June 12Jun 12 ..al mravi su, cini mi se, prilicno kasnije u odnosu na pominjane - 1996/7/8 Edited June 12Jun 12 by uini
June 12Jun 12 12 minutes ago, Kampokei said:O da, euforija je to bila na koncertima. Igracka placka je odlican album, zreliji, svaka pesma mi je bila dobra. Ali to ludilo sa prvog albuma se nije ponovilo. Slican odnos imam sa Darkvudima, U nedogled odlican album, ali mi nikada nece znaciti kao Paramparcad. Kad smo koncerata oz vremena 90-tih, dobro zezanje je bilo i na pomalo zaboravljenim Mravima.Išo sam na žurke Mrava u Borču, Sale mi je saputnik i sapatnik. Vuča mi je dolazio na gajbu svaki dan da raspravljamo o kulturi, gledamo filmove, stand upove koji su se tad na kasetama delili i bili nam nešto novo skroz, pank, pičkaranje država političara i ljudske populacije. On je voleo, kad su bili diskovi, da ti nareže pa flomasterima odradi opičen dizajn da se onesvestiš kako to izgleda i pokloni ti tako, donese 5 diskova s njegovom grafikom. Ja sam svirao drombulje stalno (Papa Nik me nagovorio, svirao sam s njegovim jazz bendom nedeljom na Akademiji), kapirali smo se i preko toga i preko toga kakvu ja grafiku radim, crteže. On i danas to prati, ne posećujemo se nešto ali kad se sretnemo ispričamo se. Vuča uvek obično ima džoks u ruci, kad god ga sretneš, na ulici kod arhitektonskog fakulteta gužva svi piče on kao oćeš cim imam neki patrljak odlično je. On se nosi kao rok zvezda i to je carski. A dobar je. Oni su meni bili zanimljivi do Elektropionira (tu već delimično). Nismo se mi družili što sam ja bio fan albuma novih, ali da čuješ njihovu probu, ili koncert na Smederevskoj tvrđavi za koji su dobili bas od Jelen piva i spakovali sve nas ortake u njega. I onda tražiš, aj malo cimnite na house, aj malo na dram, ti koncerti kad se vidimo (ne ovi u Sava centru) su bili tako interaktivni i do jaja. Najjači njihov album iz tog novog perioda je za predstavu Rat/Sećanja, s Vlacom iz Sile, to je instrumentalni album meni je prva asocijacija kako to zvuči Tortoise, album pomera granice scene muzičke samo tako. Al nisu ga izdali jer nema vokala, instrumentalni je. Kao, niko neče to da sluša. Ja se mislim odradite DIY 200 diskova samo da postoji to sad nema nigde da se nađe (pitaću Vučka da mi snimi). Meni sve što Vuča sad radi okej skroz, samo nešto ne stižem da pratim, da odem na koncert, debil. Imam štogod ortaka na čije koncerte me mrzi da odem i to je baš ružno. Da kad su izbacili Jeru iz benda ja ga sreo to veče čovek potonuo. Na FMK nešto, sreo ga, kaže izbacili me. kao ne svira on tolko dobro sad će Vasil Hadžimanov. Vasil Hadžimanov je ubica muzike, ja sam siguran da on dobro svira ali čega god se dohvati postane dosadno jebote da ne može da se sluša, za babe muzika.. Ja sam bio tolko ljut da je Vuča došao u Slon na Miljakovcu gde sam ja živeo (i on blizu) da sednemo da objasni logiku. I ja kao ok, nije dobro ali vaša firma vaša priča. I onda se raspali, naravno. Al mislim da sad Vuča baš dobru mjuzu pravi, bar nekad, i da tome treba posvetiti više pažnje, Ja eto ne stižem, možda se napnem biće bolje meni. KKN koncert do 95 su bili bre drugi svet. Unutra crnci, svi duvaju ko god je došao, Jera sedi na bini i mota sprave deli. Baloni, stejdždajving non stop... Rastko stopira koncert i krene da svira iz zajebancije Geri Mura Still Got The Blues onu smorčinu na ripit, piš. Apsolutno ludilo. Dođeš dvapt triput na koncert dolazi istih 200 ljudi svi su se upoznali sve je kul. Sve.90 u Srbiji, muzika, bendovi bez para, perspektive, u kavezu i samo bi napolje i smisliš sebi novi svet u kom ćeš da živiš. To se neće ponoviti, ni ka d Edited June 12Jun 12 by Hermetico
June 12Jun 12 Nije za domaće bendove i već sam kačio, al okačiću opet voleo bih da preslušate i čujem utiske. Pravio sam muziku u Reason-u godinama i bio navučen na to nisam mogao da prestanem. Treba da radim diplomski, nikako da počnem ja samo budžim muziku od jutra do sutra. I jednu noć obrišem sve na SHIFT delete i krenem da radim taj diplomski koji je odavno trebalo da počnem da radim dakle kasnim brutalno ali možda stignem i stigo sam nekako. Ali muziku sam ubio kao zeca. E, slučajno ostala jedna traka koju je ortak snimio krišom i posle mi dao kao evo ima bar ovo. Pravio sam elektroniku a uopšte nisam slušao elektroniku. Evo je ta stvar, sve je napravljeno from scratch, svaki zvuk, nema semplova ničeg sličnog. Meni ja nisam siguran više ni šta je to ni šta sam teo to je bilo 2003. evo ga pa recite ko ima šta pametno.https://soundcloud.com/kolega-kembe/crouch?utm_id=97757_v0_s00_e233_tv2_tp1_a1demoo54y7vfk&fbclid=IwY2xjawSY_WdzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeNYit2_B2wKu_NBiw83y3OZM5pO7DnQvUnuk3hhh4U_MM4qErR4s8W3zHJpc&brid=YWdncwGlyydQwK-45PO2YYYXF5Td
June 12Jun 12 Ako su se iživeli sa post DD projektima, mogli bi malo i da se okupe i da sviraju. Jedan od retkih bendova koji bi mogao da komunicira i sa starom i sa mladom publikom.
June 13Jun 13 23 hours ago, Hermetico said:Nije za domaće bendove i već sam kačio, al okačiću opet voleo bih da preslušate i čujem utiske. Pravio sam muziku u Reason-u godinama i bio navučen na to nisam mogao da prestanem. Treba da radim diplomski, nikako da počnem ja samo budžim muziku od jutra do sutra. I jednu noć obrišem sve na SHIFT delete i krenem da radim taj diplomski koji je odavno trebalo da počnem da radim dakle kasnim brutalno ali možda stignem i stigo sam nekako. Ali muziku sam ubio kao zeca. E, slučajno ostala jedna traka koju je ortak snimio krišom i posle mi dao kao evo ima bar ovo. Pravio sam elektroniku a uopšte nisam slušao elektroniku. Evo je ta stvar, sve je napravljeno from scratch, svaki zvuk, nema semplova ničeg sličnog. Meni ja nisam siguran više ni šta je to ni šta sam teo to je bilo 2003. evo ga pa recite ko ima šta pametno.https://soundcloud.com/kolega-kembe/crouch?utm_id=97757_v0_s00_e233_tv2_tp1_a1demoo54y7vfk&fbclid=IwY2xjawSY_WdzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeNYit2_B2wKu_NBiw83y3OZM5pO7DnQvUnuk3hhh4U_MM4qErR4s8W3zHJpc&brid=YWdncwGlyydQwK-45PO2YYYXF5Tdda nisi opisao kontekst, rekao bih da je duvacki majndset, ovako mi iz numere curi prokrastinacija & preliva ( : Edited June 13Jun 13 by uini
June 14Jun 14 On 12. 6. 2026. at 20:07, Hermetico said:Išo sam na žurke Mrava u Borču, Sale mi je saputnik i sapatnik. Vuča mi je dolazio na gajbu svaki dan da raspravljamo o kulturi, gledamo filmove, stand upove koji su se tad na kasetama delili i bili nam nešto novo skroz, pank, pičkaranje država političara i ljudske populacije. On je voleo, kad su bili diskovi, da ti nareže pa flomasterima odradi opičen dizajn da se onesvestiš kako to izgleda i pokloni ti tako, donese 5 diskova s njegovom grafikom. Ja sam svirao drombulje stalno (Papa Nik me nagovorio, svirao sam s njegovim jazz bendom nedeljom na Akademiji), kapirali smo se i preko toga i preko toga kakvu ja grafiku radim, crteže. On i danas to prati, ne posećujemo se nešto ali kad se sretnemo ispričamo se. Vuča uvek obično ima džoks u ruci, kad god ga sretneš, na ulici kod arhitektonskog fakulteta gužva svi piče on kao oćeš cim imam neki patrljak odlično je. On se nosi kao rok zvezda i to je carski. A dobar je. Oni su meni bili zanimljivi do Elektropionira (tu već delimično). Nismo se mi družili što sam ja bio fan albuma novih, ali da čuješ njihovu probu, ili koncert na Smederevskoj tvrđavi za koji su dobili bas od Jelen piva i spakovali sve nas ortake u njega. I onda tražiš, aj malo cimnite na house, aj malo na dram, ti koncerti kad se vidimo (ne ovi u Sava centru) su bili tako interaktivni i do jaja. Najjači njihov album iz tog novog perioda je za predstavu Rat/Sećanja, s Vlacom iz Sile, to je instrumentalni album meni je prva asocijacija kako to zvuči Tortoise, album pomera granice scene muzičke samo tako. Al nisu ga izdali jer nema vokala, instrumentalni je. Kao, niko neče to da sluša. Ja se mislim odradite DIY 200 diskova samo da postoji to sad nema nigde da se nađe (pitaću Vučka da mi snimi). Meni sve što Vuča sad radi okej skroz, samo nešto ne stižem da pratim, da odem na koncert, debil. Imam štogod ortaka na čije koncerte me mrzi da odem i to je baš ružno. Da kad su izbacili Jeru iz benda ja ga sreo to veče čovek potonuo. Na FMK nešto, sreo ga, kaže izbacili me. kao ne svira on tolko dobro sad će Vasil Hadžimanov. Vasil Hadžimanov je ubica muzike, ja sam siguran da on dobro svira ali čega god se dohvati postane dosadno jebote da ne može da se sluša, za babe muzika.. Ja sam bio tolko ljut da je Vuča došao u Slon na Miljakovcu gde sam ja živeo (i on blizu) da sednemo da objasni logiku. I ja kao ok, nije dobro ali vaša firma vaša priča. I onda se raspali, naravno. Al mislim da sad Vuča baš dobru mjuzu pravi, bar nekad, i da tome treba posvetiti više pažnje, Ja eto ne stižem, možda se napnem biće bolje meni. KKN koncert do 95 su bili bre drugi svet. Unutra crnci, svi duvaju ko god je došao, Jera sedi na bini i mota sprave deli. Baloni, stejdždajving non stop... Rastko stopira koncert i krene da svira iz zajebancije Geri Mura Still Got The Blues onu smorčinu na ripit, piš. Apsolutno ludilo. Dođeš dvapt triput na koncert dolazi istih 200 ljudi svi su se upoznali sve je kul. Sve.90 u Srbiji, muzika, bendovi bez para, perspektive, u kavezu i samo bi napolje i smisliš sebi novi svet u kom ćeš da živiš. To se neće ponoviti, ni ka dHermetico, u kakvim su odnosima članovi DD-a? Koliko se nešto kroz maglu sećam, i tu je bilo nekih (da li i pravnih) svađa prilikom raspada benda. Mislim, da li uopšte postoji šansa da ponovo sviraju ili ne pošto vidim da su podeljeni u tabore?Ja sam nešto mlađi, a i iz provincije, pa sam celu tu scenu pratio sa distance, i otkrivao albume sa zakašnjenjem. Žao mi je što nisam bio na ovim koncertima devedesetih, verujem da je bilo baš ovako kako si opisao. A ovo za Vasila Hadžimanova si potpuno u pravu. Može on biti virtuoz koliko hoće kada je to dosadno do beskraja. I mene je iznenadilo kada se on pojavio u bendu, i kao da su tada krenuli u nekom drugom pravcu koji mi se nije sviđao. A to sa Jerom - njega su samo tek tako izbacili? KKN. Za njih sam već pričao. Bio sam k’o popišan kada sam čuo da se raspadaju 2001, ako se ne varam. Još sam sve to primao “na distanci”, ne u Beogradu, pa sam mislio da još više propuštam. Ja sam prvi album otkrio tek kasnije, nakon što sam se “drogirao” “Igračkom plačkom” koja je za mene verovatno nešto najbolje što su iznedrile devedesete tako da mi je teško da pričam o uticaju i značaju tog prvog albuma, i koncertima koji su ga pratili. A sve nakon što je Oliver ponovo okupio bend mi je nemoguće slušati, i toliko mi je žao zbog toga. Probao sam nekoliko puta, ali jednostavno ne ide.
June 14Jun 14 Najbolji primer je Eyesburn. Nakon svih ovih godina i bezbroj postava su se pogledali u oči i priznali sebi da je EB nešto veće od svih njih i pojedinačno i zajedno i da jedino tako sve ima smisla.
June 14Jun 14 1 hour ago, notenoughreasonsforclaire said:Hermetico, u kakvim su odnosima članovi DD-a? Koliko se nešto kroz maglu sećam, i tu je bilo nekih (da li i pravnih) svađa prilikom raspada benda. Mislim, da li uopšte postoji šansa da ponovo sviraju ili ne pošto vidim da su podeljeni u tabore?Iskreno, i da znam ne bih pričao. A ne znam. A ni ne zanima me. Faktora za moguća skretanja je bilo mnogo, ali pre i posle svega to su ljudi koji su napravili nešto nezamislivo i neverovatno u ovoj državi i svako od njih je dovoljno ozbiljna glava da može da je nosi bez da se brine kako svoju nosi onaj drugi (ubeđen sam da tako i jeste). Ja sam ono što sam napisao napisao kao ilustraciju toga zašto takvih bendova više nema. I možda sam malo previše rekao, to može da se provuče u jednom postu, ja se malo kockam, ali da se razvlači na razgovor nije. Nisi ti kriv što si pitao, naravno, samo kažem. Edited June 14Jun 14 by Hermetico
June 14Jun 14 18 hours ago, uini said:da nisi opisao kontekst, rekao bih da je duvacki majndset, ovako mi iz numere curi prokrastinacija & preliva ( :Misliš da je muzika odraz mog stanja, da se čuje demon prokrastinacije? Zanimljivo i smešno, to bi smo se nasmejali da sedim s nekim ovim mojim terapeutima sad (ne mojim mojim, daj bože da ja imam para za terapeuta, mojim ortacima). Spomenuću im baš. Dobra fora, smart angle. Ima smisla. Hvala!
June 15Jun 15 Inace, u credits na kraju vidim da je spot producirala ona legendarna FDU studentkinja koja na Blic TV spustila nekog cacija ("informacije se nalaze na sajtu fakulteta").