Jump to content

Liberalizacija SPC

Featured Replies

kad će organizacija blagoizvoleti izabrati prvog među jednakima?

vidim neka fertutna, hoće hilton, neće hilton

56 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

kad će organizacija blagoizvoleti izabrati prvog među jednakima?

vidim neka fertutna, hoće hilton, neće hilton

pa izgleda da je neki pritisak da se specijal drzi u hramu, a ne u patrijarshiji, pa im je hilton prigodan za spavanje valjda, a istovremeno prst u oko plebsu, tj moze tako da se tumachi (shto samo je treshnja na shlagu i ful bezveze, oni su ionako listom ozbiljne troshadzije i bez hiltona). ne razumem samo kakav pritisak i zashto :unsure:

Edited by gospa buba

“samo neke muke & problemi”

imate li negde play by play za izbor patrijarha? :fantom:

imate li negde play by play za izbor patrijarha? :fantom:
Ima na kuriru [emoji12]

.... Shiit has hit the fan!

Čemu praćenje dogaćaja, kad će Saruman of Bachka da pobedi, kako god se izbori završe? :fantom:

16 minutes ago, radisa said:

Čemu praćenje dogaćaja, kad će Saruman of Bachka da pobedi, kako god se izbori završe? :fantom:

He he he očigledno ne znaš da su mu šanse 33,33% kao i ostaloj dvojici kandidata. Prvo se biraju 3 kandidata sa najviše glasova. Onda se ta 3 kandidata ubacuju u neku crkvenu knjigu (koverte) pa onda neki najstariji monah ili ko već izvlači kovertu. Nešto kao kod UEFE samo nisu kuglice:fantom:

A tog Porfirija malo zeza što treba da dobije glasove od vladika na čijoj su strani i ljubimci policajca Irineja Bulovića. Međutim verujem da je Vučić već otkupio glasove za tog Porfirija od ovih koji su u Hiltonu. :fantom:

Ili si ti mislio na Irineja? Zar nije Porfi vučićev kandidat?

Edited by BlackGeorge

9 minutes ago, BlackGeorge said:

He he he očigledno ne znaš da su mu šanse 33,33% kao i ostaloj dvojici kandidata. Prvo se biraju 3 kandidata sa najviše glasova. Onda se ta 3 kandidata ubacuju u neku crkvenu knjigu (koverte) pa onda neki najstariji monah ili ko već izvlači kovertu. Nešto kao kod UEFE :fantom:

A tog Porfirija malo zeza što treba da dobije glasove od vladika na čijoj su strani i ljubimci policajca Irineja Bulovića. Međutim verujem da je Vučić već otkupio glasove za tog Porfirija od ovih koji su u Hiltonu. :fantom:

Ili si ti mislio na Irineja? Zar nije Porfi vučićev kandidat?

Očigledano da ne znaš, da postoje izbori bez izbora, i da ne pratiš događaje u crkvi... :fantom:

Saruman of Bachka, odnosno Irinej je već dosta dugo glavni u Sinodu, i generalno Patrijarh je bio njegov, manje više, lutak... Tako će biti i koji god da pobedi, jer će se pokušati i da treći kandidat bude Vučićev, po svaku cenu, tj. da se ne dozvoli DabruBosanskom™ da slučajno pokuša da updane tu...

Dakle, Saruman će nastaviti gde je stao, da li kao stvarno patrijarh ili će da samo vuče konce, to ćemo videti... Čak i da DabarBosanski™ nekako upadne u ta tri, verujem da će njegova koverta biti tako označena, da se sveti duh slučajno ne zajebe i izvuče pogrešnu... :fantom:

Zašto gušiš i to malo neizvesnosti kao što su koverte? :dry:

Vidim da monah koji izvlači koverte nije po izboru policajca Irineja. Ja se nadam da će pobediti Hrizantema, što kaže moja tašta koja voli cveće.

8 minutes ago, BlackGeorge said:

Zašto gušiš i to malo neizvesnosti kao što su koverte? :dry:

Vidim da monah koji izvlači koverte nije po izboru policajca Irineja. Ja se nadam da će pobediti Hrizantema, što kaže moja tašta koja voli cveće.

Ako pobedi Dabar™ to je iznenađenje u nivou da neko ko nije blizanac uzme fudbasko prvenstvo... Desilo se jednom  poslednjih 30 godina...

Jel beše Hrizantema ne voli Vučića?

Pa zar Grigorije i Joanikije nisu nevucicevi kandidati?

Sinodsku uzdržanost u obaveštavanju javnosti o detaljima izbora novog patrijaha u crkvenim krugovima objašnjavaju strahovanjima od mogućih okupljanja o kojima se najviše spekuliše na društvenim mrežama bliskim „crkvenoj vladi“ u kojoj su od petorice članova bar trojica, kako se priča, „državni kandidati“ za „belu panu“.

Reč je o mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju (Periću) i vladikama bačkom Irineju (Buloviću) i šumadijskom Jovanu (Mladenoviću). Mnogi misle da ni mitropolit Hrizostom nije bez ambicija. Iako je javno hvalio predsednika Srbije, priča se da ga ostali „sinodalci“ stalno preglasavaju u „crkvenoj vladi“ kojom predsedava i da je ostao u manjini i kad se odlučivalo o Kripti svetovskog hrama.

13 minutes ago, dragance said:

Pa zar Grigorije i Joanikije nisu nevucicevi kandidati?

Mislim da je Grigorije odustao.

Joanikije ima neke ambicije, ne znam koliko su realne. Nije bas na liniji SPC, tako da mislim da visi i za mitropolita cgp.

Treba nam jedinstvo :)