Jump to content

Liberalizacija SPC

Featured Replies

jbt, ko sve danas ne živi, ima uticaj i ima ugled. ivide ga naivni kao progresivu.:angry:

IMao sam priliku da lično prodivanim s Porfijem po koju, dok je bio iguman i vladika manastira Kovilj.

Ako se monah i svešteno lice može nazvati progresivnim, onda je to on.

Jbg, ne znam šta očekujete od jednog popa koliko da bude progresivan.

recimo, papa franja je progresivniji od prethodnih.

3 hours ago, Filozof manijak said:

Jbg, ne znam šta očekujete od jednog popa koliko da bude progresivan.

Bukvalno. Ni meni nije jasno kakva i na osnovu čega ljudi imaju očekivanja od sveštenika. A budući šta im je sve prethodilo, na primer svetac portparol mizoginije, šta je fejk a šta je pi ar, valjda i forma prezentacije vere nešto govori o trenutku. 

• 2 weeks later...
On 8.7.2022. at 10:08, Ros said:

@pasha

jesi li posetio logor u dahau?

Jesam.

• 1 month later...

Ovo je bilo pre desetak dana, je l' neko primetio neku reakciju crkve ili tužilaštva?

Episkop [banatski] Nikanor je tokom besede praktično govorio o predstojećem Europrajdu koji će se u septembru održati u Beogradu. Deo obraćanja posvetio je premijerki Brnabić koju nije eksplicitno imenovao, ali je sasvim jasno na koga je mislio.

- Ako (njeno) ime izgovorim, onda ne mogu ime božije izgovarati. Dozvolila je da njezin rođeni brat bude otac njenog sina! Hoćemo li to, tu prihvatiti, a vi znate o kome ja govorim to. Nit je naše vere, nit je našega porekla, nego neprijatelj! Njezini deovi i roditelji su bili koljači srpskoga naroda! I ona danas da nam propoveda, da nema ni oca, ni majke, nema dece... Čija su to deca? - izgovorio je Nikanor.

Nikanor je zatim otvoreno pozvao na oružani obračun sa LGBT populacijom na predstojećem Europrajdu.

- Ustaćemo svi protiv toga. Ja prvi ovog momenta ustajem, već sam ustao! Ustajem i kunem! Prokleću sve one koji budu učestvovali u tako nečemu. Ja toliko mogu, da imam oružje, i to bi upotrebio, i tu silu bi upotrebio, samo da ga imam, ali ga nemam - rekao je Nikanor, dodavši da mu sada oružje "verovatno neće dati, kada čuju da bi izašao sa oružjem, a izašao bi".

blic.rs/vesti/politika/stravicne-kletve-episkopa-nikanora-roditelje-ane-brnabic-nazvao-koljacima-srpskog/k730v56

Spoiler

Edited by vememah

umesto da kune u svoja 4 zida.

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

Ne mož više ni da se kune pošteno na svojim stepenicama :sad:

ne moze.

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

Jel dao Porfirije neku izjavu posle sastanka sa Vučićem?

1 hour ago, salerokada said:

Jel dao Porfirije neku izjavu posle sastanka sa Vučićem?

"amin" :fantom:

Trodnevni spektakl u najavi na oglasnim tablama oko HN.

Fa3K1v3WIAEs12_?format=jpg&name=medium

Edited by vememah

To nije spektakl radi spektakla, to je team building... 

Edited by slow

2 hours ago, slow said:

To nije spektakl radi spektakla, to je team building... 

klasicna demonstracija moci.

pokazivanje misica svima onima koji bi da ruse temeljnoga