Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Featured Replies

Mašina
No image preview

Razgovor sa Frančeskom Albaneze 17. marta u Beogradu - Ma...

Mašina Međunarodni centar Olof Palme i fondacija Solidar organizuju javni razgovor sa Frančeskom Albaneze, specijalnom izvestiteljkom Ujedinjenih nacija za stanje ljudskih prava na okupiranim palestin

ako nekog zanima, da sam tamo, išla bih, ovde u nemackama joj ne daju da dodje

• Replies 10.4k
  • Views 1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

19 hours ago, Shan Jan said:

Ja to nisam rekao. Sustina je da iz tih izbeglickih kampova je isla iridenta ka Izraelu (slicno ko u Zapadnoj Obali dok je bila deo Jordana) i da je to donelo problema tim zemljama. Ti sad izvlaci da sam ja iz toga rekao da su izbeglice krive za to sto im se desilo ako ti se izvlaci.

Ništa ja ne izvlačim, izbeglice su iredenta dok ih fašisti (nisi morao kao klinac u Libanu da se cimaš s paralelama, doslovno su se zvali Falanga) uz pomoć IDF ubijali. Dno, pa hajde da se neko u apologiji cionizma uhvati za pogrome nad mizrahi stanovništvom ali za Liban, zemlju koja je sinonim s paklom palestinskog naroda, nema sekte koja im nije došla glave, uključujući i jebeni Amal...

Bilo bi lepo da su stvari linearne ili binarne.

Najbolja ilustracija ludila na tim prostorima je tzv Crni septembar kada su se vodile borbe na jordanskoj teritoriji izmedju jordanske vojske i palestinskih izbeglica.

Cak je i IDF pucao na siriske snage, isli da pomognu palestincima u Jordanu, koje su napale Jordance.

Iz licnog iskustva znam da ljudi u Ramali ne vole izbeglice koji zive u izbeglickim kampovima u Al-Mira i Qalandia.

4 minutes ago, x500 said:

Najbolja ilustracija ludila na tim prostorima je tzv Crni septembar kada su se vodile borbe na jordanskoj teritoriji izmedju jordanske vojske i palestinskih izbeglica.

Cak je i IDF pucao na siriske snage, isli da pomognu palestincima u Jordanu, koje su napale Jordance.

Iz licnog iskustva znam da ljudi u Ramali ne vole izbeglice koji zive u izbeglickim kampovima u Al-Mira i Qalandia.

Sabra i Shatila?

Najbolji izlaz iz te spirale nasilha je bio dogovor Arafata i Rabina o dve drzave - no obojicu sjebase vrlo brzo.

Da li iko normalan misli da ce gradjenje "Novog Hrama" doneti nesto dobro?

Alo, bre - Al Aksa, treca svetinja u Islamu je na mestu gradnje!

Rusenje iste bi dovelo do ujedinjavanja Muslimana svih pravaca i unistenja Izraela.

Jbt, ne dira se u bilo cije svetinje!

gospode

Edited by kronostime

7 hours ago, x500 said:

Ne vidim na koji način ovo protivreči onome što sam napisao? Hašemitska monarhija je ubijala palestinske izbeglice, i ti anegdotalno navodiš mržnju prema izbeglicama u Ramali? To su dva protivargumenta?

13 minutes ago, Frank Galvin said:

Hašemitska monarhija je ubijala palestinske izbeglice

Naoruzane izbeglice su pucale na Jordance i pokusale da izvrse drzavni udar. To je sustinska razlika.

Edited by x500

1 hour ago, x500 said:

Naoruzane izbeglice su pucale na Jordance i pokusale da izvrse drzavni udar. To je sustinska razlika.

Pa mislim pazi, nisam sklon moralističkim kritikama tako da iz ugla jordanskog režima logika je sasvim na mestu. Samo što ja za hašemitski režim ne da nemam simpatije, već mislim da je Jordan u tom trenutku bio jedna od najboljih prilika da se obori reakcionarni arapski režim i zameni revolucionarnim arapskim režimom. Ali naravno da je marionetska priroda konzervativne monarhije uradila svoje, kao i uticaj Sauda, Šaha, zalivskih kraljevina, izlišno je i reći Izraela i SAD. I nakon bitke za Karameh gde se videlo šta može da se postigne zajedničkom akcijom, i nakon Šestodnevnog rata. Pedeset godina, od Suecke krize do Libana 2006, Arapi nisu imali pravu vojnu pobedu upravo iz tih razloga (koliko god mnogi voleli sebe da zavaravaju u pogledu Jom Kipura, a Jemen je ipak bio "egipatski Vijetnam", a i uprkos ishodu, nije ta Salehova republika na severu predstavljala ono progresivno i radikalno u Jemenu).

Edited by Frank Galvin
Slovna greška

Gaziranje Bejruta

4 minutes ago, Zaboravan said:

Kada smo kod religije, fanatizma i sl. Ima neka statistika o broju npr aetista kod Jevereja?

Mislim ima li jevreja u nekom relevantnom % a da ne slede judeizam nego bole ih paja, mindža...

Oko 50% su sekularni, i oko 80% nisu striktni (ortodoksni).

Mozda je najbolji primer TLV gde je oko 10% populacije LGxyz.

Pitali su svojevremeno Goldu Mejir da li veruje u Boga. Odgovorila je - ja verujem u jevreje, a oni veruju u Boga.

Edited by x500

• Popular Post

Koji je ovo bezobrazluk

ne znam datalje njenih izjava ali ih blanko potpisujem na osnovu ove ljutnje izraelske ambasade.

kažu:" kršenje ljudskih prava koje navodno čini izrael".

mene je u sebi sramota što imamo išta sa tom državom. ej, prodajemo im oružje/municiju da rokaju po gazi.

35 minutes ago, duda said:

Koji je ovo bezobrazluk

8 hours ago, đorđe geprat said:

ne znam datalje njenih izjava ali ih blanko potpisujem na osnovu ove ljutnje izraelske ambasade.

kažu:" kršenje ljudskih prava koje navodno čini izrael".

mene je u sebi sramota što imamo išta sa tom državom. ej, prodajemo im oružje/municiju da rokaju po gazi.

Kačio sam na USA politici, hajde i ovde, za one koji ne prate to...

(Deda Berni serucka kako treba ukinuti vojnu pomoć koju SAD pruža Netanjahuu.)

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.