расејан Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Glavić. Glavendekić.A zanimljiva su i ona koja se "menjaju po vokalima: Dakić, Dekić, Dikić, Dokić, Dukić; Đakić, Đekić, Đikić, Đokić, Đukić.Бабић-Бебић-Бобић, ал' не знам за и и у, да ли има с њима. Link to comment
FranziskaKafka Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 (edited) Ima, ima, ali je (kao i kod Bebića) "upitna" tzv. etnička distribucija. Ako je to uopšte bitno...Evo još: Cakić, Cekić, Cikić, Cokić, Cukić; Bakić, Bekić, Bikić, Bokić, Bukić; Čalić, Čelić, Čilić, Čolić, Čulić; Tadić, Tedić, Tidić, Todić, Tudić; Tabić, Tebić, Tibić, Tobić, Tubić; Savić, Sević, Sivić, Sović, Suvić; Papić, Pepić, Pipić, Popić, Pupić; Barić, Berić, Birić, Borić, Burić... -_- Moćan taj Google. ^_^P. S. Nekad "uskoči" i R, pa imamo Brkiće, Prpiće, Srkiće, Trbiće, Trdiće... Edited November 7, 2009 by FranziskaKafka Link to comment
Morticia Posted November 9, 2009 Share Posted November 9, 2009 Ovo mi verovatno niko nece verovati. Nisam ni ja dok mi mama nije pokazala u imeniku. Covek se zove Hzr. Kratko i jasno! Doduse, to je bilo pre petnaestak godina. Stariji covek bio u pitanju.. E da.. Imala sam nastavnicu engleskog koja se zvala Pavlinka. Za to ime takodje nikad vise nisam cula. Link to comment
iDemo Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 E da.. Imala sam nastavnicu engleskog koja se zvala Pavlinka. Za to ime takodje nikad vise nisam cula.Ime ili prezime?? Prezime moze da bude neko centralno-evropsko a ime - neka 'devijacija' nashih Pavla/Paula i te fore... Link to comment
Morticia Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Ime ili prezime??Ime. A setih se sad da se mama jedne moje drugarice iz osnovne skole zvala Kruna. Mada sam za to ime cula jos par puta. Cerka Eve Ras se tako zvala, ako se ne varam. Link to comment
Hamlet Strašni Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Ovo mi verovatno niko nece verovati. Nisam ni ja dok mi mama nije pokazala u imeniku. Covek se zove Hzr. Kratko i jasno! Doduse, to je bilo pre petnaestak godina. Stariji covek bio u pitanju.. E da.. Imala sam nastavnicu engleskog koja se zvala Pavlinka. Za to ime takodje nikad vise nisam cula.Znam i ja jednog Hzra. Prodavac sa Zelenog venca, mislim da se preziva Fejza Link to comment
le petit nicolas Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 po plazi na koju idem godinama, to jest decenijama , hladna pica i krofne prodaje mdzi (bez dijakritika). prezime? recimo: sulejmani.poz Link to comment
FranziskaKafka Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 (edited) Ništa čudno, verovatno se tako izgovara (ili je neki štos "prerastao" u ime). Nešto kao Izvorinka (izvorno Fntna - izvor, da ne kažem fontana). -_-Jedna jedina Lijana (kanda jedina) dospela je i na B92. Edited November 10, 2009 by FranziskaKafka Link to comment
iDemo Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Jedna jedina Lijana (kanda jedina) dospela je i na B92.Ja sam znao jednu Granu. Uz mali milion Jagoda i nesto manje Malina. Link to comment
Morticia Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Od tih "vocnih" imena, najvise mi se svidja Visnja Znala sam i jednu Devanu.A svojim ocima sam pre par godina videla licnu kartu jednog Dastina Hofmana. Covek je rodjen 70-tih godina u Beogradu, gde i sada (nadam se) zivi Link to comment
FranziskaKafka Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Prezime Obid (Busonja ce znati gde ih ima) - zna li neko poreklo i eventualno znacenje?Moz' biti madjarsko, slovacko, jevrejsko, obid je rec i iz makedonskog... Link to comment
Lrd Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Не знам да ли је било, али ћу се правити да није. :)Отац једне моје познанице (озбиљан човек, факултетски професор) причао ми је како је упознао човека који је шездесетих (ваљда) радио у Енергопројекту и добио близанце које је назвао Енерго и Пројекта. Ћале ми је причао како је такође шездесетих у неком селу код Ниша упознао дечака који се звао Чпорет и девојчицу Вотељу. А ја сам упознао жене Машинку и Петолетку. :)Е, да, у 13. београдску гимназију ишао је деведесетих један Вилсон. Link to comment
halloween Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Отац једне моје познанице (озбиљан човек, факултетски професор) причао ми је како је упознао човека који је шездесетих (ваљда) радио у Енергопројекту и добио близанце које је назвао Енерго и Пројекта. Ћале ми је причао како је такође шездесетих у неком селу код Ниша упознао дечака који се звао Чпорет и девојчицу Вотељу.Ahahahahahaha, padoh sa fotelje! Link to comment
ajgor Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Е, да, у 13. београдску гимназију ишао је деведесетих један Вилсон.Мало старији фудбалски навијачи се свакако сећају оца и сина који су педесетих и седамдесетих играли за сплитски ”Хајдук”, Џонија и Вилсона Џонија. Link to comment
Recommended Posts