namenski Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Sve drugo na stranu, ove fotke i klipove treba pokazati svakome ko kaze da ce PV biti nekakav "novi Putin". Oce... Ok je da se zajebavamo, al bas toliko... Inace ovo arhitektonsko kopanje po St. Petersburgu/Petrogradu/Lenjingradu je jedan toliki skorojevicizam da nemam reci. Otprilike kao kad bi Italijani krenuli da ostakljuju Veneciju, a na pamet mi padne i ona nasa 'izgradicemo lepsi i bolji...' Bez i jedne jedine napomene da je skoro sve od starina prikazanih na fotografijama gradjeno/rekonstruisano iz temelja posle 1945... Ali 'ajde...
Ryan Franco Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 National Mining Museum Scotland Sjajno! Bilo je priče o otvaranju muzeja kod nas u Senjskom rudniku. Nekako mi je besmisleno da proveravam šta je bilo sa tim. Bolje da mi ostane u glavi kao Ali kad je arhitektura u pitanju jako sam srećan kad vidim očuvanost industrijske arhitekture. Mnogo mi je bilo drago kad sam video da Libskindov projekat Luke Beograd ima u planu da konzervira sva ona skladišta do uice 29. novembra. Naravno, ni od toga ništa biti neće.
MancMellow Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 pa kod nas se nista ne ostvaruje i to ima i losu i dobru stranu.
Zaz_pi Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Ok je da se zajebavamo, al bas toliko... Inace ovo arhitektonsko kopanje po St. Petersburgu/Petrogradu/Lenjingradu je jedan toliki skorojevicizam da nemam reci. Otprilike kao kad bi Italijani krenuli da ostakljuju Veneciju, a na pamet mi padne i ona nasa 'izgradicemo lepsi i bolji...' Bez i jedne jedine napomene da je skoro sve od starina prikazanih na fotografijama gradjeno/rekonstruisano iz temelja posle 1945... Ali 'ajde... Ne ruse oni stari deo grada vec onaj kreativni iz vremena Hrusceva. Inace kako ti se dopada cuveni Marinski-2:
namenski Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Ne ruse oni stari deo grada vec onaj kreativni iz vremena Hrusceva. Inace kako ti se dopada cuveni Marinski-2: Veze ti s vezom nemas. BTW: ovo motorno vozilo, neki Nissan-Renault, sta li je, ne vidim najbolje, a poznate mi linije?
namenski Posted June 6, 2014 Posted June 6, 2014 Nije ti se dopalo Није, нимало: лупеташ за све паре и да научиш да позориште није маринско. Седи, један.
Zaz_pi Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) Vidim da si ljut. Mozda te ovo oraspolozi, nekoh 7 000 km istocnije ali u istoj drzavi. Vladivostok Isto Vladivostok, kazu Kitajci ulazu nekoliko milijardi $ http://www.youtube.com/watch?v=UqvFD_1iquA http://www.youtube.com/watch?v=eehMx3H1KD4 edit: Unustrasnjost jos nije zavrsena ali izgleda fenomenalno. Uzgred, Primorski kraj, i uopste istok Rusije, je fenomenalno mesto sa stanovista prirodnih lepota. Neverovatno carstvo zivotinja(najveci predatori na svetu zive tu: od sibirskog tigra(najveca macka na svetu), polarnog medveda(najveci predator koji hodi), ajkule, orka...), vulkana(sneg, led i vatra)...neverovatnio mesto. Tamo je sve ogromno . Ne salim se. Edited June 7, 2014 by Zaz_pi
Zaz_pi Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) Kadirov je odlucio da zaseni Moskvu sa neboderima. Zeli da napravi neboder od 400m :0.6: Ako mislite da je ovo nesto cudno treba da pogledate po Saudijskoj Arabiji Meka Ipak treba reci da je ova mala zgrada visoka 600m. Treba dodati da se u S. Arabiji priprema gradnje zgrade od 1km u visinu(cena sm zgrade oko $1.5 milijardi, cena celog projekta $20 milijardi) Dzeda, Kraljevski neboder Pripremni radovi Klarkova ideja iz "Odiseja" se polako ostvaruje ali verujem da nije ni sanjao ko ce to predvoditi. Takodje, setite se nafte... :) Edited June 7, 2014 by Zaz_pi
Zaz_pi Posted June 7, 2014 Posted June 7, 2014 (edited) Ovog prilikom zelim da pozdravim retardiranu rasisticku redakciju Blica. Retardi, delovi Azije vec sada predstavljaju SF film za Evropu(a i za Severnu Ameriku ali manje). U stvari, jedini ko to nekako pokusava da prati u Evropi, ako je tako mozemo okarakterisati, je Rusija. Retardi iz Blica, to je najveci kontinent na kojem se rodila cela ljudska civilizacija(Mesopotamija, dolina Inda, dolina Huang He(Zuta reka)), ne mislim na same ljude kao bica, da ne budete zbunjeni kao nesrecni Anduril, vec na pismenost, matematiku, religiju(sve znacajnije danasnje religije su nastale tamo) i gomila drugih tehnickih i naucnih dostignuca poput tocka, baruta, papira, astronomije, prikupljanja poreza... To je kontinent koji je bio bogatiji vekovima, ako ne milenijumima, od Evrope, i samo slucajem cudnih okolnosti i samodovoljnosti Kineza je omoguceno Evropi da zavlada 2-3 veka(uzgred, Evropljani su vatreno oruzje i barut uzeli iz Azije i sa time pokorili dobar deo Azije, nije bitno kako se to odigralo ali je tako. Turci su tako pokorili Konstantinopolj koji nije gradjen da se odbrani od vatrenog oruzja). Ali to se sve vraca. Predlazem vam da kranete od Istanbula, Tel Aviva, Dubaia, Dohe, Astane, Bakua(nije sala), pa cak i Teherana, do Singapura, Hong Konga, Seula, Busana, Pekinga, Sangaja i jos 30 gradova u Kini koji imaju preko 1 miliona stanovnika, do Tokija i Jokohame, a zaboravio sam jos gomilu gradova jer Azija bez Indije i Kine(zajedno 2.6 milijardi ljudi) ima 1.5 milijardi ljudi tj. kao skoro cela EU, Severna Amerika i Afrika zajedno, bez Kine i Indije. Oni su tek na pocetku razvoja. Cak i vas Hans, koji vas je kupio, se divio Arijevcima, drevnom plemenu iz Indije od kojeg vodi cuveni sanskrit, odakle gomila reci vuce korene. Da ne govorim da sve evropski jezici vuku azijsko poreklo jer su grcki i latinski(kao i hebrejski) skovani velikim delom kopiranjem drevnih azijskih jezika. Predlazam vam put po Aziji da malo sednete na to rasisticko retardirano dupe. Bec ce vam izgledati smesno kada vidite drevne predele Azije, a onda ce vam izgledati smesno kada posetite najmodernije delove Azije. Primera radi ako neko misli da je Las Vegas centar modernog kica i kockanja, prevario se, to je danas Makao. Vestacka Venecija Sustniski za mene odvratno alo to nije poenta. Inace, oni planiraju tamo cudesa da grade. Edited June 7, 2014 by Zaz_pi
porucnik vasic Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Заз после моје посете Москви морам да ти кажем да ти је свака ка' у Његоша. Невероватно искуство што се архитектуре тиче. Успут, баба која живи у Мелњиковој кући умало да нас испребија што смо хтели да фотографишемо. Кућа је у уђасном стању.
namenski Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Скоројевићизам као правац у архитектури добија, као и толико пута до сад, нову димензију.
porucnik vasic Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Скоројевићизам као правац у архитектури добија, као и толико пута до сад, нову димензију. Ти си историчар архитектуре?
Recommended Posts