Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted

A ovo je jedna od neverovatnijih partija koje sam u zivotu video. Aronian je u prvih 20 poteza 8 puta igrao konjem sa g8, da bi mu u 24. potezu taj konj bio pojeden - na pocetnom polju g8 :blink: Uopste, cela partija izgleda kao da ju je odigrao velemajstor protiv prvokategornika na simultanci.

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1782601

Posted

Da, veliki previd... Trebalo je da odigra Dc1 i onda je remi, pošto nakon ab2 Tb2 sledi Da4 šah, izmena topova i remi večnim šahom.

Posted

pratim Giri-Ivanchuk,oficijalni engine kaze +85.9 za Girija :blink: ,ispratim par sugerisanih poteza kad ono izbaci mate in 102 moves  :rolf: 

Posted

Eto zašto ima rejting preko 3200 :)

Posted

Na kraju ipak ocekivani remi :happy:

Sad sam ponovo isao preko oficijalnog Stockfish-a nakon 89 poteza kaze +85.85,a ako se odigra 3 naredna sugerisana poteza zaista pise #102 white can mate in 102 moves :Hail: 

Posted

Sa Džobavom nikad dosadno, danas je odigrao 1. b3 protiv svetskog prvaka Magnusa Karlsena :lol:

Posted

Pa dobro, ali ne bih rekao da je izgubio zbog izbora otvaranja. Stavise, meni se cini da je zavrsnica dama + konj vs. dama + lovac, sa usamljenim crnim pesakom na d5, povoljnija za belog. Bice da je uzrok poraza onaj manevar konjem Sd4-c2-e3, a pogotovo guranje pesaka f3-f4.

Posted (edited)

Interesantno da je poslednjih godina Džobava nekoliko puta pobedio Karlsena i izgleda da mu svojim nekonvencionalnim stilom ne odgovara kao protivnik. Ovde je nakon tridesetak poteza imao remi u džepu (to bih i ja znao da održim), ali se preforsirao, ušao u komplikacije i izgubio.

Edited by Quizmaster
Posted

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1782814

Kakva ludacka partija. Do 35. poteza poziciona borba, stratesko nadmudrivanje, bez ijedne izmene figura (samo po dva pesaka). Onda krece divljanje, Jobava zrtvuje dva kvaliteta i stvara matne pretnje. Karuana vraca oba kvaliteta, cak zrtvuje figuru i prelazi u neodbranjiv protivnapad, koji zavrsava efektnom i ne bas cesto vidjenom matnom slikom. Sjajno!