10 hours ago10 hr Meni je taj hedonizam kod njega bio autentican i nekako ljudski. Sve ostalo je bilo sviranje falusu, vestacki napumpano radi stvaranja kulta licnosti koji je bio potreban Partiji.
10 hours ago10 hr Naravno za hedonizam.Svi se sećamo Nerona ili kasnije Elagabala kao rimskih careva hedonista, sa mnogobrojnim zanimljivostima i hedonističkim manifestacijama.A da li ih po dobru pamti i rimska država to je već drugi par rukava.Kad se Herta sa Mišom pojavila kod pedesetogodišnjeg Tita posle puštanja iz zatvora i kod njega zatekla Davorjanku (koja joj kaže: This Town Ain’t Big Enough for Both of Us), Tito lakonski reče Herti: Dogovorite se. Edited 9 hours ago9 hr by alkibijad
9 hours ago9 hr 46 minutes ago, Lord Protector said:Meni je taj hedonizam kod njega bio autentican i nekako ljudski. Sve ostalo je bilo sviranje falusu, vestacki napumpano radi stvaranja kulta licnosti koji je bio potreban Partiji.Čovek je bik, naravno da je bio iskreni hedonista.
9 hours ago9 hr 8 minutes ago, Milošica said:Čovek je bik, naravno da je bio iskreni hedonista.Bik, ali je rođendan zbog konspiracije proslavljao kao Blizanac (25.5.)
9 hours ago9 hr 4 hours ago, alkibijad said:Dobro si jednom povukla paralelu sa Lujem XV.Sad se setih Luj XIV
9 hours ago9 hr Just now, Mel said:Sad se setih Luj XIVPetnaesti je mislim izrekao tu izjavu (Posle mene potop). Četrnaesti je valjda Država to sam ja...
9 hours ago9 hr 8 minutes ago, alkibijad said:Petnaesti je mislim izrekao tu izjavu (Posle mene potop). Četrnaesti je valjda Država to sam ja...u pravu si, vidi ti to, bila sam ubedjena da je u pitanju xiv
9 hours ago9 hr Just now, Mel said:u pravu si, vidi ti to, bila sam ubedjena da je u pitanju xivNe, iz glave, u to vreme je Luj XV mislim uveo papirnati novac, država je bila u ogromnim dugovima (kao kad je MMF upravljao Jugoslavijom) bankrot i propast je bilo stanje stvari. Bio je u pravu (prelomilo se preko leđa unuka, i ne samo preko leđa nego i glave na giljotini...)Svakako se može izguglati.
9 hours ago9 hr 2 minutes ago, kronostime said:Tito kriv i za francusku revoluciju?Jok,literarno povezujemo izreke: Država to sam ja i Posle mene potop.Dva Luja u jednom Titu.
9 hours ago9 hr 6 minutes ago, alkibijad said:Jok,literarno povezujemo izreke: Država to sam ja i Posle mene potop.Dva Luja u jednom Titu.Vise je uporediv sa Oliverom Kromvelom nego sa francuskim lujkama.
8 hours ago8 hr 9 minutes ago, kronostime said:Vise je uporediv sa Oliverom Kromvelom nego sa francu10 minutes ago, kronostime said:Vise je uporediv sa Oliverom Kromvelom nego sa francuskim lujkama.Izreke i posledice,Ne istorijska uloga.
8 hours ago8 hr 2 minutes ago, alkibijad said:Izreke i posledice,Ne istorijska uloga.Tito je pre rekao Jebe mi se nego Drzava to sam ja.Dusa (juzno)slovenska...
8 hours ago8 hr 8 minutes ago, kronostime said:Tito je pre rekao Jebe mi se nego Drzava to sam ja.Dusa (juzno)slovenska...To je kočijaški rečnik.Nije njemu primeren kao metalcu.Lično je naredio sa onog svijeta da za Dan Mladosti 1984 sviraju Divlje Jagode sa duhovnom pesmom Čarobnjaci. ;)Edit : Na afteru su mu na uvce svirali Metalne radnike. Edited 7 hours ago7 hr by alkibijad