Jump to content
IGNORED

ANTIFA Bg

zavisnica

Recommended Posts

Posted (edited)
ne bi baš toliko izjednačavao, god knows da mi je demagogija o socijalnoj pravdi užasno smešna i infantilna, ali nije ni blizu opasna kao ova desničarska.
Postovani gonzo: postoji socijalna pravda, postoji, naravno, i demagogija na temu iste. Postoji i pravda.Kao na primer dole prikazana. Kakva je, takva je, ma bila i dirigovana. Muka nastane kada dirigovanje postane nemoguce.
A prognoze su prognoze. Tvoja ili bilo cija.Edit: YouTube zeza. Edited by woodooinstalater
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mp40

81

• Аврам Гојић

74

• kim_philby

65

• Milogled Bluff

44

Posted (edited)
postoji socijalna pravda
nemam pojma možda postoji, samo mi niko do sada nije precizno definisao šta to tačno podrazumeva, kako se odmerava i u praksi sprovodi.
licno mi se cini da je socdemagogija tu najbenignija, ukoliko je ne vezujemo za radikalski budjavleba od 3 dinara.
pa jes valjda. Edited by Gonzo
Posted
pa jes valjda.
Mene samo zanima kako se manifestuje ta socdemagogija (u domaćim uslovima, je l' te, pošto pričamo o njima), i kako se razvezuje™ od radikalske priče o hlebu.Ako neko može da mi ponudi klasičan konkretan odgovor, bez parolašenja i opštih mesta iz knjižica.
Posted
Mene samo zanima kako se manifestuje ta socdemagogija (u domaćim uslovima, je l' te, pošto pričamo o njima), i kako se razvezuje™ od radikalske priče o hlebu.
mene isto zanima.
Posted
Ako neko može da mi ponudi klasičan konkretan odgovor, bez parolašenja i opštih mesta iz knjižica.
Još ne nađoh na takvog. Ni uživo, ni u literaturi.
Posted
Vidis, Uco, ja citam i pamtim procitano. Pa, na primer, pamtim i jedan tvoj korektan i pomalo stidljiv hint, razumljiv u svakom slucaju. Barem meni i barem tada.S druge strane, obojica znamo da nema svrhe da sada pokusam da 'duhovito' odgovorim napomenom tipa 'jok, ne rade za radnike marksisti i anarhisti, nego rade bekoi i veljeilici i statijaznamkojos'...I tako, budi ti meni OK.
Poznato je da sam ja "pure BekoMiškoVeljaIlić"...Elem, da li si u poslednjih 40 godina, razgovarao sa nekim radnicima? Ili se samo teoretiše po skvotima i uzdiše na slike SSSR-a u prvom delu 20. veka...
Posted

Hmm samo da vam panduri ne zabrane to protestno okupljanje iz "proceduralnih razloga",tj jer skup nije prijavljen i onda vas sve privedu .Ne bi bilo prvi put a ocigledno je da ce insistirati na obracunu sa svim sto mirise na levicu. Sustina je u sledecem .Policija mora da pokaze svoju efikasnost i drzava takodje jer su u pitanju Grci.to sto je spaljena amercka ambasada nie toliko strasno jer su se sa tim slozili tadasnji predsednik Vlade i tadasnje vodje radikala i super. Druga stvar iskporistice priliku da pokazu bilo kome ko nije drzavno kontrolisan( desnicar) da ne moze da deluje politicki i da ce svako angazopvanje u tom smislu biti u korenu saseceno. Meni je ovde simptomaticno sto su ih oni u stvari hapsili preko medija ,onaj kretenoid Homen je NAJAVIO hapsenje tako sto je rekao na koga se sumnja dva dana pre zvanicnog hapsenja,a sad ih navodno drze u pritvoru da ne bi uticali na svedoke. Koje svedoke? Ako oni kazu da to nisu uradili a dnk analiza ne pokazuje nista odnosno nemoguca je,kao sto sam cuo od jednog od njihovih branilaca da jeste onda su to pusta nagadjanja plus Dacic laze kao pseto, i treba ih pustiti da se brane sa slobode. Medjutim kao sto rekoh panduri i Dacic koji je umislio da je Sarkozi hoce da pokazu efikasnost po cenu da se optuze ljudi bez dokaza i namerno ce im se nakaciti medjunarodni terorizam da bi zaplasili eventualne druge levicarske grupe i pojedince koje ne zele da deluju unutar okvira koji su zadati (DS i SPS kao kvazilevicarske organizacije). zato je ovo mnogo ozbiljnije nego sto izgleda,jer svi oni koji misle ah to je Ratibor on je lud ne slazem se s njim i slicno sutra ce se naci na udaru drzavne represije pod slicnim optuzbama samo zato sto se ne uklapaju u viziju srbije Dacica, Tadica ili nekog drugog desnicarskog tandema.Zato je izuzetno bitno SADA iskazati solidarnost i napraviti pritisak dok ne bude kasno za sve nas ,ako vec nije...

Posted
Mene samo zanima kako se manifestuje ta socdemagogija (u domaćim uslovima, je l' te, pošto pričamo o njima), i kako se razvezuje™ od radikalske priče o hlebu.Ako neko može da mi ponudi klasičan konkretan odgovor, bez parolašenja i opštih mesta iz knjižica.
socdemagogija u domacim uslovima je uglavnom ono sto prica opozicija, ili ono sto prica vlast pred izbore. ona se ne razlikuje mnogo od price o lebu, ali to je stoga sto su radikali otprilike najlevlja stranka trenutno. naravno, problem sa njima je sto znamo ko su i da ih za to sve boli kurac, te je jedino namenjeno skupljanju glasova.e sad, u tu demagojiju spada i prica o tisoc evra koji ce se dodeliti svakom ko se prijavi, obecanja da nece biti otpustanja u raspalim firmama, kvazibesplatno zdravstvo, etc. neka real soc(demokratska) nedemagoska stranka, za koju bi ja volo da postoji, bi stremila npr. besplatnom osnovnom skolstvu, affordable zdravstvenoj zastiti, progresivnoj stopi oporezivanja, zastiti radnika od maltretiranja privatnika, suzbijanju monopola, ali i smanjenju drzavnog aparata, npr. nista ekstremno i sto vec ne postoji u EVROPI. to cak nije mnogo razlicito ni od sadasnje politike vlasti, samo sto imamo taj problem da drzava ovde postoji da bi njih servisirala i da se zakoni primenjuju selektivno.uz to, smesno je i resavati trenutnu situaciju ideoloskim putem. nisu nas problem levice il denice, ovde su svi sve, a jednako podlezni korupciji. samo kazem da je bi bilo lepo da u buducnosti nastane nekakva relativno pristojna left wing stranka, a deluje mi kao da se stvaraju uslovi za to.
Posted
uz to, smesno je i resavati trenutnu situaciju ideoloskim putem. nisu nas problem levice il denice, ovde su svi sve, a jednako podlezni korupciji. samo kazem da je bi bilo lepo da u buducnosti nastane nekakva relativno pristojna left wing stranka, a deluje mi kao da se stvaraju uslovi za to.
Ako i nastane, pristojna će biti taman onoliko koliko su pristojne i ostale stranke u Srbiji.Za ovo oko stvaranja uslova ne znam, nisam zalazio po puku niti pravio interne ankete, ali ako ćemo pravo, kokteliranje grčke ambasade je poslednji potez koji treba povući ako se želi pridobiti naklonost radničke klase. Ti ljudi ne kapiraju crveno i crno, stisnute pesnice, parole i pamflete (a i zašto bi?)
Posted (edited)
Država treba da........ Kad god čujem ovu rečenicu, vatam se zamalo za pištolj...Svaki put kada neko izgovori ovu rečenicu pribegava nekoj vrsti socijalne demagogije, jer pokušava da zamagli suštinu da svaki postupak države redistributivnog karaktera znači uzimanje od jednog da bi se dalo drugome. Ove redistribucije same po sebi ne moraju biti nužno loše, da me ne razumete pogrešno. Ali sama formulacija implicira da se Država tretira kao neki entitet nezavistan od svih onih koji rade pošteno svoj posao i taj budžet pune. Recimo, kada se kaže da država treba da ponudi veću otkupnu cenu malina. Ili kada se kaže da država treba da izgradi 2033294293 socijalnih neprofitnih stanova. Ili kada se kaže da država treba da posveti posebnu pažnju najugroženijima. Kakva bre država? To smo svi mi. Taj nivo razmišljanja je veoma opasan (iako, ponavljam, država treba da ima neke redistributivne zadatke) jer se gubi iz vida da budžet nije bure iz kojeg se može samo zahvatati bez razmišljana o načinima da se rashodna strana nadoknadi. Ili što Miralem voli da čuje, nema besplatnog ručka :) Ok, neka neki ručak i bude besplatan, ali ne može se samo doći u kafanu i tražiti da se jede džabe, mora neko to da plati. I da se zna ko plaća. Malo sam odužio, ali eto, hleb za 3 dinara je najilustrativniji primer socijalne demagogije. Ali ima je na sve strane. U nastupima apsolutno svih stranaka. Naravno, ne pribegavaju sve stranke jednakoj količini ovakve demagogije.
Hmm samo da vam panduri ne zabrane to protestno okupljanje iz "proceduralnih razloga",tj jer skup nije prijavljen i onda vas sve privedu .Ne bi bilo prvi put a ocigledno je da ce insistirati na obracunu sa svim sto mirise na levicu.
Pa prijavite skup, u čemu je problem. Biće jako licemerno da razloge za rasturanje skupa pronalazite u drugim razlozima ako ga pre toga ne prijavite. Učinite sve da nemaju taj argument u rukavu.
Sustina je u sledecem .Policija mora da pokaze svoju efikasnost i drzava takodje jer su u pitanju Grci.to sto je spaljena amercka ambasada nie toliko strasno jer su se sa tim slozili tadasnji predsednik Vlade i tadasnje vodje radikala i super. Druga stvar iskporistice priliku da pokazu bilo kome ko nije drzavno kontrolisan( desnicar) da ne moze da deluje politicki i da ce svako angazopvanje u tom smislu biti u korenu saseceno. Meni je ovde simptomaticno sto su ih oni u stvari hapsili preko medija ,onaj kretenoid Homen je NAJAVIO hapsenje tako sto je rekao na koga se sumnja dva dana pre zvanicnog hapsenja,a sad ih navodno drze u pritvoru da ne bi uticali na svedoke. Koje svedoke? Ako oni kazu da to nisu uradili a dnk analiza ne pokazuje nista odnosno nemoguca je,kao sto sam cuo od jednog od njihovih branilaca da jeste onda su to pusta nagadjanja plus Dacic laze kao pseto, i treba ih pustiti da se brane sa slobode. Medjutim kao sto rekoh panduri i Dacic koji je umislio da je Sarkozi hoce da pokazu efikasnost po cenu da se optuze ljudi bez dokaza i namerno ce im se nakaciti medjunarodni terorizam da bi zaplasili eventualne druge levicarske grupe i pojedince koje ne zele da deluju unutar okvira koji su zadati (DS i SPS kao kvazilevicarske organizacije).
Pretpostavljam da si u pravu što se tiče tretmana od strane pandura i celokupnog ponašanja policije u poslednjim danima. O tome ne znam puno.
zato je ovo mnogo ozbiljnije nego sto izgleda,jer svi oni koji misle ah to je Ratibor on je lud ne slazem se s njim i slicno sutra ce se naci na udaru drzavne represije pod slicnim optuzbama samo zato sto se ne uklapaju u viziju srbije Dacica, Tadica ili nekog drugog desnicarskog tandema.Zato je izuzetno bitno SADA iskazati solidarnost i napraviti pritisak dok ne bude kasno za sve nas ,ako vec nije...
MOja solidarnost sa Ratiborom je iskrena u smislu da smatram da je strašno da su uhapsili nevinog čoveka. Međutim, sve preko toga, zao mi je, dotični i ti lično ne možete da dobijete, obzirom da uhapšeni moju malenkost smatra fašistom. Žao mi je zaista. Sa bagrom koja moje stavove označava fašističkim (fašizam je, ako niste znali, brat blizanac liberalizma) ne želim sa imam išta zajedničko. Ponajviše iz razloga što je dotični definisao fašizam na kriv način (pogledati zagradu od malopre ) pa sebe proglasio antifašistom. I onda kenja što toj definiciji fašizma i borbi protiv tako definisanog fašizma ne žele da se pridruže oni koje je svrstao u grupu ljude s idejama protiv kojih se on (Ratibor) bori. Edited by pacey defender
Posted
Ako i nastane, pristojna će biti taman onoliko koliko su pristojne i ostale stranke u Srbiji.
pretpostavljam da hoce, ne zanosim se cekanjem mesije. ali, uglavnom, ne bi bilo lose da nastane i takva stranka, uzme koji %, pa da onda cekamo da se svi zajedno upristoje. sto se moze desiti po eventualnom ulasku u eu. ili ne.
Za ovo oko stvaranja uslova ne znam, nisam zalazio po puku niti pravio interne ankete, ali ako ćemo pravo, kokteliranje grčke ambasade je poslednji potez koji treba povući ako se želi pridobiti naklonost radničke klase. Ti ljudi ne kapiraju crveno i crno, stisnute pesnice, parole i pamflete (a i zašto bi?)
niko i ne opravdava barbecue. indikativno je samo da postoje grupe spremne na akciju, cega pre desetak godina nije bilo.
Posted
Poznato je da sam ja "pure BekoMiškoVeljaIlić"...Elem, da li si u poslednjih 40 godina, razgovarao sa nekim radnicima? Ili se samo teoretiše po skvotima i uzdiše na slike SSSR-a u prvom delu 20. veka...
Da si ti 'pure BekoMiskoVeljaIlic' poznato je isto onoliko koliko i da sam ja pure trockista, anarhosindikalista, marksista i komunjara. Dakle, smatracemo da nije poznato, pa cemo se tako i ponasati, nadam se.Elem, jesam razgovarao sa nekim radnicima.Samo, to nije poenta mog Reply-a tebi. A bice da to znamo. Obojica.
Posted

Lenjin je rekao da je 'terorista burzuj sa bombom'.Ne verujem u konspiraciju i boemiju i lake precice.Ali drugovi liberali 'iza svakog fasizma nalazi se jedna propala revolucija'.Nacizam su zalivali freikorpsovci krvlju spartakista.Ko nece da govori o kapitalizmu neka cuti i o Beku i Delti i Fireru.E to je socijalna pravda.

Posted
Lenjin je rekao da je 'terorista burzuj sa bombom'.Ne verujem u konspiraciju i boemiju i lake precice.Ali drugovi liberali 'iza svakog fasizma nalazi se jedna propala revolucija'.Nacizam su zalivali freikorpsovci krvlju spartakista.Ko nece da govori o kapitalizmu neka cuti i o Beku i Delti i Fireru.E to je socijalna pravda.
Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti.Tko umije njemu dvije. Daj jos parola.....