Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Krompir in.Au, dolazi skvo. Najebao sam totalno. laugh.gif Da probam sa svećama i vinom...

Posted

Predao smenu. Najebavajući se sunca žarkog i uz opasku "da i druge žene rade pa stignu da spreme ručak". Otvorio pivo i jedem kiriki.Fala drugari, carevi ste!

Posted

pa jel uspelo jelo, pobogu?

Posted (edited)

dabovicu, ne znam na sta si mislio kada si rekao da doda pavlaku i krompir i kuva. pavlaka se dodaje na samom kraju u tekucinu skinutu sa vatre, ili u tanjur kod serviranja. kuvanje pavlake je dosta gnusna stvar, moze da izazove prst masti na vrhu corbe a froncle i grmuljice u njoj. u tom slucaju jedini mu je spas da u sve to grune ukljucen mikser i svojoj madam jelo predstavi kao mikronezijski ravnodnevicki potaz i eventualno ga posluzi nag.

Edited by gazza1
Posted
pa jel uspelo jelo, pobogu?
Pa sa'će vidimo. Mladunče pijuče i širom otvara kljun, ona će prva da proba. Sad što se mene tiče jeste, još samo da otpušim sudoperu.
Posted
Najebavajući se sunca žarkog i uz opasku "da i druge žene rade pa stignu da spreme ručak".
:unsure:
Posted

wall, care, suze mi idu od smeha :lol::Hail:

Posted
unsure.gif
Znam nije korektno i nisam šovinista ali morao sam da se vadim kako znam i umem. Praštajte.
Posted (edited)
dabovicu, ne znam na sta si mislio kada si rekao da doda pavlaku i krompir i kuva. pavlaka se dodaje na samom kraju u tekucinu skinutu sa vatre, ili u tanjur kod serviranja. kuvanje pavlake je dosta gnusna stvar, moze da izazove prst masti na vrhu corbe a froncle i grmuljice u njoj. u tom slucaju jedini mu je spas da u sve to grune ukljucen mikser i svojoj madam jelo predstavi kao mikronezijski ravnodnevicki potaz i eventualno ga posluzi nag.
kao sto možeš pročitati u predmetnom postu (ili, očito, ne možeš pošto tvrdiš da sam rekao da kuva pavlaku :isuse:) rekao sam mu da pavlaku pomeša sa malo mleka da izbegne grumuljičanje i da to stavi na samom kraju. možda je trebalo da dodam da prvo skine čorbu sa vatre, ali kraj valjda znači kraj. Edited by Marko M. Dabovic
Posted

a izvini, na pogresan me trag navela ova instrukcija.

Ako si već počeo da ga krčkaš, eventualno napravi belu čorbu (dodaj krompire sečene na kocke, i pavlaku promešanu u malo mleka da se izbegne stvaranje grumuljica), i kad bude gotovo dodaj malo limunovog soka da zakisi, i eto ti letnjeg jela.
ne videh post posle toga, prascaj
Posted
prascaj
ne mogu. za srce si me ujeo :cry:
Posted

ajd sad, bio sam fini u molbi, umem ja to mnogo gore. a ruku na srce ti nije bas najpreciznije srocen kvotovani post, jedino se limun vezuje za kraj:)

Posted
To se kuva ocas posla, jedno pola sata krckanja ili dok sargarepe ne omeksaju, onda stavi krompir u kockicama, jos 10-15 minuta dok ne bude mekan, pavlaku na samom kraju, i onda jos jednu turu persuna ili cak i nane ako je imas. ispasce to super, bela corba je kul stvar ako se lepo zacini i sredi.