darling Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 ne, bila je taman, dosta sam je zaljutila, pa je slatkoca kukurza gasila ljutinu. tek malo soli sam dodala, po receptu.
cmrlj Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 ja pravila kolac da bude siv. sad se zove cement, sledeci put cu staviti cimet, pa ce biti ciment.
Ras Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 kolač je nekad siv, nekad žut ne brini, cmrlj, ti cmrlj, nemoj brinuti....kolač izgleda zaista sjajno!
maheem Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Ja bih njega obario sa gomilom korenastog povrća @maheem Začinjen, srolan, dobro zapakovan, pa dugo na niskoj temperaturi fala. zapakovao ga drvenim štapićima, uplašio ga jakom vatrom i potom ga maltretirao na laganoj vatri 3h. dodao malo bujona samo jednom. planirao sam da metnem kajmak odozgo na kraju al pošto se stvorio sos od loja i bujona odustao od te namere. ljudi moji pauflek je car. takav ukus tražim od mesa. žena i ja se oduševljavali dva dana a klincima smo morali nešto drugo spremati :( u današnjem izveštaju iz kujne: sataraša nikad dosta. da imam kuću pravio bih ga češće od roštilja :D
Frank Pembleton Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Sataraš je keva! ....shit has hit the fan...
gospa buba Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 pa jeste, al nece gadovi da ga jedu svaki dan <_<
I*m with the pilots Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) Imam lepu glavicu svezeg karfiola. Sta jednostavno da uradim sa njim, nemam zivaca da pravim corbu sad? Recimo nesto sa rernom, posto bih dinstala meso u rerni, pa mogu da stavim ili sa tim mesom karfiol (nisam nikada radila pa ne znam da li je dobra ideja? to radim sa krompirom, sargarepom i lukom), ili da stavim posebno, mozda malo pospem maslinovim uljem i nekim zacinom..? Imam svez persun i ruzmarin (iz saksije ^_^), ostalo suvo/zamrznuto. Edited September 28, 2017 by I*m with the pilots
darling Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 https://www.google.rs/search?q=roasted+cauliflower&rlz=1C1CAFB_enRS718RS718&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiR_YvjzMfWAhUBAZoKHQRHDkoQ_AUICSgA&biw=1536&bih=776&dpr=1.25
I*m with the pilots Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) Cek, 1) malo kuvati 2) malo prziti 3) onda u rernu tebi je ekvivalentno jednostavnom? :lol: Preheat your oven to 200°C/400°F/gas 6. Blanch the cauliflower in salted boiling water for a couple of minutes then drain in a colander, allowing it to steam dry (you don't want any water left in your cauliflower or it won't roast properly). Toss it in a good lug of olive oil and the butter. In a pestle and mortar, bash your spices and chillies with a pinch of salt, then mix them with your almonds and put in a hot, dry ovenproof pan to slowly toast them. After a couple of minutes, add the cauliflower. When it gets a nice bit of colour on it, add the lemon zest and juice and mix around well. Fry for about a minute longer then pop the pan into the preheated oven for about 15 minutes to crisp up. - Jamie Oliver Edited September 28, 2017 by I*m with the pilots
darling Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 pa ne, mislila sam na bilo koji roustid koji je roustid. na primer, ovaj recept http://www.simplyrecipes.com/recipes/roasted_cauliflower/ :)
Ras Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) Napravi đuveč, ako već koristiš rernu. Pored mesa poređaj komade povrća koje ti je na raspolaganju i začini kako voliš. Za drugi put: -glavicu karfiola kratko prokuvati -propržiti mleveno meso sa povrćem (crni i beli luk, šargarepa, paprika, rendani krompir...); -začiniti nadev od mesa po želji: so, biber, mlevena paprika, itd ... -u sredinu tepsije smestiti karfiol, a okolo rasporediti mleveno meso i povrće -paradajz iseći na krupne kriške i složiti po nadevu oko karfiola -ako je smesa suva, naliti vodom -sve zapeći u rerni -preko vrelog jela narendati parmezan Edited September 28, 2017 by Ras
beta Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 (edited) Imam lepu glavicu svezeg karfiola. Sta jednostavno da uradim sa njim, nemam zivaca da pravim corbu sad? Recimo nesto sa rernom, posto bih dinstala meso u rerni, pa mogu da stavim ili sa tim mesom karfiol (nisam nikada radila pa ne znam da li je dobra ideja? to radim sa krompirom, sargarepom i lukom), ili da stavim posebno, mozda malo pospem maslinovim uljem i nekim zacinom..? Imam svez persun i ruzmarin (iz saksije ^_^), ostalo suvo/zamrznuto. sufle od karfiola je super jednostavno a ukusno jelo ili side dish za meso Edited September 28, 2017 by beta kentauri
Lancia Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 A mozes i da ofarbas karfiol i da glumi koral sa Maldiva u regalu.
Recommended Posts