, kako se koristi, itd. Link to comment
Ras Posted September 13 Share Posted September 13 Jagnjetina. Neki kari možda? Guglaj saffron and lamb. Razmislio bih o bundevi, bilo kao sastavnom delu jela, bilo kao prilogu. Dobro me podseti da zovem Šicka da obezbedim jagnjetinu za sebe. Link to comment
Svemir Zeka Posted September 13 Share Posted September 13 Može kari. Ma treba mi savet s kojim ukusima ide da ga ne ubijem nečim drugim. Link to comment
Ras Posted September 13 Share Posted September 13 Šta kažeš na ovo, iskoči mi prilikom guglanja: Sicilian Lamb Spezzatino With Saffron and Mint Recipe (nytimes.com) Kombinacija začina i bilja obećava spektakl, a vrlo je jednostavno. Već sam gladan. 1 Link to comment
Mel Posted September 13 Share Posted September 13 3 minutes ago, Svemir Zeka said: Može kari. Ma treba mi savet s kojim ukusima ide da ga ne ubijem nečim drugim. Ja sam nekad u davna vremena pravila otprilike po onim receptima na zadnjoj strani kesice karija, ovako nesto recimo a u nedostatku ovih racica proprzim malo piletinu i posle kuvam sa ostalim sastojcima. 1 Link to comment
Svemir Zeka Posted September 13 Share Posted September 13 Upravo sam jela random rižoto, a sad mi se jede jagnjetina i kari i sve 😭 Link to comment
Mel Posted September 13 Share Posted September 13 E jedva nadjoh, mislim da sam ovaj zeleni kari dish pravila, i ne secam se da sam dodavala fish sos u ovo ili ovo neko opciono lisce, samo kari, kokosovo mleko, piletina i povrce tipa cheri paradajza, mini kukuruza i poneke mahune ili asparagusa tu i tamo ako me secanje ne vara. Glavno - 15 min recepti. Imala sam neku drugaricu Vijetnamku od nje sam pokupila najprostiji spring rolls, to je neki moj nivo vestine Link to comment
Mel Posted September 13 Share Posted September 13 1 minute ago, Svemir Zeka said: Upravo sam jela random rižoto, a sad mi se jede jagnjetina i kari i sve 😭 dok sam se ovako hranila, gojila se nisam. Jbg. Link to comment
Boksi Posted September 13 Share Posted September 13 Ovo kažu da je odlično: https://www.jamieoliver.com/recipes/rice/baked-saffron-rice/ A ja sam od onih kojima šafran i korijander imaju ukus sapuna https://www.britannica.com/story/why-does-cilantro-taste-like-soap-to-some-people 1 Link to comment
Svemir Zeka Posted September 13 Share Posted September 13 Jagnjetina ili rižoto? Joj, ja konačno imam vremena da kuvam svakog dana. Link to comment
Boksi Posted September 13 Share Posted September 13 12 minutes ago, Svemir Zeka said: Jagnjetina ili rižoto? Joj, ja konačno imam vremena da kuvam svakog dana. Jagnjetina Ovaj bi mogao biti dobar. https://myediblefood.com/instant-pot-indian-lamb-korma-recipe/?utm_campaign=yummly&utm_medium=yummly&utm_source=yummly Još ako imaš ekspres lonac - gotovo za čas. Link to comment
Boksi Posted September 13 Share Posted September 13 33 minutes ago, Mel said: dok sam se ovako hranila, gojila se nisam. Jbg. Prvih 6 meseci ove godine bila sam na hrono israni po receptima Ane Ćubele. Jbt, zvučim k’o reklama A zaista, smršala sam 8kg i holesterol mi je prvi put posle ne znam koliko bio u granicama normale. Opet reklama. Ishrana po tim principima baš traži disciplinu i oduzima prilično vremena. Ali nema toliko odricanja. 1 Link to comment
Mel Posted September 13 Share Posted September 13 Just now, Boksita said: Prvih 6 meseci ove godine bila sam na hrono israni po receptima Ane Ćubele. Jbt, zvučim k’o reklama A zaista, smršala sam 8kg i holesterol mi je prvi put posle ne znam koliko bio u granicama normale. Opet reklama. Ishrana po tim principima baš traži disciplinu i oduzima prilično vremena. Ali nema toliko odricanja. Ima onaj topik Dijeta 2024, ako imas vise da pises o tom sistemu ubaci tamo. Mozda ce koristiti nekom. I ja se kanim da ubacim neku LRP dijetu koju sam drzala pre par godina. 1 Link to comment
Svemir Zeka Posted September 13 Share Posted September 13 Ja sam izbacila neke gluposti nekoliko dana i već vidim promenu Link to comment
Mel Posted September 13 Share Posted September 13 13 minutes ago, Svemir Zeka said: Ja sam izbacila neke gluposti nekoliko dana i već vidim promenu Kakve promene, raspishi se malo Link to comment
Recommended Posts