Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted

Džobava se ovaj put nasukao s tim kafanskim stilom igre, ali ako ništa drugo, bar je gledaocima bilo zanimljivo :)

Posted

Kakva je zver ovaj mali Kinez Wei Yi (trenutno je prvi na Tata B turniru),16 godina puni u junu,a vec je na granici od 2700 :Hail:

Posted

Kinez je sjajan, a na tom "B" turniru vrlo dobro igra i 14-godišnji američki velemajstor Semjuel Sevijan.

Posted

B8icv8QCQAAU5-f.jpg

15-year-old Wei Yi breaks Carlsen's record as the youngest player to cross 2700! -_- 

• 2 weeks later...
Posted

Momci ko je za da opletemo neki PPP turnir. mogli bi na chess.com ili chesscube, mislim da ne bi bilo lose

• 2 weeks later...
Posted

Miloglede baci poruku na pp da odigramo jednu prijateljsku, nisam davno igrao pa da vidimo dokle se stiglo :D

Posted (edited)

Necu da se blamiram koliko sam slab :cry: U poslednje vreme samo zbunjujem 1800 rated endzine hippo odbranom :wicked: ,eventualno odigram neki bullet mec gde i ozbiljnije protivnike mogu da uhvatim prevarim na "premove" pa zatim trolujem dok ne istekne vreme :s_d: Nemam zivaca/vremena da se ozbiljnije bavim sahom mada volim da gledam bullet i blitz .Koga zanima ima od 20h online blitz turnir(3+2) na chess.com i chess.com/tv (igra se 9 rundi) gde ucestvuju samo titlovani igraci(od poznatijih imena ucestvuju Nakamura,Andreikin,MVL,Jobava,Perez...).Svi titlovani igraci (CM,NM,FM,IM,GM) mogu da se prijave besplatno,mislim da pobednik uzima 2500$.Bude i takmicara iz ExYu :thumbsup:

Edited by Zavrzan
Posted

Danas bi Bobi Fišer, da je poživeo, imao 72 godine.

Evo ga na vrhuncu slave, u gostima kod čuvenog američkog komičara Boba Houpa.

Posted (edited)

Veceras od 21h Nakamura igra blitz/bullet na chess.com,svako moze da ga challenge-uje bez obzira na rating,ide uzivo video komentar nekog GMa.na chess.com/tv.Event se zove Nakamura knockdown.U proslom knockdown-u  uspeo sam da slucajno uletim kao protivnik u bullet partiji sa Nakom(iako sam imao default 1200 rating kao novi clan chess.com-a),odustao sam posle 18 poteza kada me je vec poprilicno sabio™ :lol: (nisam hteo da uzimam ljudima vreme,mogao sam izdrzati bar jos 5-6 poteza,a bilo mi neobicno jer je nekoliko hiljada juzera gledalo i komentarisalo moj mec,a jos sam plus uzivo slusao video komentar moje partije  :lol: ) Uostalom sta da se nadam kad Naka protiv obicnih GMova igra bullet sa skorom tipa 169-18

Edited by Zavrzan
Posted

Ovo me podseti kad mi je bivsi kolega pricao kako je 80-ih godina igrao cuger sa Taljem. U to vreme je imao tridesetak godina i rejting oko 2300 (kolega, ne Talj :Jova:). Prvo su igrali tako sto je kolega imao 5 minuta a Talj minut i tu ga je Talj drao bez problema. Onda je Talj smanjio na pola minuta pa je kolega pobedjivao vise, ali je i u takvom odnosu neke partije izgubio. Kaze da je neverovatno s kojom on mirnocom igra, cak i na pola minuta. Bez ikakve zurbe, panike i lupanja po satu, u istom ritmu svaki potez, kao robot.

Posted

Pola minuta je baš malo, ali takva klasa igrača kao Talj bi pobeđivala tvog prijatelja i sa minut i po vremena. A onda zamislimo još kako je igrao nekada Fišer, kad je na brzopoteznom turniru u Herceg Novom ostavio Talja i Korčnoja za 4,5 poena! :)