slepa živana Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 ajde, ajde, šta se puvaš, komšo uzo nagradu, so vat? oćeš isto tako da se hvališ kad je ja ćapim sledeće godine, ha? jašta. uvek se radujem kad neko od naših uspe :D
Krošek Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 (edited) kaze tišma da ga je nakon dobijanja ninove nagrade (2011.) skulirao izdavač http://www.oslobodjenje.ba/kun/slobodan-tisma-zivimo-u-paklu-ali-smo-veseli Uspeh mi je, što je apsurdno, doneo medijsku marginalizaciju, zato što sam se deklarisao kao izdajnik, uzimao sam u romanima mađarski identitet, i uopšte moje ideološke pozicije su nejasne, rodne, nacionalne, profesionalne, sve je zamućeno, naravno, sasvim namerno. Još uvek postoji taj prečanski kompleks, to da mi iz Vojvodine moramo da iskazujemo patriotizam, tj. lojalnost Beogradu. Između ostalog, verovatno sam zbog toga oteran iz Lagune čiji sam bio autor pre dobijanja NIN-ove nagrade. Danas nemam izdavača. Edited November 11, 2015 by Krošek
ajgor Posted November 11, 2015 Posted November 11, 2015 kaze tišma da ga je nakon dobijanja ninove nagrade (2011.) skulirao izdavač Papić ga je otkačio pre "Bernardijeve sobe", u Laguni su mu 2009. objavili "Quattro stagioni". Ako veli da sad nema izdavača, kad je pre uspeo da se pokarabasi sa "Čarobnom knjigom" koja mu je prošle godine objavila knjigu u kojoj su i reprinti njegovih prethodnih naslova?
ravena Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 (edited) http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272&yyyy=2016&mm=01&dd=18&nav_id=1086455 http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272&yyyy=2016&mm=01&dd=19&nav_id=1087022 Smetaju mu komentari na drustvenim mrezama koje ne cita. Edited January 19, 2016 by ravena
nezvanova Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 (edited) bas me zanima sta bi koksi, kao dokazani knjizevnik, imao da kaze povodom ovogodisnjeg uzeg izbora NINove ;-)...navijamo za koga? ja najvolijem matijevica, mada sam citala samo njega, bajca i basaru :P sa druge strane, iz rodnih i ideoloskih razloga volim zene knjizevnice, svetlanu obozavam da slusam kada prica i da citam njene eseje i uratke na pescaniku... djurdjevicku postujem na nevidjeno, nemam pojma zasto, a o dimicki vrlo malo znam...sve u svemu, kod mene su na slepo favoriti matijevic i slapsek :-) edit: o, nenenene...nije to ta mirjana, mislila sam na novakovicku...no sve jedno, neka je i djurdjevicke, sta hvali :P Edited January 5, 2017 by nezvanova
koksy Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 bas me zanima sta bi koksi, kao dokazani knjizevnik, ma to sam se ja samo zez'o (na stranu sad što sam ovde među 11) ove godine nema da me omaši. -_-
nezvanova Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 jao pa sjajno, svaka cast! onda za tebe navijamo, nema druge!!! :-) (mada ja i dalje nemam pojma koji li si ti, pa ako ti ne smeta, molim nekog da mi sibne PM sa infoom :-)
koksy Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 jao pa sjajno, svaka cast! onda za tebe navijamo, nema druge!!! :-) (mada ja i dalje nemam pojma koji li si ti, pa ako ti ne smeta, molim nekog da mi sibne PM sa infoom :-) ma zezam te, ne zameri. ali ako baš insistiraš, traži međ ženskim imenima.
nezvanova Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 ih, sad! nasao si matoru zenu da zezas :-)) (mislim, nije mi van pameti da budes u izboru za nagradu, bio je cak i moj muz, pa i moja drugarica... tako da nije to bas tako jedno nemoguce postignuce ;-)! a secam se da si pominjao npr. arsenica i tako neke detalje iz tog sveta koje prate ljudi koji se bave knjizevnoscu ili su rodbina knjizevnika, pa sam stvarno mislila da se time bavis :-)
koksy Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 zasad bih da ostanem anoniman. samo ću reći da sam jednom brala jagode (zato znam sve o piktinu) i onda je naišao jedan Slovenc. :P inače, vidim da je tuča na relaciji Laguna-Geopoetika. mislim da će žiri teško da stisne pa da udeli priznanje Geopoetikinom ocu, sinu i svetom duhu (osim ako Vlada nije napisao baš nešto vanserijsko). u tom smislu, mislim da će se više ići prema Bazdulju. s druge strane, teško je očekivati da budu ponovo okrunjeni Vladan i Basara. sačekajmo najužih 6, tada će se moći nešto preciznije reći (a ponešto od ovoga u međuvremenu i pročitati). p.s. pizdaimmaterina i ovima iz Lagune, poslao im ja sinopsis a oni me odjebali s obrazloženjem "žao nam je, ne velimo da je ovo lošo ama ne radimo domaću produkciju". sad ima da objavim u Geopoetici i da Laguncima pošaljem primerak sa 1 pakosnom posvetom.
nezvanova Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 :-)) ok, ok... necemo se razotkrivati, ali kad jednog dana dobijes NINovu, samo nam se prigodno zahvali na dodeli... PPPovcima koji su ti bili stalna podrska i podsticaj ka vanserijskim knjizevnim postignucima :P
koksy Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 (edited) :-)) ok, ok... necemo se razotkrivati, ali kad jednog dana dobijes NINovu, šta jednom, to ti je sledeće godine jedan/jedan. a tebi ću lično poslati obaveštenje na pp. roman ćeš, razume se, morati da kupiš. -_- Edited January 6, 2017 by koksy
ultra plasticni Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 Koksi je naravno Magicni Cira u pokusaju
Recommended Posts