Hamlet Strašni Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Sigurna sam. Ništavost- ništavNištavnost- ništavan Iz našeg Zakona o obligacionima odnosima (donet 1978. jedan od nabolje napisanih zakona koje smo imali) :Hrvati pokušavaju da izbegnu „ništavan ugovor“ tako što su se setili njihove staaare reči. Iz obrazloženja predloga Zakona o obveznim odnosima:Ako me pamcenje ne vara, vec su se navrzavali na pravnike na nekom topiku zbog nistavosti.Argument im je bio nesto kao - ne propisuje zakon o obligacionim odnosima pravila jezika ili tako nesto...
halloween Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ako me pamcenje ne vara, vec su se navrzavali na pravnike na nekom topiku zbog nistavosti.Argument im je bio nesto kao - ne propisuje zakon o obligacionim odnosima pravila jezika ili tako nesto...Citat iz ZOO je primer, naravno da se zakonom ne propisuju nove reči, ali je sigurno da su pre donošenja zakona (bar tih sedamdesetih) konsultovali i lektore. Suština je u pravljenu razlike ništavost- ništavnost i reči izvedenih iz njih.
Hamlet Strašni Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Citat iz ZOO je primer, naravno da se zakonom ne propisuju nove reči, ali je sigurno da su pre donošenja zakona (bar tih sedamdesetih) konsultovali i lektore. Suština je u pravljenu razlike ništavost- ništavnost i reči izvedenih iz njih.Da se ne razumemo pogresno, ja se slazem sa tobom popuno. Samo kazem da je o ovome vec bilo reci na nekom topiku.
batticuore Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Sigurna sam. Ništavost- ništavNištavnost- ništavan Iz našeg Zakona o obligacionima odnosima (donet 1978. jedan od nabolje napisanih zakona koje smo imali) :Hrvati pokušavaju da izbegnu „ništavan ugovor“ tako što su se setili njihove staaare reči. Iz obrazloženja predloga Zakona o obveznim odnosima:hvala na odgovoru! želim ti što manje ništavnih kolega i ništavih ugovora.
Grunf Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 je l ovde spada i ono kad ljudi VMA (vojno medicinska akademija) kazu VeMeA?
Milogled Bluff Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 je l ovde spada i ono kad ljudi VMA (vojno medicinska akademija) kazu VeMeA?Ne. Ako je ispravno "SePeO", a jeste, ispravno je i "VeMeA".
Ulven Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 je l ovde spada i ono kad ljudi VMA (vojno medicinska akademija) kazu VeMeA?Ne, bas takav izgovor tog akronima propisuje i Pravopis Matice srpske.
onamonamo Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Čoveče jer ti stvarno misliš da bilo koga iz unutrašnjosti Srbije gde su plate 100-150 jevrema boli za beogradske platane. ovo mi je uvek smesno, tako ispada da je beograd spoljasnost srbije
mioba Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 nisu sve greške pogrešnezagrevajte ljubav na vreme -_-
Alphons Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Pre neki dan voditelj n MFM radiju (jel se tako pishe? :( ) prica o karijeri riki martina i kaze - "Posle toga sledi njegov odlazak iz te grupe, i prvi solo album koji je objavio u 91oj godini".
salerokada Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 MFM radiju (jel se tako pishe? :( ) prica o karijeri riki martinaPiše se Rikija Martina ... valda...
bus Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Sad cu da vas prebacim na jezicki hejt, pa sve djuture na Cit Cet.
Baba Ji Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Grejpfrut sa sve varijacijama: Gejfrut, Grejfrut, Gejfurt, Gejfurf, ..
Recommended Posts