Jump to content

šah je šah

Featured Replies

Mozda je Aronian trebalo da pokusa sa Kc5, pa na Lh7 Kd4.
Na kralj C5 ide crni kralj na E5.
Valjda bi i on stigao da ga dogura do c6 da prekrije dijagonalu. Kontam da je moguće vući c pešaka na poteze lovcem da bi se prekrila dijagonala. Na poteze crnog pešakom idu potezi belog a pešakom.
Znas sta je tu verovatno kvaka. Kramnik daje lovca za pesaka na c6, i onda je Aronianov kralj na dijagonali h1-a8 :ph34r:

Edited by Milogled Bluff

Ako je to kvaka onda to nije kvaka. Jer na kraju svega, neće izvesti damu nego odigrati Kb7 što je teoretski remi.Mislim da mu je to c4 bila najbolja šansa za remi, ovako gubi dosta lako.Svaka čast Kramniku. Znaš kad bi ja u turnirskoj ovako odigrao. Nikad! Lepo bi ostavio kralja na daminom krilu i remizirao ko čovek :D.

Edited by Jean-Luc Picard

Znas sta je tu verovatno kvaka. Kramnik daje lovca za pesaka na c6, i onda je Aronianov kralj na dijagonali h1-a8 :ph34r:
Ne verujem da moze da napravi takav previd.
Ako je to kvaka onda to nije kvaka. Jer na kraju svega, neće izvesti damu nego odigrati Kb7 što je teoretski remi.
E, to da. Sa ivicnim pesakom protiv dame je remi.

Sada je kraj. Moze da mu pusti da pojede lovca.

:fantom:

Dobio Kraki. Sad treba videti može li ovaj ludak ispičiti Karlsena sa pešakom više.

Moze, ako mu ne padne zastavica :fantom:

Bogami Ivancuk sad ima lepu prednost.

ovo je jako teško dobiti i sa komotnim vremenom.edit: izgleda da će opet odlučivati tempo-potez :lolol:

Edited by koksy

Jebemga, principijelno gledano, ne bi trebalo da bude tesko. Pesak vise i losa pesacka struktura belog.

edit. odvalio sam glupost.

Edited by koksy

Izgubi Karlsen.

Reklo bi se da je gotovo.