Tale Posted August 11, 2022 Posted August 11, 2022 Ovo ne znači da je sistem unapređen već da je (možda) konačno primenjen zakon odnosno odredbe i podzakonski propisi koje uređuju način merenja prosečne brzine: https://saobracajnakamera.wordpress.com/2017/09/05/merenje-prosecne-brzine-na-autoputu/ 1
Filozof manijak Posted February 1, 2023 Posted February 1, 2023 Imao sam raspravu s kolezom danas, da li biciklisti smeju da voze suprotnim/nedozvoljenim smerom u jednosmernoj ulici u kojoj nema bici staze? Ja mislim da ne smeju. Zna li ko? (Namerno nismo hteli da koristimo internet)
Tpojka Posted February 1, 2023 Posted February 1, 2023 Zabranjeno (po meni). Da guraju bajs, pa da im progledam kroz prste, i to svojom lijevom stranom. I ovo je bez čitanja zakonika.
Tale Posted February 1, 2023 Posted February 1, 2023 Nije dozvoljeno osim, valjda, u jednoj ulici u Novom Sadu. 1
radisa Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 9 hours ago, Tale said: Nije dozvoljeno osim, valjda, u jednoj ulici u Novom Sadu. Ako je dozvoljeno mora biti znak za to... U NS se ne secam da sam igde video, po Szegedu recimo to ima u dosta ulica... @Filozof manijak Svako vozilo na kolovozu je isto, ako nekom signalizacijom nije nešto posebno odredjeno... Dakle, naravno da ne sme to da radi... Ali se po gradu to toliko odomacilo, po centru pogotovo... 3
Barsa Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Ima mislim negde znak oko Zeleznicke ulice, da li Petra Drapsina ili Vase Stajica, mozda cak i sama Zeleznicka. 1
radisa Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 12 hours ago, Barsa said: Ima mislim negde znak oko Zeleznicke ulice, da li Petra Drapsina ili Vase Stajica, mozda cak i sama Zeleznicka. Ima u Bačkoj(paralelna sa Rumenačkom), danas video 1
Barsa Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Stoji i u Vase Pelagica, onaj jednosmerni deo sto izlazi na Petra Drapsina. Tu stoji beli znak za bicikliste ispod znaka za zabranu saobracaja. 1
Tpojka Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 13 hours ago, radisa said: Ako je dozvoljeno mora biti znak za to Mislio sam da se @Tale zeza zbog opklade. Kako izgleda taj znak? 1
Tale Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Ne znam za opkladu ali jesam pročitao negde za tu ulicu. Mislim da stoji samo dopunska tabla "Osim za bicikliste" ispod znaka za zabranjen smer.
radisa Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 44 minutes ago, Tpojka said: Mislio sam da se @Tale zeza zbog opklade. Kako izgleda taj znak? ovako nekako 1
Tpojka Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Hvala. A sa druge strane? Postoji li nešto (mislim da je još bitnije)?
radisa Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 1 minute ago, Tpojka said: Hvala. A sa druge strane? Postoji li nešto (mislim da je još bitnije)? Pa da, ispod znaka za jednosmerno... Sutra ću da probam da uklopim da prođem kruz ulicu, pa ti slikam, ako ne sutra, onda jedan dan od nedelje...
Tpojka Posted February 2, 2023 Posted February 2, 2023 Aha. Kockasti, plavi, strelica uzbrdo. Plus dopunski ovakav. Tj. znak za jednosmjernu čeoni sa ovakvim dopunskim. Je l' tako?
Recommended Posts