Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted
Ma gde znam.A Aronian-Kramnik ce ladno biti remi zbog krivouglog lovca
Nisam siguran.
Posted (edited)
Nisam siguran.
Pa nema sta. Crni ne moze da spreci sledeci plan belog: dovodjenje kralja na d4, odvlacenje crnog lovca sa kriticne dijagonale a2-h8 pomocu zrtve h-pesaka i zatim forsiranje izmene pesaka putem c4. Edited by Milogled Bluff
Posted

Problem za belog je sto mu je kralj u opoziciji i mora negde da krene, a ako krene gubi.

Posted

Ovde mora mnogo poteza unapred da se izracuna. Bas mnogo.

Posted

Bio mi se blokirao live prenos. Jebote, u sta ovi udjose...

Posted

Kramnik sad rizikuje da izgubi. Imao je lagan remi po mom mišljenju. Ivančuk stoji jasno bolje imo. ( ne koristim komp nikada kad gledam live prenose )

Posted (edited)

Ja moram da koristim komp e da bih ista shvatio.Elem, po Fricu je g6 odlucujuca greska, nakon koje je Aronian izgubljen. Sa h6 bi bio mrtav remi. Ovako Kramnik moze pokupiti Aronianove pesake na kraljevom krilu lovcem, a kraljem juriti pesake na daminom krilu.

Edited by Milogled Bluff
Posted
Kramnik sad rizikuje da izgubi. Imao je lagan remi po mom mišljenju. Ivančuk stoji jasno bolje imo. ( ne koristim komp nikada kad gledam live prenose )
Nema sanse da izgubi i mislim da ovo dobija.
Posted (edited)

Aronian mora da ostavi ove svoje pesake i da napravi opoziciju belom kralju na desnom krilu.Sada je i za to zakasnio.

Edited by bergasa19
Posted

Valjda sad 53. c4 da spreči Ld5 uz vožnju a pešaka. Ne bi trebalo da izgubi.

Posted
Valjda sad 53. c4 da spreči Ld5 uz vožnju a pešaka. Ne bi trebalo da izgubi.
Pa stize Kramnik lovcem na e4.
Posted

Valjda bi i on stigao da ga dogura do c6 da prekrije dijagonalu. Kontam da je moguće vući c pešaka na poteze lovcem da bi se prekrila dijagonala. Na poteze crnog pešakom idu potezi belog a pešakom.

Posted
Pa stize Kramnik lovcem na e4.
Ja bi pre isao crnim kraljem na levu stranu.
Posted (edited)

Mozda je Aronian trebalo da pokusa sa Kc5, pa na Lh7 Kd4.edit: glup sam. Na to bi islo Ke5.

Edited by Milogled Bluff