December 5, 2025Dec 5 BBC NewsArchitect Frank Gehry dead at 96Gehry was known for his experimental metallic designs.
December 5, 2025Dec 5 Franks wild years..Kad je proširio, khm, kući u Santa Moniki 1977, hteo komšiluk da ga tuži naveliko, pošto im je srozo tržišnu vrednost nekretnina.
December 6, 2025Dec 6 od svih njegovih zdanja, koja hoće da budu nešto drugo,praški džindžer i fred bi moglo da bude najpoetičnije
January 7Jan 7 ^ovo je vrlo slobodna interpretacija dela istorije sovjetske tipologije kolektivnog stanovanja, pod uticajem AI.Neophodno je početi sa stambenjakom narodnog komesarijata finansija, arh. Ginzburg i Milinis, 1928-1930.Pored ostalog, stanovi su projektovani kao dupleksi, sa dvojnim spratnim visinama dnevnog boravka.Ovde je više ilustracija obnovljenog interijera.
January 7Jan 7 2 minutes ago, makaronee said:U međuvremenu je nestao post @kud u maglu Simoviću ?poslušao sam moderaciju u postovanju instagram reelsova i izašo je moj profildoduše niko mi nije hakovao nalog
January 10Jan 10 Muzej savremene umetnost u Sao Paolu / Lina Bo Bardi, 1956-1968.Pored sugestivne, oklembešene o ramove kuće, ekspozicija je zamišljena kaoneki hiper-prostor simultanog pregleda umetnina, u kome se sama zgrada rastvara.
January 21Jan 21 U čemu je fora sa Slobodanom Maldinijem kao medijskim arhitektom? Čoveka zovu i kao eksperta za art deco kada ruše Ikarus u Zemunu i da objašnjava statiku nadvožnjaka kada se negde započne rekonstrukcija. Objašnjavanje je možda prejaka reč, jer Sloba mahom izvadi hartiju i iščita šta je pripremio. Od kako nema Bakića, Maldini ima monopol na TV gostovanja.
January 23Jan 23 8 hours ago, sedijedan said:Koincidencija je da sam pre dan-dva odgledao nedavno objavljeni video sa istog (sada već klasičnog) kanala o minijaturnoj japanskoj kući, koja je podignuta na jednako tesnoj parceli pored pruge, ali iz koje je moguće pogledati na Fudži: Edited January 23Jan 23 by Ras
January 23Jan 23 Hvala, ova tvoja kućica je prepuna korisnih detaljčića. Ja ovu kuću koju sam postavila obožavam, meni jedna od omiljenih savremenih kuća, divota jedna! Htela sam da postavim stariji snimak, od pre deset godina i sa drugog kanala, ali nisam sinoć mogla da ga nađem, sad sam ga pronašla. U onom novom se vide izmene koje su napravili u enterijeru, a i susedna kuća je nova . Volela bih da sam insekt na zidu te kuće, ili ovo drvo .
January 31Jan 31 AntiRender - Reality Hits DifferentTransform idealized architectural renders into what they'll actually look like. No sunshine. No happy families. Just cold, honest reality.