Mil@n Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Ljudi, dajte mi neki recept (za dummies, dakle detailed) za neki pikantni, ukusni, gusti pasulj. Ono, da liči na vojnički. Kad kažem gust, mislim da je čorba gusta, ne da ima 3kg pasulja :)
I*m with the pilots Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) pa ne, mislila sam na bilo koji roustid koji je roustid. na primer, ovaj recept http://www.simplyrecipes.com/recipes/roasted_cauliflower/ :) Sad sam htela da citiram taj recept, deluje jednostavno. Nemam parmezan i necu do radnje tako da cemo taj deo izostaviti. Imam edamer i grcku fetu ali sumnjam da to moze da posluzi. Mada onaj Dzejmijev deluje primamljivije a imam i listice badema...videcu za sta cu biti raspolozena za dva sata Ras, ja djuvec pravim u serpi tj. na plotni. No, pravila sam ga vec dvaput sad jer sam imala lepih svezih paprika i paradajza i muski, koji je uz to i bolestan, je izjavio da bi sad nesto sto i on voli da jede :D (= sto dakle nema paradajz niti papriku) Beta Kentauri, i taj "sufle" deluje dobro. Hvala na ovim predlozima, uteftereni su! Edited September 28, 2017 by I*m with the pilots
ivy Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) Imam lepu glavicu svezeg karfiola. Sta jednostavno da uradim sa njim, nemam zivaca da pravim corbu sad? Recimo nesto sa rernom, posto bih dinstala meso u rerni, pa mogu da stavim ili sa tim mesom karfiol (nisam nikada radila pa ne znam da li je dobra ideja? to radim sa krompirom, sargarepom i lukom), ili da stavim posebno, mozda malo pospem maslinovim uljem i nekim zacinom..? Imam svez persun i ruzmarin (iz saksije ^_^), ostalo suvo/zamrznuto. mozes ga ubaciti sa mesom u rernu ali ga pre toga isitni na cvetove i stavi jedno 5min u kljucalu vodu..ili ako ti se ne bari onda ga cesce treba okretati i prelivati sokom/masnocom od pecenja a ako ga barnes onda ne treba..moze maslinovo,moze persun,ruzmarin.. Edited September 28, 2017 by ivy
I*m with the pilots Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) mozes ga ubaciti sa mesom u rernu ali ga pre toga stavi jedno 5min u kljucalu vodu..ili ako ti se ne bari onda ga cesce treba okretati i prelivati sokom/masnocom od pecenja a ako ga barnes onda ne treba..moze maslinovo,moze persun,ruzmarin.. mislis da tokom ta dva sata u rerni, u zatvorenoj jena ciniji, treba da se okrece? ja ni meso ne okrecem cesto, u principu je prekriveno tom vodomascu Edited September 28, 2017 by I*m with the pilots
aram Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Imam lepu glavicu svezeg karfiola. Sta jednostavno da uradim sa njim... iseckaj ga u mrvice u blenderu, tj. napravi cauliflower rice. onda mozes svasta, ima gomila recepata, a ja ga jedem cak i sirovog sa malo zacina i mulja, ko nekakvu salatu.
Lancia Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Ljudi, dajte mi neki recept (za dummies, dakle detailed) za neki pikantni, ukusni, gusti pasulj. Ono, da liči na vojnički. Kad kažem gust, mislim da je čorba gusta, ne da ima 3kg pasulja :) Najjednostavnije je ako postoji vec kuvani pasulj u teglama (400/500 grama) ako ne skuvaj kilo i po pasulja. Pasulj stavi u vatrostalnu posudu zajedno sa seckanim persunom i tri sitno scekana cena bluka i tri lovorova lista. U tiganju isprzi: - tri glavice cluka (kad dobije zlatno smedju boju, dodas: - 150gr seckane slanine - 150 gr seckane ljute kobaje - nekoliko zrna mariniranog bibera - malo ljutog sosa od paprike iz tube - malo senfa i kapra - alevu papriku - knorr kocku i po ili so sta vec volis - biber - oregano Kad je sve isprzeno, dodaj u pasulj, dobro promesaj i nalij vodom da prekrije. Rkni u rernu 45 minuta na 180-190º, povremeno promesaj i voila. Garant ces prste da polizes.
Mil@n Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Najjednostavnije je ako postoji vec kuvani pasulj u teglama (400/500 grama) ako ne skuvaj kilo i po pasulja. Pasulj stavi u vatrostalnu posudu zajedno sa seckanim persunom i tri sitno scekana cena bluka i tri lovorova lista. U tiganju isprzi: - tri glavice cluka (kad dobije zlatno smedju boju, dodas: - 150gr seckane slanine - 150 gr seckane ljute kobaje - nekoliko zrna mariniranog bibera - malo ljutog sosa od paprike iz tube - malo senfa i kapra - alevu papriku - knorr kocku i po ili so sta vec volis - biber - oregano Kad je sve isprzeno, dodaj u pasulj, dobro promesaj i nalij vodom da prekrije. Rkni u rernu 45 minuta na 180-190º, povremeno promesaj i voila. Garant ces prste da polizes. , zahvaljujem i probavam ovih dana.
Lancia Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Ovde su glavice cluka dzinovske, slobodno stavi 5-6 srpskih, to je nekih 3 spanskih.
ivy Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 mislis da tokom ta dva sata u rerni, u zatvorenoj jena ciniji, treba da se okrece? ja ni meso ne okrecem cesto, u principu je prekriveno tom vodomascu ako ce biti poklopljeno ne mora ni da se bari ni da se okrece ali ce mozda biti dugo 2sata...
renne Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Najjednostavnije je ako postoji vec kuvani pasulj u teglama (400/500 grama) ako ne skuvaj kilo i po pasulja. Pasulj stavi u vatrostalnu posudu zajedno sa seckanim persunom i tri sitno scekana cena bluka i tri lovorova lista. U tiganju isprzi: - tri glavice cluka (kad dobije zlatno smedju boju, dodas: - 150gr seckane slanine - 150 gr seckane ljute kobaje - nekoliko zrna mariniranog bibera - malo ljutog sosa od paprike iz tube - malo senfa i kapra - alevu papriku - knorr kocku i po ili so sta vec volis - biber - oregano Kad je sve isprzeno, dodaj u pasulj, dobro promesaj i nalij vodom da prekrije. Rkni u rernu 45 minuta na 180-190º, povremeno promesaj i voila. Garant ces prste da polizes. e ako ovo liči na vojnički :D
nenad Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 e ako ovo liči na vojnički :D jesi ti nekad video spansku vojsku? :)
Lancia Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) Obratiti paznju na poslednju recenicu a i za vojnicki pasulj mu fali kazan i manjerka. Ko zna dal je i u vojsku isao. Edited September 28, 2017 by Majo
renne Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Vojnički pasulj sa kaprom. Nuff said i sa mariniranim biberom
Mil@n Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Obratiti paznju na poslednju recenicu a i za vojnicki pasulj mu fali kazan i manjerka. Ko zna dal je i u vojsku isao. Naravno da sam išao, da su nas opet bombardovali ja bih nas branio sa nula dana i iskustva na boforsu za 9 meseci. Ja sam indeed mislio na gust čorbast pasulj, ali ne mari, svakako ću ovo da /probam/ da sklepam, deluje ukusno.
Recommended Posts