Jump to content
IGNORED

O imenima

Glen Livet

Recommended Posts

Glavić. Glavendekić.A zanimljiva su i ona koja se "menjaju po vokalima: Dakić, Dekić, Dikić, Dokić, Dukić; Đakić, Đekić, Đikić, Đokić, Đukić.
Бабић-Бебић-Бобић, ал' не знам за и и у, да ли има с њима.
  • Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• расејан

80

• bus

68

• FranziskaKafka

61

• Waldorf

37

Ima, ima, ali je (kao i kod Bebića) "upitna" tzv. etnička distribucija. Ako je to uopšte bitno...Evo još: Cakić, Cekić, Cikić, Cokić, Cukić; Bakić, Bekić, Bikić, Bokić, Bukić; Čalić, Čelić, Čilić, Čolić, Čulić; Tadić, Tedić, Tidić, Todić, Tudić; Tabić, Tebić, Tibić, Tobić, Tubić; Savić, Sević, Sivić, Sović, Suvić; Papić, Pepić, Pipić, Popić, Pupić; Barić, Berić, Birić, Borić, Burić... -_- Moćan taj Google. ^_^P. S. Nekad "uskoči" i R, pa imamo Brkiće, Prpiće, Srkiće, Trbiće, Trdiće...

Edited by FranziskaKafka

Ovo mi verovatno niko nece verovati. Nisam ni ja dok mi mama nije pokazala u imeniku. Covek se zove Hzr. Kratko i jasno! :s_w: Doduse, to je bilo pre petnaestak godina. Stariji covek bio u pitanju.. E da.. Imala sam nastavnicu engleskog koja se zvala Pavlinka. Za to ime takodje nikad vise nisam cula.

E da.. Imala sam nastavnicu engleskog koja se zvala Pavlinka. Za to ime takodje nikad vise nisam cula.
Ime ili prezime?? Prezime moze da bude neko centralno-evropsko a ime - neka 'devijacija' nashih Pavla/Paula i te fore...
Ime ili prezime??
Ime. A setih se sad da se mama jedne moje drugarice iz osnovne skole zvala Kruna. Mada sam za to ime cula jos par puta. Cerka Eve Ras se tako zvala, ako se ne varam.
Ovo mi verovatno niko nece verovati. Nisam ni ja dok mi mama nije pokazala u imeniku. Covek se zove Hzr. Kratko i jasno! :s_w: Doduse, to je bilo pre petnaestak godina. Stariji covek bio u pitanju.. E da.. Imala sam nastavnicu engleskog koja se zvala Pavlinka. Za to ime takodje nikad vise nisam cula.
Znam i ja jednog Hzra. Prodavac sa Zelenog venca, mislim da se preziva Fejza

Ništa čudno, verovatno se tako izgovara (ili je neki štos "prerastao" u ime). Nešto kao Izvorinka (izvorno Fntna - izvor, da ne kažem fontana). -_-Jedna jedina Lijana (kanda jedina) dospela je i na B92.

Edited by FranziskaKafka

Od tih "vocnih" imena, najvise mi se svidja Visnja :wub: Znala sam i jednu Devanu.A svojim ocima sam pre par godina videla licnu kartu jednog Dastina Hofmana. Covek je rodjen 70-tih godina u Beogradu, gde i sada (nadam se) zivi :huh:

Prezime Obid (Busonja ce znati gde ih ima) - zna li neko poreklo i eventualno znacenje?Moz' biti madjarsko, slovacko, jevrejsko, obid je rec i iz makedonskog...

Не знам да ли је било, али ћу се правити да није. :)Отац једне моје познанице (озбиљан човек, факултетски професор) причао ми је како је упознао човека који је шездесетих (ваљда) радио у Енергопројекту и добио близанце које је назвао Енерго и Пројекта. Ћале ми је причао како је такође шездесетих у неком селу код Ниша упознао дечака који се звао Чпорет и девојчицу Вотељу. А ја сам упознао жене Машинку и Петолетку. :)Е, да, у 13. београдску гимназију ишао је деведесетих један Вилсон.

Отац једне моје познанице (озбиљан човек, факултетски професор) причао ми је како је упознао човека који је шездесетих (ваљда) радио у Енергопројекту и добио близанце које је назвао Енерго и Пројекта. Ћале ми је причао како је такође шездесетих у неком селу код Ниша упознао дечака који се звао Чпорет и девојчицу Вотељу.
Ahahahahahaha, padoh sa fotelje!
Е, да, у 13. београдску гимназију ишао је деведесетих један Вилсон.
Мало старији фудбалски навијачи се свакако сећају оца и сина који су педесетих и седамдесетих играли за сплитски ”Хајдук”, Џонија и Вилсона Џонија.