Jump to content
IGNORED

Yokoso! Japan

Yoyogi

Recommended Posts

Posted

ja se uvek pitam sto ne ostanem da probam da zivim ovde, ali kad pogledam koliko se radi, a koliko se malo odmara...

to je relativno. ako radis kao salary man, onda to i nije neka perspektiva. medjutim poznajem par likova koji rade sa muzikom i ne bih rekao da se pretrzu od posla u smislu fizikalisanja. mozda rade dugacke sate, ali kada imas svoju prodavnicu ploca, onda to i nije najgora stvar koju mozes da odaberes. ne znam od cega zivis u australiji ali mislim da se u japanu da opstati bez upadanja u taj korporativni matriks.

da ne kazem da je veza novak uniqlo bila idealna da se startuje sa srpskom kafanom tamo:=).... ja video hrvatski restoran u tokiju prosli put. 

Posted

hmmmm, sve to zahteva pocetni kapital, koji nemam.

u Australiji mogu da zivim solo od posla, sa porodicom moram da se snalazim na legalne i ilegalne nacine ;)

koliko vidim, satnice su niske ovde, a opet i druge stvari, kao kreditne kamate za nekretnine nisu visoke.

najveci problem je zena, koja strahuje od zemljotresa, radijacije, vulkana, ebole i najezde skakavaca ljudozdera...

• 3 weeks later...
Posted

jos para dana. uprkos hladnoci i raznim bolestima, te putovanjem sa malom decom, i dalje je bilo super kao i uvek.

Posted

Jel bio neko u Žaponu za folliage, znači jesen kad lišće žuti i crveni? Posle dve cherry blossom posete vreme je za nešto sasvim drugačije, pa me zato zanimaju impresije.

Pikiram sledeći kraj oktobra početak novembra i verovatno sam ispao  glup što sam pustio ovaj Qatar promo za 600e RTN Beg - Kansai Intl, ali se sve nadam da ce se pojaviti nešto OK na Etihadu da unovčim neke longhaul milje.

Posted

Gomila kompanija ima trenutno promocije za prolece i jesen.

Baci u Kayak pa se igraj sa datumima, mozda bude nesto dobro. I ne zaboravi da gledas i KIX i ITM ;)

Posted (edited)

ja sam 2008 bio krajem oktobra/pocetkom novembra, najlepse vreme za posetu Japanu, temperatura je idealna, priroda izuzetno lepa

Edited by Nikola Kiric
Posted

gde? daj itinerer...

Samo za vikend u Sapporo [tranzitiram preko Osake na tamo i Nagoje nazad] - na skijaske skokove :D

Posted

Tip: ako imate domaci let (cak i kao deo karte sa internacionalnim letom), mozete doplatiti upgrade u J class za ~¥1000 (¥926 u mom slucaju). Ja ovo uradih malo pre za JAL, a mislim da i ANA ima nesto slicno.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted

Sta je J class na ANA? To je kompanija koja obara sve poznate rekorde u legroomu, naravno negativne. Najtesnijih 14 sati letenja u zivotu, Narita CDG.

Posted

My bad - izgleda da ANA domestic ima samo Eco i First.

same-day upgrades to Premium Class (F) from economy: 8,250 JPY (plus consumption tax) per segment.

Posted

A ovo moje (JAL) je biznis klasa, gde je dodatni legroom dobrodosao, s obzirom koliko stede na tome u ekonomskoj.