September 13, 2024Sep 13 Molim @aram @Ras i ako bilo ko drugi želi da podeli neki recept (više) mesa ili povrća sa šafranom. S čim se kombinuje, kako se koristi, itd.
September 13, 2024Sep 13 Jagnjetina. Neki kari možda? Guglaj saffron and lamb. Razmislio bih o bundevi, bilo kao sastavnom delu jela, bilo kao prilogu. Dobro me podseti da zovem Šicka da obezbedim jagnjetinu za sebe.
September 13, 2024Sep 13 Može kari. Ma treba mi savet s kojim ukusima ide da ga ne ubijem nečim drugim.
September 13, 2024Sep 13 Šta kažeš na ovo, iskoči mi prilikom guglanja: Sicilian Lamb Spezzatino With Saffron and Mint Recipe (nytimes.com) Kombinacija začina i bilja obećava spektakl, a vrlo je jednostavno. Već sam gladan.
September 13, 2024Sep 13 3 minutes ago, Svemir Zeka said: Može kari. Ma treba mi savet s kojim ukusima ide da ga ne ubijem nečim drugim. Ja sam nekad u davna vremena pravila otprilike po onim receptima na zadnjoj strani kesice karija, ovako nesto recimo a u nedostatku ovih racica proprzim malo piletinu i posle kuvam sa ostalim sastojcima.
September 13, 2024Sep 13 E jedva nadjoh, mislim da sam ovaj zeleni kari dish pravila, i ne secam se da sam dodavala fish sos u ovo ili ovo neko opciono lisce, samo kari, kokosovo mleko, piletina i povrce tipa cheri paradajza, mini kukuruza i poneke mahune ili asparagusa tu i tamo ako me secanje ne vara. Glavno - 15 min recepti. Imala sam neku drugaricu Vijetnamku od nje sam pokupila najprostiji spring rolls, to je neki moj nivo vestine
September 13, 2024Sep 13 1 minute ago, Svemir Zeka said: Upravo sam jela random rižoto, a sad mi se jede jagnjetina i kari i sve 😭 dok sam se ovako hranila, gojila se nisam. Jbg.
September 13, 2024Sep 13 Ovo kažu da je odlično: https://www.jamieoliver.com/recipes/rice/baked-saffron-rice/ A ja sam od onih kojima šafran i korijander imaju ukus sapuna https://www.britannica.com/story/why-does-cilantro-taste-like-soap-to-some-people
September 13, 2024Sep 13 12 minutes ago, Svemir Zeka said: Jagnjetina ili rižoto? Joj, ja konačno imam vremena da kuvam svakog dana. Jagnjetina Ovaj bi mogao biti dobar. https://myediblefood.com/instant-pot-indian-lamb-korma-recipe/?utm_campaign=yummly&utm_medium=yummly&utm_source=yummly Još ako imaš ekspres lonac - gotovo za čas.
September 13, 2024Sep 13 33 minutes ago, Mel said: dok sam se ovako hranila, gojila se nisam. Jbg. Prvih 6 meseci ove godine bila sam na hrono israni po receptima Ane Ćubele. Jbt, zvučim k’o reklama A zaista, smršala sam 8kg i holesterol mi je prvi put posle ne znam koliko bio u granicama normale. Opet reklama. Ishrana po tim principima baš traži disciplinu i oduzima prilično vremena. Ali nema toliko odricanja.
September 13, 2024Sep 13 Just now, Boksita said: Prvih 6 meseci ove godine bila sam na hrono israni po receptima Ane Ćubele. Jbt, zvučim k’o reklama A zaista, smršala sam 8kg i holesterol mi je prvi put posle ne znam koliko bio u granicama normale. Opet reklama. Ishrana po tim principima baš traži disciplinu i oduzima prilično vremena. Ali nema toliko odricanja. Ima onaj topik Dijeta 2024, ako imas vise da pises o tom sistemu ubaci tamo. Mozda ce koristiti nekom. I ja se kanim da ubacim neku LRP dijetu koju sam drzala pre par godina.
September 13, 2024Sep 13 13 minutes ago, Svemir Zeka said: Ja sam izbacila neke gluposti nekoliko dana i već vidim promenu Kakve promene, raspishi se malo