Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

pravio super piletinu pa da podelim.ja sam koristio batake i karabatake al moze i celo pile da se isece samo meni uvek greota da kuvam belo meso - bude suvo i nikakvo.u plasticnu kesu se stavi mesavina brasna, soli i bibera pa se u to ubace komadi piletine i dobro protresu da se pobrasne sa svih strana. u serpu se stavi ulje i malo putera da se zagreje. meso u vrelo ulje da malko zagori sa svih strana. kad je gotovo, izvadi se pa se sipa casa belog vina i mesa varjacom da se sve zagoretine skinu sa serpe i umesaju u sos. vrati se meso, doda se glavica bluka (cenjevi se odvoje i svaki lupi da pusti miris al se ne ljuste) i jedno pet stapova svezeg ruzmarina (svaki desetak cm, onako celi) doda se jos belog vina da ogrezne i ostavi da se krcka na laganoj vatri jedno 45 minuta do sat vremena, taman da se piletina lepo skuva. mesa se povremeno i doda malo vode ako zafali mada meni nije trebalo. jeo s kacamakom, uz to zelena salata - prste lizo. recept je originalno za fazane i te divlje ptice al ni pile nije lose.

Posted (edited)

Prijavicu se, samo da smislim sta da pravim.edit: prijavicu se kurac, rok je do sutra. steta. a tako bih rado obradovao Miralema jos jednim gostovanjem.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)

teo ja sa jagnjecim sarmicama, al racku ne sme relna. samo ringla i za pola sata ukupno da bude gotovo, moj talenat zahteva vise vremena <_<a i koje to srpsko tradicionalno jelo moze da se zgotovi za pola sata na ringli, pfff...

Edited by Takanohana
Posted (edited)
a i koje to srpsko tradicionalno jelo moze da se zgotovi za pola sata na ringli, pfff...
isto sam hteo nesto sa jagnjetinom da napravim.mada, mozda bih mogao da napravim nesto sa kotletima na gvozdenoj ploci i sa umakom koji je baziran na staaarom srpskom "repatom" dzemu od sljiva...to moze da bude jako vizuelno...hmmm ili cicvara with a twist? Edited by Marko M. Dabovic
Posted
isto sam hteo nesto sa jagnjetinom da napravim.mada, mozda bih mogao da napravim nesto sa kotletima na gvozdenoj ploci i sa umakom koji je baziran na staaarom srpskom "repatom" dzemu od sljiva...to moze da bude jako vizuelno...hmmm ili cicvara with a twist?
eto ideje, moz da se prijavis...
Posted
eto ideje, moz da se prijavis...
da znas da cu da pazarim sutra kotlete, i ako ne stignem da ih ispecem do ponoci, nece se bace :piggy:
Posted
da znas da cu da pazarim sutra kotlete, i ako ne stignem da ih ispecem do ponoci, nece se bace :piggy:
:lol: cicvara nista..
Posted

koliko godina je potrebno da se skuva cvekla?

Posted
koliko godina je potrebno da se skuva cvekla?
uglavnom se sve vrste cvekle kuvaju dugo ako je cilj da bude meka. mada, ima nekih sorti koje ne moš' skuvati nikako.kakogod, šteta je dugo kuvati cveklu, sve što valja onda izađe iz nje.valjda imaš dobre zube, ne mora cvekla da bude kao kuvan krompir.
Posted

Je l' lepa ona kada se hladna narenda pa pomeša sa malkice belog luka i rena?

Posted
uglavnom se sve vrste cvekle kuvaju dugo ako je cilj da bude meka. mada, ima nekih sorti koje ne moš' skuvati nikako.kakogod, šteta je dugo kuvati cveklu, sve što valja onda izađe iz nje.valjda imaš dobre zube, ne mora cvekla da bude kao kuvan krompir.
skontah to. u međuvremenu sam skontao da ne treba ni da se "proverava" viljuškom dok se kuva. treba mi za jednu salatu, tj. da je iseckam na kockice. Izgleda da sam mogao i onu iz tegle da metnem :lol:
Posted
Je l' lepa ona kada se hladna narenda pa pomeša sa malkice belog luka i rena?
jeste, super je, samo mora da bude baš mlada cvekla za takav način spremanja, tj. bez kuvanja, ako si na to mislio.a kuvana i treba da se sprema hladna, topla je bzvz
Posted

Da, mislio sam na kuvanu, može ona i na kockice, nego nikada nisam vole cveklu a vele da je zdrava, pa se sećam nešto da ima ta fora sa ubijanjem ukusa lukom i renom...

Posted
skontah to. u međuvremenu sam skontao da ne treba ni da se "proverava" viljuškom dok se kuva. treba mi za jednu salatu, tj. da je iseckam na kockice. Izgleda da sam mogao i onu iz tegle da metnem :lol:
svežu cveklu izrendaš i to je to.