x500 Posted April 21 Posted April 21 Danasnji SAT je uradio dobar test voznje EV u Srbiji. 1 dan kroz Vojvodinu, drugi dan do Vranja i nazad (preko Zajacara). Plus, puno diskusije o "mitovima" oko EV. 2
Ras Posted April 23 Posted April 23 Izgleda da je Hyundai sa Ioniq 5N napravio prvi EV zaista upotrebljiv na stazi: The Hyundai Ioniq 5 N Is The Best Performance EV Ever. Will People Buy it? (msn.com)
Luther Posted April 23 Posted April 23 On 5.4.2024. at 19:57, Braća Strugacki said: On 5.4.2024. at 21:02, Luther said: Upravo sam to nanišanio da gledam, ostavljam za sutra. Odavno je to apsolvirano. 1
Venom Posted April 27 Posted April 27 Prošao je pored mene juče kombi pošte, odmah je delovao neobično, dok nisam shvatio da je skoro bešuman. Unapred se radujem svetloj budućnosti bez terora buke automobila. 5
Lancia Posted April 27 Posted April 27 59 minutes ago, Venom said: Prošao je pored mene juče kombi pošte, odmah je delovao neobično, dok nisam shvatio da je skoro bešuman. Unapred se radujem svetloj budućnosti bez terora buke automobila. Kod mene je dosta kamiona za dostavu hotelima sad na struju, svakako da je bolja opcija od krkljavih dizela ali mene to svemirsko zujanje elektromotora bas iritira :R2D2:
bios Posted April 27 Posted April 27 Sviđa mi se ideja da imamo bešumne grdosije od 2+ tone po gradu. Not. @Lancia To što čuješ zapravo nije elektromotor nego zvuk dolazi iz zvučnika i uključuje se pri kretanju u rikverc i malim brzinama u napred, jer nečujno vozilo predstavlja opasnost za pešake. Neophodan feature. Inace, Amazon je krenuo da radi dostave sa Rivianima. U teoriji deluje da ima smisla u urbanim sredinama, gde se ne pokriva velika površina. Ali verujem da je zbog malog dometa opet pakao za logistiku. 1
Peter Fan Posted May 3 Posted May 3 8 hours ago, Roger Sanchez said: Zamalo da dobije Nobel lite nagradu. 1
Zverilla Posted May 4 Posted May 4 On 17. 4. 2024. at 19:14, napadaj said: https://www.media.stellantis.com/em-en/alfa-romeo/press/alfa-romeo-milano-name-is-not-ok-alfa-romeo-junior-then Blamantno. Prva asocijacija: pašteta Bas kako treba za polu-premium auto Koji retardi...
nesha taxista Posted May 15 Posted May 15 On 21.4.2024. at 20:15, x500 said: Danasnji SAT je uradio dobar test voznje EV u Srbiji. 1 dan kroz Vojvodinu, drugi dan do Vranja i nazad (preko Zajacara). Plus, puno diskusije o "mitovima" oko EV. Koliko sam video po komentarima cela igranka sa punjačima gde ne znaš ni gde su tačno ni da li rade, a ni koliko će te koštati vožnja je još više ljudima ogadila EV. Bez naplate po kilovatima, a ne po minutima neće biti ozbiljnijeg napretka u Srbiji. 1
kud u maglu Simoviću Posted May 19 Posted May 19 a evo iskustva iz prve ruke, hjundai kona tip je juče instalirao svoj punjač Quote Prvi update posle medenog meseca sa našim ,,strujadinom": Prešli smo oko 2900km za mesec dana, a potrošili smo 0 dinara za to. Najviše zahvaljujući TC Ada Mall, Beo, Ikea i drugim mestima gde je punjenje besplatno. Od prekjuče imamo i svoj punjač. Ta ista kilometraža bi nas izašla oko 1300din, da smo punili kod kuće. Ali verovatno manje, jer bi se sigurno negde ogrebali i za koji kilovat za dž. Naš stari fosilac je trošio goriva oko 900din/100km, znači da smo oko 26000 dinara uštedeli ovog meseca. Istina, ne bismo prešli ovoliko. Sloboda je slatka. Mnogo je sve pozitivno. Definitivno je vredelo čekati iako ja to baš i ne umem. 1
onamonamo Posted May 19 Posted May 19 iz mog iskustva, ti besplatni punjaci su prilicno spori, bas u ada molu se secam da je 6kw/h ove godine cemo u cg preko hrvatske zbog punjaca, od cacka do podgorice je otprilike crna rupa za ev 1
zorglub Posted May 19 Posted May 19 50 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: a evo iskustva iz prve ruke, hjundai kona Sve je to ok, samo ispade da je čoveku pojam slobode vožnja od jednog do drugog tržnog centra. Da li je u stvari išta uštedeo, ili je sve otišlo na kupovinu stvari? Takođe, ne da ti/mu ne verujem, ali bih voleo da podrobnije objasni računicu od RSD1300 za 2900km. Pošto je ugradnja punjača, i koji procenat vozača ima garažu ili dvorište gde ga može ugraditi?
zorglub Posted May 19 Posted May 19 15 minutes ago, onamonamo said: ove godine cemo u cg preko hrvatske zbog punjaca, od cacka do podgorice je otprilike crna rupa za ev Au brt mili... Aj' što letuješ u CG (izvini, morao sam), ali od ČA do PG ima nekih 300km, zar ne može toliko da izgura? Nisam ispratio šta voziš, sorry.
Recommended Posts