Jump to content

Parfemi

Featured Replies

armani prive bleu turqoise je divan, ima neku notu na tragu tom ford soleil blanc, mada sasvim drugacije sastojke, ali je kompleksniji i uniseksiji. 

Edited by morgana

• 5 months later...

kupila narciso rodriguez pure musc i sad sam na trenutke ocarana, a vec u sledecem momentu se pitam sta mi bi (cista impulsivna antistres kupovina, eto sta mi bi).

i uglavnom takav odnos imam prema skoro svakom parfemu koji kupim - a inace nisam neko ko se tesko odlucuje i trazi perfekciju.

mozda jos nisam naisla na onog pravog :sleep:

ja jako tesko i sporo biram parfem.

nedavno sam dobila tester nekog armanija, zaboravila sam mu u medjuvremenu ime, odusevljena, odlucim da ga kupujem cim izidjem iz kuce. ujutru mi se smucio, na vrijeme, srecom.

Moje preferencije parfema su skroz suprotne od Aleksijinog: osetim na nekome, i bude mi gadan, odvratan.....i onda odem i kupim, i ne menjam ga godinama :isuse: To je recimo bio Kenzo jungle nekad. Sećam se prve reakcije, drugarici sam rekla da smrdi.

e to mi se nikad nije desilo, ali zanimljivo.

definitivno produkt za koji je kupovina zeznuta.

edit: koliko pocetaka moze da ima jedna strana? ja uvek izadjem na pocetak :fur:

Edited by Aleksija

Zato od nekog trenutka primenjujem strategiju ulazak u prodavnicu, tester, ostavim da odleži, pa procenjujem. I sad mi je već jasno da što mi je ružniji na početku, da su veće šanse da ga kupim na kraju :D ali uglavnom se to odnosi na opore mirise, npr neki koji u nazivu ima "miris zemlje posle kiše" itd. Oni slatkasti, cvetni i vanilasti teško da će mi se dopasti.

Preporucujem YSL Libre i Mon Paris

• 9 months later...

Tom Ford Ombre Leather.Dimljeni whisky i kozne fotelje tretirane nekim neznim mirisnim uljem.

3 hours ago, askeladden said:

Tom Ford Ombre Leather.Dimljeni whisky i kozne fotelje tretirane nekim neznim mirisnim uljem.

Hmm...moracu da ga omirisem, bas me kopka. 

Baci nos i na neki muski creed, jedan od mojih omiljenih za muskarce. bas nekako strejt, alfa, seksi, cisto privlaci. 

Edited by mustang

• 1 month later...
On 16.12.2021. at 14:32, Aleksija said:

i uglavnom takav odnos imam prema skoro svakom parfemu koji kupim - a inace nisam neko ko se tesko odlucuje i trazi perfekciju.

mozda jos nisam naisla na onog pravog :sleep:

ne eksperimentišem sa parfemima, tokom života sam koristila manje od 10 različitih, jer mi večina parfema na meni izaziva :puke:

redom, od 18. godine:

Fiji - Guy Laroche 

Dune - Christian Dior

Tendre Poison - Christian Dior (kratko čim se pojavio, i samo taj svetlozeleni)

Alure - Chanel (istresla poslednje pare u sred bede 1996-7. u nekoj parfimeriji na Terazijama za nov, nepoznat parfem, i do današnjeg dana to mi je jesenje-zimski trademark)

Pure - Jil Sander (koristila ga godinama isključivo leti po vrućinama, inače nema poentu... mislim da se više ne proizvodi)

Coco Mademoiselle - Chanel (moj prolećni miris poslednjih godina)

Un Jardin sur le Neil - Hermes (poslednji otkriven, koristim ga isključivo leti po vrućinama, zamenio Pure)

Mia - Intimissimi (kad kupim gomilu veša pa mi ponude za hiljadu i kusur dinara, skroz je običan, ali ima neku svežinu pa me nekako veseli i podseća na detinjstvo)

Edited by pt 2.0

Preporucujem proslogodisnji dokumentarac Nose o glavnom kreatoru Diorovih parfema i mestima sa kojih bira sastojke

• 1 month later...

Zna li neko gde moze u Srbiji da se kupi ovaj parfem?

Screenshot_1.jpg

Tesori ima u Liliju sigurno ali moram da priznam da ovakav crveni nisam nigde viđala. 

@shimpr

parfimerija Diva reklamira da ih ima, ako imaš neku radnju blizu pogledaj tamo.

Edited by Valkyrie

Hvala provericu