adam Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 (edited) 44 minutes ago, aram said: I ovo lepo zvuči. Samarluk je sa slatkim, ali može i sa kiselim. ja naleteo na par recepata s kiselim, nisam vido da moze i slatki. kiseli mi zvuci odlicno, i to bas ova posna varijanta na koju naleteh. sladak volim samo kratko dinstan kao prilog i s flekicama. drukcije ne volim. @maheem- i obavezno da izbusis i na resetku. pa da skupis mascobu za razne krompire oko praznika. Edited November 21, 2019 by adam
adam Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 1 minute ago, renne said: Sa flekicama je 'vantazija obozavam.
maheem Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 11 minutes ago, adam said: ja naleteo na par recepata s kiselim, nisam vido da moze i slatki. kiseli mi zvuci odlicno, i to bas ova posna varijanta na koju naleteh. sladak volim samo kratko dinstan kao prilog i s flekicama. drukcije ne volim. @maheem- i obavezno da izbusis i na resetku. pa da skupis mascobu za razne krompire oko praznika. da, sutra moram da nađem odgovarajuću rešetku
Jumanji Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Kad smo kod kupusa, kiselog, slatkog, volim tzv.letnji podvarak, mesavinu kiselog i svezeg kupusa...pffff bruka. Samarluk pravi moja drugarica cesto i mogu reci da je odlicno jelo, jednostavno, sa kiselim, naravno bez cvaraka.
Skyhighatrist Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Pa nije li glavna fora u čvarcima? Msm, moja drugarica pravi super pogačice sa čvarcima, bez čvaraka, naravno
gospa buba Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Sa flekicama je 'vantazija+1i jedino shto podnosim. osim kupus salate.sent from bubamoto
Frank Pembleton Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Nešto ne mogu da nađem, neko je kačio recept za onaj džem od luka? ... Shiit has hit the fan...
gospa buba Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 aram pa posle mozda i ja neku modifikaciju. mada ja mozda i ne...sent from bubamoto
gospa buba Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 ovaj srednji, samo suvo grozdje umesto shecera, to je bila moja pricha. sent from bubamoto
Frank Pembleton Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Fala... ... Shiit has hit the fan...
Skyhighatrist Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Ne videh ranije, ja sam jesenas pravio (mislio sam da sam i pisao) od ljubičastog luka i crnog grožđa: na 100gr maslaca prvo prodinstao dva inćuna, pa dodao kilogram ljubičastog luka na tanka rebarca. očistio pola kilograma fenomenalno slatkog crnog grožđa (seko svako zrno na pola i vadio koštice). Na kraju dodao sveže mleveni crveni biber, kašiku crnog muscovado šećera i par kašika balzamika od smokve. Ispala ona malo veća tegla, pojeli za tri dana
Haralampije Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 meni jedna od drazih pizza je od karamelizovanog shalota i mladog kozijeg sira, perverzija...
adam Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 kad to rece.... odlicno (i usput lepo na tanjiru) predjelo je luk punjem mesavinom kozjeg sira, mulja i sitno seckanog cilija. uzmes lukac, oljusten, ceo, jedno par glavica, naprskas malo balzamikom i trunku posolis i u ugrejanu rernu na 180 jedno 15-20 minuta, da omeksa i ozgor da pocne da tamni al ne i da gori. izvadis iz rerne i stavis na stranu. ne gasis rernu, trebace. zatim smesas kozji sir (francuzki je najbolji, stariji je bolji od mladog al moze i mladi uz dodatak malko starijeg ili fete da dobije malo na kiselosti) sa malo mulja i sitno seckanom papricicom (moze i suva da se izmrvi ako nema sveze). mulja tek tolko da veze i jos kasiku preko za jaci ukus. onda uzmes onaj luk koji je sad vec mlakusan pa ga rastavis na kolutove kao za sogancice, zatim ih napunis tim filom od sira, preko bibera i nazad u rernu na 180 jedno desetak minuta pa na 220 jos 5-6 da odozgo dobije malo bojice. mora biti fino ljuto inace nema svrhe - bar meni. savrseno predjelo.
Recommended Posts