Jumanji Posted June 14, 2019 Posted June 14, 2019 Bademi poprskani maslinovim, posoljeni, sa svezim, sitno seckanim zacinskim travama ruzmarinom i m.dusicom, posuti malo ljutom alevom... kratko tostirani...mmmmmLeblebije nesto slicno bilo i preukusno
Anonymous Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 Žućenicu izblaniširati, iseckati, skuvati tonu jaja, isitniti i pomešati, sipati maslinovo ulje, sirća, pobiberiti, posoliti, staviti u frižider i sačekati da se ohladi i sjedini.
adam Posted July 2, 2019 Posted July 2, 2019 9 hours ago, Anonymous said: Žućenicu izblaniširati, iseckati, skuvati tonu jaja, isitniti i pomešati, sipati maslinovo ulje, sirća, pobiberiti, posoliti, staviti u frižider i sačekati da se ohladi i sjedini. volim! moze i ovako - zucenicu izblansirati, procediti i ostaviti u serpi s poklopcem. obariti krompir, iseckati nesto sitnije nego za klasicnu salatu s lukom, ubaciti u blansiranu zucenicu, tome dodati dimljenu skusu, zaciniti (mulje, so, biber, sirce), poklopiti i dobro istresti serpu da se unutrasnjost fino izbuba i sjedini. moze se ohladiti a moze se jesti i toplo, zavisi od afiniteta i strpljenja. ko voli moze dodati kuvano jaje, sitno seckan kiseli krastavcic, saku kapara (moj favorit), mladi cluk.... sve radi odlicno. u nedostatku zucenice moze se koristiti i drugo lisce. ako se koristi rukola, mladi spanac ili neko drugo nezno lisce, ne blansira se nego se samo ubaci u vreo krompir (sa ostalim sastojcima) i dobro izbuba u serpi.
darling Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 sta je zucenica? ovako ko anonimusovu zucenicu, tako je moja baba kuvala sparoge, i to se smatralo bogzna kakvom delicijom, jedino bez frizdera.
adam Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 4 hours ago, darling said: sta je zucenica? ovako ko anonimusovu zucenicu, tako je moja baba kuvala sparoge, i to se smatralo bogzna kakvom delicijom, jedino bez frizdera. cikorija.
adam Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 ne znam, ja mislim da je ovo zucenica, vrsta salate, cikorije. ima vise sorti a zucenica bi trebala biti ovo.
yabadaba Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 Jok, žučenica je maslačak. Bere se nožem odma pri zemlji, nije tako uspravna. Tako moja baba iznela salatu od žučenice nadničaru, ovaj kaže: ja da sam naučio travu da pasem ne bi u nadnicu išo.
adam Posted July 3, 2019 Posted July 3, 2019 (edited) 28 minutes ago, renne said: stvarno liči na maslačak ja znam samo za ovu cikoriju ima ta, ima ova gore, ima i neka ljubicasta. ja sam mislio da se radi o ovom sto sam stavio. to se nalazi nekad po radnjama i obicno se blansira, retko se jede sveze osim ako se mesa s drugim liscem, dosta je gorko. @Anonymous hajde kad stignes resi dilemu. ti si kuvao, znas na sta si mislio. ovako mozemo da nagadjamo sutra.... Edited July 3, 2019 by adam
ivy Posted July 6, 2019 Posted July 6, 2019 (edited) @darling pa da..to se pravi od ove biljke sto sam okacila...mada je i ona iz porodice maslacka Edited July 6, 2019 by ivy
beyoncé Posted July 6, 2019 Posted July 6, 2019 ja kad cujem salata od maslačka, prvo pomislim na marka tomaša, a njega ne podnosim izgleda da je ovo ivyno isto što i adamova žućenica u fazi cvetanja
Recommended Posts