Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

cekaj, zar se samo 3-4 minuta kesten kuva za pire? ili se, posto se ocisti, posle dokuva /ili ga pre zamrzavanja malo prokuvas?/  :blush:

Posted

Jel zna neko kako prave onu wasabi pastu, da bude toliko "ljuta"? Bacio sam ren u blender i ljuto je, ali ne toliko kao ono. Do wasabija sigurno nije, jer je u tim pastama ofarbani ren. Nije da mi nije dovoljno, cisto me zanima.

Posted

Jel zna neko kako prave onu wasabi pastu, da bude toliko "ljuta"? Bacio sam ren u blender i ljuto je, ali ne toliko kao ono. Do wasabija sigurno nije, jer je u tim pastama ofarbani ren. Nije da mi nije dovoljno, cisto me zanima.

znam ja jer sam je pravio.

pasta se pravi od dehidriranog rena u prahu. koncentracija ljutine je tu mnogo veća pošto je to samo suvi ostatak. u blenderu to ne možeš postići.

Posted (edited)

ja sam mislila da je wasabi neka posebna biljka..

Edited by ivy
Posted (edited)

Jeste ali to nema kod nas, jako je skupo. 

Pravi vasabi nije tako lako naci.

Edited by Аврам Гојић
Posted

znam ja jer sam je pravio.

pasta se pravi od dehidriranog rena u prahu. koncentracija ljutine je tu mnogo veća pošto je to samo suvi ostatak. u blenderu to ne možeš postići.

To mi pade na pamet kad sam kliknuo na post. Ipak sam stavio nesto vode i sirceta.

A da li moze da se kupi praaaava pasta u pravom Japanu, ili se prodaje samo u komadu?

Posted (edited)

evo ti realna cena. 20 grama 15 dolara

Pre dve godine sam pokusao da ubedim tasta i tastu da zasade wasabi, ali im se nije dalo da se zezaju s tim dve - tri godine.

edit: steta, sad bi bio skoro zreo :lolol:

Edited by Venom
Posted

Ma znam, ali ne bave se poljoprivredom. Sanse bi bile male i da su uspeli - mada mislim da je i seme tesko naci.

Posted

Doneo ja onomad iz Japana nekoliko tubica raznog vasabija, sve načeo, a možda jednu celu potrošio. Ostalo otoič pobacao (davno istekao rok), jer šta će mi wasabi osim za na suši koji godišnje pravim jednom. 

A ren ne jedem, čak ni uz kolenicu...

Sledeći put ću da se osevapim, donesem i razdelim forumaštvu...