Quizmaster Posted October 27, 2014 Author Posted October 27, 2014 Ludilo. Meni je najjace kako je Nakamura u (valjda) poslednjoj partiji forsirao remi vecnim sahom, kao beli sa pesakom fore. Otprilike kao kad ja igram sa igracem od 2400-2500 Takve partije su zanimljive, jer nastanu neke nestandardne pozicije gde belom nije lako da se snađe, a tako jakom protivniku, ako stekne inicijativu, teško je odupreti se.
Zaz_pi Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Magnus CarlsenVS.Vishy Anand in Sochi, Russia Ima vise o svemu, od analiza pa nadalje. Inace prosle nedelje je zavrsen sahovski masters u Taskentu. Ucestvovao i Karuna ali nije se proslavio. Pobednik je Rus-Dmitri Andreikin. Karuna vodi na listi masters jer bio odlican na prethodnom mastersu, o kome ste pricali ovde, na prethodnoj strani.
Zavrzan Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 U pitanju je bio Grand Prix u Taskentu (kvalifikacije za sledeci Candidate's tournament) Andreikin je pobedio,ali je bio najgori na proslom Grand Prix-u u Bakuu(nedavno se ozenio :D)Ostala su jos 2,svasta je moguce.Drago mi je i da se Nakamura dobro drzi nakon uzasa u Singfieldu
Zavrzan Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 sta uradi Anand,sa +0.8 na +10.49 u jednom potezu
Milogled Bluff Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Voleo bih da gresim, ali izgleda da ce ovaj mec biti masakr.
Quizmaster Posted November 10, 2014 Author Posted November 10, 2014 Ovaj previd na kraju je ubrzao stvar, ali bio je u jako teškoj poziciji, ne verujem da bi se iščupao.
Milogled Bluff Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Sto rece Nigel Short, ni previdi ne padaju s neba. Da nije bio izgubljen, verovatno ne bi ni napravio tako grubu gresku.
Zavrzan Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Niko nije ocekivao da ce Anand osvojiti Candidates tournament,ali sta da se radi
darkonet Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 lepa pobeda Ananda u trecoj partiji, nereseno 1,5:1,5
Zavrzan Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Carlsen potrosio vise od pola sata na 17.Ndf6
Recommended Posts