Аврам Гојић Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 (edited) Fuck... A kada da dodam krompir? Odmah il ikada je ovo gotovo. Kada je uopšte gotovo? To se kuva ocas posla, jedno pola sata krckanja ili dok sargarepe ne omeksaju, onda stavi krompir u kockicama, jos 10-15 minuta dok ne bude mekan, pavlaku na samom kraju, i onda jos jednu turu persuna ili cak i nane ako je imas. ispasce to super, bela corba je kul stvar ako se lepo zacini i sredi. Edited June 26, 2012 by Marko M. Dabovic
assück Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ja sam uvek kuvao supu sa belim mesom ali ucelo, sa kožurom i kostimajbg kožura mu da mastisa filetima belog mesa verujem da su turfa posla
wall Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 dodaj krompire sečene na kockeKako sam ga "oljuštio" preobrazio se u kocke. Cenim da će mi trebati jedno 2 kg krompira.
Аврам Гојић Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ja sam uvek kuvao supu sa belim mesom ali ucelo, sa kožurom i kostimanaravno, kost da ukus, a koža da mast. ja supu kuvam od onog što ostane kad poskidam filete, batake i krilca.
Аврам Гојић Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Kako sam ga "oljuštio" preobrazio se u kocke. Cenim da će mi trebati jedno 2 kg krompira.ti ne kuvaš baš često, meni se čini
assück Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 mogao bih ovih dana da bacim supu, da se krčka jedno čuku vremena na ovih 49 stepeni...
Isis Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ja sam upravo skuvala supu od belog mesa, al sa koskom (i bez kozure; kuvana kozura je grozna). sve ostalo normalno. dodacu i pavlaku ili jaje i bice super corba. nije supa ubica, vec onako letnja supica.
wall Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ti ne kuvaš baš često, meni se čini Jako retko. Pečem i pržim povremeno. Nego sad ovo filete moram da iseckam a? Ili da ostavim pa neka se ukućani zanimaju... O jbt sad vidim da sam jednu šargarepu stavio celu a drugu iseckao na nekem secku. No dobro, sve sam dobro oprao, nisam koristio isti alat za sirovo meso i ostalo... Trovanje je isključeno. Sudopera se zapušila, moram sve da prespem u veću šerpu.Jbt ovo kao loš vic o nesposobnom suprugu...
wall Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 (edited) ja sam upravo skuvala supu od belog mesa, al sa koskom (i bez kozure; kuvana kozura je grozna). sve ostalo normalno. dodacu i pavlaku ili jaje i bice super corba. nije supa ubica, vec onako letnja supica.Lepo. Edited June 26, 2012 by wall
assück Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ja sam upravo skuvala supu od belog mesa, al sa koskom (i bez kozure; kuvana kozura je grozna). sve ostalo normalno. dodacu i pavlaku ili jaje i bice super corba. nije supa ubica, vec onako letnja supica.a čuj, kožura se skuvana nikada ne jede, to se baci kao izvor holesterola. ali zato da one lepe kružiće masti tako divno karakteristične za dobru domaću pileću juhu
Аврам Гојић Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 Jako retko. Pečem i pržim povremeno. Nego sad ovo filete moram da iseckam a? Ili da ostavim pa neka se ukućani zanimaju... O jbt sad vidim da sam jednu šargarepu stavio celu a drugu iseckao na nekem secku. No dobro, sve sam dobro oprao, nisam koristio isti alat za sirovo meso i ostalo... Trovanje je isključeno. Sudopera se zapušila, moram sve da prespem u veću šerpu.Jbt ovo kao loš vic o nesposobnom suprugu...E brate bolje sve to prospi i idi do ćoška po pljesku, poginućeš na kraju Ma ostavi filete, neka se zanimaju sami sa njima
wall Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 E brate bolje sve to prospi i idi do ćoška po pljesku, poginućeš na kraju Ma ostavi filete, neka se zanimaju sami sa njimaA pa to bi ja odavno ali ono, moram mladuče da nahranim, a šta ima bolje od domaćeg kuvanog jela. Prvo ću da dam hrčku pa ako sve bude OK onda distribuišem dalje.Može krompir da se ubaci?
Isis Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 a čuj, kožura se skuvana nikada ne jede, to se baci kao izvor holesterola. ali zato da one lepe kružiće masti tako divno karakteristične za dobru domaću pileću juhu jel verujes da je i ova supa imala te kruzice masti.i sama sam se zacudila.
Recommended Posts