Zverilla Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 indonezanske pilece dzigerice (plus moji dodaci) na malo ulja se proprzi 1 cluk, cen bluka, i ljutih papricica po ukusu kad luk ucakli, doda se jedno 300ak grama dzigerice (ili vise, ili manje, nije ni bitno) proprzi se, pa se doda seckanog badema jedno 50ak grama, narendana kora limuna i sok od pola, isfiletirana pomorandza iseckana na vece kocke, i 100-200ml kokosovog mleka/paste kad se stegne, dobro ide uz spagete ili jos bolje uz mie noodles (kako se to prevodi na srpski uopste?)
rajka Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 imam konzervu kuvanog braon sociva, sa kojom ne znam sta da radim. pa sam mislila da stavim u sataras. sta mislite, jel bi to islo tako, ili cu samo da upropastim savrseno dobar sataras?
nera Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 jako jednostavno... ja odradila tiganj varijantu (sledeci put cu u rernu), stavila pola-pola obicno i kukuruzno brasno, prelila dukatos pavlakom i blukom seckanim... fantazija :)
aram Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 imam konzervu kuvanog braon sociva, sa kojom ne znam sta da radim. pa sam mislila da stavim u sataras. sta mislite, jel bi to islo tako, ili cu samo da upropastim savrseno dobar sataras? ja ne bih. bolje napravi kremu od njih, zapeci neki hleb pa krem bogato ozgo. da li ko predjelo, da li uz sataras, tako ce ici.
Haralampije Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 meni pada na pamet jedna lepa salata.socivo i tanke snite mesnate slanine proprziti minut na mulju,ohladiti i pomesati sa puno rukole.dodati masline i to je to
rajka Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 ja ne bih. bolje napravi kremu od njih, zapeci neki hleb pa krem bogato ozgo. da li ko predjelo, da li uz sataras, tako ce ici. kako? samo izmuljam u blenderu? dobro zvuci.
darling Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 (edited) mozes da napravis pasta lentikio ja pravim ovako, al redje, tek nesto malo paste, i ne stavljam slaninu, vegetarijansko je jelo. jede se kasikom. pre serviranja zalijem kasikom dobrog maslinovog i narendam parmezana, malo svezeg bibera. odlicno je. Edited June 30, 2015 by darling
aram Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 (edited) kako? samo izmuljam u blenderu? dobro zvuci. ovo je orginal recept, ja obicno ne stavljam slaninu, karanfilic, niti kleku, dodam bluk i kad je sve gotovo pokapam ozgo malo nekog lepog mulja. ako treba pomoc s talijanskim reci, mada verujem da je dovoljno jednostavno :) Edited June 30, 2015 by aram
kobni zelaya Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Neko je već pisao, ali ne mogu da nađem - šta beše raditi sa cvetovima tikvice?
kobni zelaya Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 Uh, ne to ne želim. Znam za onaj meksički fazon - sa rendanim sirom pa u tortilju na plotnu/tiganj, video sam to kod Bodejna kad je bio u Meksiku, nego rekoh da vidim šta ima još.
aram Posted July 1, 2015 Posted July 1, 2015 napunis ih proprzenom slaninicom i mladim lukom, u svaku stapic mocarele, poredjas u tepsiju, poprskas muljem, pospes parmezanom i zapeces 10 minuta. ima i varijanta da u slannicu dodas i kolutove tikvica, pa onda sve u blender, umesas i jaje i jos parmezana dok ne dobijes fini krem, onda dalje sve isto.
Recommended Posts