Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted

Meni bez kompjutora ni za 5 zivota nece biti jasno zasto Svidler nije uzeo topa na f8 sa sahom

Posted

Meni je jedino logicno objasnjenje da nije hteo da se lisi para lovaca i sto mu se cinilo da je crni lovac bio jaci od belog.

Posted (edited)

Dobili i Karlsen i Aronian i Kramnik. Kad pre, nadao sam se da cu uzivo ispratiti finis kola.edit: Griscuk protiv Kramnikovog "Berlinskog zida" verovatno nije provalio da je zavrsnica lakih figura za njega izgubljena, jer forsirano vodi do izgubljene pesacke. Karlsen ponovo demonstrirao vrhunsku tehniku i pride prodao Geljfandu sjajnu zrtvu figure. Aronian objasnio Ivancuku da se na ovom nivou ipak ne mogu igrati kojekakvi Budimpestanski gambiti.

Edited by Milogled Bluff
Posted

Opa bato. Kramnik dobio Radjabova, Aronian izgubio od Svidlera, Karlsen remizirao sa Griscukom. Sada je Kramnik na 2. mestu, pola boda iza Karlsena i pola ispred Aroniana. Karlsen realno ima znatno laksi raspored do kraja od Kramnika, jer je dvaput beli, a dva od tri preostala protivnika su mu dvojica poslednjih na tabeli. Kramnika, s druge strane, ceka klanje crnim figurama sa Aronianom, kome je to poslednji voz da se vrati u borbu za prvo mesto. Mislim da su veoma male sanse da Karlsen ne sacuva prvo mesto.

Posted
Karlsen realno ima znatno laksi raspored do kraja od Kramnika, jer je dvaput beli, a dva od tri preostala protivnika su mu dvojica poslednjih na tabeli. Kramnika, s druge strane, ceka klanje crnim figurama sa Aronianom, kome je to poslednji voz da se vrati u borbu za prvo mesto. Mislim da su veoma male sanse da Karlsen ne sacuva prvo mesto.
Svratio sam na temu da bih napisao baš to isto. :ohmy:
Posted

Kramnik se konacno setio da ne moze remijima nista da uradi... bice ludacki protiv Aroniana kada obojica budu vijali pobedu :)

Posted

Aronian zrtvovao figuru protiv Kramnika. Karlsen-Ivancuk ce verovatno biti remi, koliko ja kapiram.

Posted

Aronjan-Kramnik bi baš moglo biti zanimljivo.

Posted

Ne vidim kako Aronijan moze bilo sta da uradi.

Posted

U 37 potezu Kramnik igra lovca na C8, a po meni je trebao igrati kralja na F6.

Posted

Ovo je remis, ako je verovati Fritzu

Posted
Ne vidim kako Aronijan moze bilo sta da uradi.
pa i ne može. cenim da će ga nedostatak tempo-poteza oterati u propast
Posted

Ivancuk odbio ponavljanje poteza

Posted
Ivancuk odbio ponavljanje poteza
Je li moze da uzme pesaka?
Posted (edited)

Ma gde znam.A Aronian-Kramnik ce ladno biti remi zbog krivouglog lovca. Primetio sam tu okolnost odavno, ali nije mi bilo na kraj pameti da bi to moglo biti bitno u ovoj partiji. Nisam mogao ni da pretpostavim da Aronian moze da izmeni pesaka na c3 za Kramnikovog na b5.

Edited by Milogled Bluff