Klara Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 2 hours ago, Eleniko said: danas je emisija na radio aparatu posvećena grupama koje više ne postoje blok aut darkwood dub goribor i još neko kog sam zaboravio Nigde ne mogu da pronađem info u koliko sati je emisija. Na MixCloudu uglavnom kasne sa uploadom, ali verujem da će moći i tamo da se sluša.
Eleniko Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 4 minutes ago, Klara said: Nigde ne mogu da pronađem info u koliko sati je emisija. Na MixCloudu uglavnom kasne sa uploadom, ali verujem da će moći i tamo da se sluša. izvinjotina, ja sam debil, učinilo mi se da piše danas a ono bio prošli petak..... U proteklih 10 godina ostali smo bez četiri benda koji su ostavili neizbrisiv trag na srpskoj alternativnoj sceni. Početak nove sezone "Kruga trojke", u petak 29. septembra od 17 do 19h, posvećen je stvaralaštvu Darkwood Dub-a, Goribora, Block Out-a i Bjesova. Priprema i vodi Svetozar Janković. 1
Ras Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 Goribor uživo sam uhvatio u vreme onog hajpa nakon izdavanja prvog albuma za Dancing Bear u punom DNK. Dobro je to bilo. 1
Filozof manijak Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 3 hours ago, Eleniko said: zapravo sam hteod a kažem da nisam do sada znao da goribor više ne postoji to je baš šteta mislim da ih nikad nisam uhvatio uživo a mislim da su imali taj the doors koncertni vibe Niti jednu svirku me nisu razočarali, ST je krvario na svakom nastupu. Ja sam iz Bora, odrastao sam u tom vajbu kojim zrače goriborci. Svaka njihova svirka mi je bila kao terarapija za dušu. Po mom neskromnom mišljenju najbolje je im je pasalo kada su svirali u mračnim, anderground klubovima, kad su mnogo intimniji sa publikom. Kad sam čuo da su se raspali, kao da mi je odumro deo mladosti, 1 1
Fakundo Sava Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 Nakon što je neponovljivo koncertno iskustvo grupe Goribor prošle godine zaokruženo objavom njihovog digitalnog live audio albuma jednostavno naslovljenog "Live", sada je u digitalnom obliku dostupan i cijeli koncertni video koji je zabilježen 19. i 20. rujna 2013. godine u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Nisam bio njihov fan u to vreme ,mada ih nisam slušao uživo Više su bili prihvaćeni u HR nego kod nas ,čak su jednom bili u Potjeri 4
ToniAdams Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 moglo je i na hiphop al nebitno, ovaj klinac mi je odličan 1
wayfaring stranger Posted October 5, 2023 Posted October 5, 2023 6 hours ago, ultra plasticni said: Ja sam jednom slusao Goribor uzivo, na Beer Festu, kada su ga premestili na NBGD i to tipa u 3 ujutru. Tad mi nesto nije leglo, dal zbog prostora, dal zbog ne znam cega, bili su malkice zbunjeni, bilo je ono ljudi i to dosta, ST je naravno bio okrenut poluledjima ka publici sa bejzbol kacketom. Mislim da su klubovi njihov prirodni habitus. A ST radi i dalje, doduse iz ZGBa, ovo sam poslednje cuo od njega Jedan od najslusanijih vinila u kolekciji. Fenomenalan spoj jazziranja i groove ritma. Od pocetka do kraja, savrseno. Steta sto ovaj projekat nema nastavak. 2
Filozof manijak Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 jel ima još nekog kome je londonska verzija I've got those technicolor eyes >>>>>>>> Ja imam šarene oči ? 3
Svarog Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 naravno da je stvar ličnih preferenci, ali meni je londonska verzija Discipline i pesme koje su tad pravljenje nešto najbolje što je Koja ikad uradio. originalnu Disciplinu sam bio suviše mlad da bih gledao uživo. londonsku verziju sam gledao dva puta, i oba puta je bilo kidanje i vrhunski provod. debela crnkinja rula! 4
Filozof manijak Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 I onaj novozelandski bubnjar mi je bio wow 1
Svarog Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 i dalje na temi Discipline. negde 2010. sam gledao uživo Zerkman Big Bang, bez ikakve "pripreme" i da sam znao ko je Zerkman. oduvali su. a sve vreme na neki način osećaš zvuk one stare Discipline. posle kada sam malo pročitao ko je on bio - sve je postalo jasno. nažalost, čovek je preminuo brzo posle toga i ovaj bend je ostao samo na jednom albumu. 1
Filozof manijak Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 Uvek me privuku bendovi u kojima bas dominira/ravnopravan sa gitarom
I*m with the pilots Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 1 hour ago, Svarog said: naravno da je stvar ličnih preferenci, ali meni je londonska verzija Discipline i pesme koje su tad pravljenje nešto najbolje što je Koja ikad uradio. originalnu Disciplinu sam bio suviše mlad da bih gledao uživo. londonsku verziju sam gledao dva puta, i oba puta je bilo kidanje i vrhunski provod. debela crnkinja rula! I meni je ta Disciplina omiljena. Sigurno je stvar trenutka, to je bilo tad u moje vreme, sveze, ludo, bucno, novo (sto zapravo sve vazi i za Disciplinu pre te) i pomalo egzoticno. Na temi "Mojih 12" je Do not! medju mojim
Recommended Posts