Quizmaster Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Džobava se ovaj put nasukao s tim kafanskim stilom igre, ali ako ništa drugo, bar je gledaocima bilo zanimljivo :)
Zavrzan Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Kakva je zver ovaj mali Kinez Wei Yi (trenutno je prvi na Tata B turniru),16 godina puni u junu,a vec je na granici od 2700
Quizmaster Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 Kinez je sjajan, a na tom "B" turniru vrlo dobro igra i 14-godišnji američki velemajstor Semjuel Sevijan.
Milogled Bluff Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Al sto sam slucajno nabasao na partiju http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1128596
Zavrzan Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 15-year-old Wei Yi breaks Carlsen's record as the youngest player to cross 2700! -_-
Zavrzan Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 MVL Immortal http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1470645
darkonet Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Momci ko je za da opletemo neki PPP turnir. mogli bi na chess.com ili chesscube, mislim da ne bi bilo lose
Milogled Bluff Posted February 23, 2015 Posted February 23, 2015 Ja ovaj post tek sad vidim. Uvek sam za za, sto se mene smatra. Nego, evo jedne simpaticne partije: http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1068296
darkonet Posted February 24, 2015 Posted February 24, 2015 Miloglede baci poruku na pp da odigramo jednu prijateljsku, nisam davno igrao pa da vidimo dokle se stiglo :D
Zavrzan Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 (edited) Necu da se blamiram koliko sam slab U poslednje vreme samo zbunjujem 1800 rated endzine hippo odbranom ,eventualno odigram neki bullet mec gde i ozbiljnije protivnike mogu da uhvatim prevarim na "premove" pa zatim trolujem dok ne istekne vreme Nemam zivaca/vremena da se ozbiljnije bavim sahom mada volim da gledam bullet i blitz .Koga zanima ima od 20h online blitz turnir(3+2) na chess.com i chess.com/tv (igra se 9 rundi) gde ucestvuju samo titlovani igraci(od poznatijih imena ucestvuju Nakamura,Andreikin,MVL,Jobava,Perez...).Svi titlovani igraci (CM,NM,FM,IM,GM) mogu da se prijave besplatno,mislim da pobednik uzima 2500$.Bude i takmicara iz ExYu Edited March 3, 2015 by Zavrzan
Quizmaster Posted March 9, 2015 Author Posted March 9, 2015 Danas bi Bobi Fišer, da je poživeo, imao 72 godine. Evo ga na vrhuncu slave, u gostima kod čuvenog američkog komičara Boba Houpa.
Quizmaster Posted March 13, 2015 Author Posted March 13, 2015 Svidler igra brzopotezne partije preko interneta i komentariše. Vrlo zanimljivo! :) https://chess24.com/en/live/video/banter-blitz-with-peter-svidler
Zavrzan Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 (edited) Veceras od 21h Nakamura igra blitz/bullet na chess.com,svako moze da ga challenge-uje bez obzira na rating,ide uzivo video komentar nekog GMa.na chess.com/tv.Event se zove Nakamura knockdown.U proslom knockdown-u uspeo sam da slucajno uletim kao protivnik u bullet partiji sa Nakom(iako sam imao default 1200 rating kao novi clan chess.com-a),odustao sam posle 18 poteza kada me je vec poprilicno sabio (nisam hteo da uzimam ljudima vreme,mogao sam izdrzati bar jos 5-6 poteza,a bilo mi neobicno jer je nekoliko hiljada juzera gledalo i komentarisalo moj mec,a jos sam plus uzivo slusao video komentar moje partije ) Uostalom sta da se nadam kad Naka protiv obicnih GMova igra bullet sa skorom tipa 169-18 Edited March 14, 2015 by Zavrzan
Milogled Bluff Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 Ovo me podseti kad mi je bivsi kolega pricao kako je 80-ih godina igrao cuger sa Taljem. U to vreme je imao tridesetak godina i rejting oko 2300 (kolega, ne Talj ). Prvo su igrali tako sto je kolega imao 5 minuta a Talj minut i tu ga je Talj drao bez problema. Onda je Talj smanjio na pola minuta pa je kolega pobedjivao vise, ali je i u takvom odnosu neke partije izgubio. Kaze da je neverovatno s kojom on mirnocom igra, cak i na pola minuta. Bez ikakve zurbe, panike i lupanja po satu, u istom ritmu svaki potez, kao robot.
Quizmaster Posted March 17, 2015 Author Posted March 17, 2015 Pola minuta je baš malo, ali takva klasa igrača kao Talj bi pobeđivala tvog prijatelja i sa minut i po vremena. A onda zamislimo još kako je igrao nekada Fišer, kad je na brzopoteznom turniru u Herceg Novom ostavio Talja i Korčnoja za 4,5 poena! :)
Recommended Posts