August 11, 20222 yr Ovo ne znači da je sistem unapređen već da je (možda) konačno primenjen zakon odnosno odredbe i podzakonski propisi koje uređuju način merenja prosečne brzine: https://saobracajnakamera.wordpress.com/2017/09/05/merenje-prosecne-brzine-na-autoputu/
February 1, 20232 yr Imao sam raspravu s kolezom danas, da li biciklisti smeju da voze suprotnim/nedozvoljenim smerom u jednosmernoj ulici u kojoj nema bici staze? Ja mislim da ne smeju. Zna li ko? (Namerno nismo hteli da koristimo internet)
February 1, 20232 yr Zabranjeno (po meni). Da guraju bajs, pa da im progledam kroz prste, i to svojom lijevom stranom. I ovo je bez čitanja zakonika.
February 2, 20232 yr 9 hours ago, Tale said: Nije dozvoljeno osim, valjda, u jednoj ulici u Novom Sadu. Ako je dozvoljeno mora biti znak za to... U NS se ne secam da sam igde video, po Szegedu recimo to ima u dosta ulica... @Filozof manijak Svako vozilo na kolovozu je isto, ako nekom signalizacijom nije nešto posebno odredjeno... Dakle, naravno da ne sme to da radi... Ali se po gradu to toliko odomacilo, po centru pogotovo...
February 2, 20232 yr Ima mislim negde znak oko Zeleznicke ulice, da li Petra Drapsina ili Vase Stajica, mozda cak i sama Zeleznicka.
February 2, 20232 yr 12 hours ago, Barsa said: Ima mislim negde znak oko Zeleznicke ulice, da li Petra Drapsina ili Vase Stajica, mozda cak i sama Zeleznicka. Ima u Bačkoj(paralelna sa Rumenačkom), danas video
February 2, 20232 yr Stoji i u Vase Pelagica, onaj jednosmerni deo sto izlazi na Petra Drapsina. Tu stoji beli znak za bicikliste ispod znaka za zabranu saobracaja.
February 2, 20232 yr 13 hours ago, radisa said: Ako je dozvoljeno mora biti znak za to Mislio sam da se @Tale zeza zbog opklade. Kako izgleda taj znak?
February 2, 20232 yr Ne znam za opkladu ali jesam pročitao negde za tu ulicu. Mislim da stoji samo dopunska tabla "Osim za bicikliste" ispod znaka za zabranjen smer.
February 2, 20232 yr 44 minutes ago, Tpojka said: Mislio sam da se @Tale zeza zbog opklade. Kako izgleda taj znak? ovako nekako
February 2, 20232 yr 1 minute ago, Tpojka said: Hvala. A sa druge strane? Postoji li nešto (mislim da je još bitnije)? Pa da, ispod znaka za jednosmerno... Sutra ću da probam da uklopim da prođem kruz ulicu, pa ti slikam, ako ne sutra, onda jedan dan od nedelje...
February 2, 20232 yr Aha. Kockasti, plavi, strelica uzbrdo. Plus dopunski ovakav. Tj. znak za jednosmjernu čeoni sa ovakvim dopunskim. Je l' tako?