Jump to content

stednja

Featured Replies

Istekla mi dinarska štednja i sad ne znam da li da ponovo oročavam  u Rsd ili da kupim €,  štednja u evrima praktično nema nikakav prinos, zato sam se i odlučio za dinare. 

• Replies 449
  • Views 52.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lezilebovich
    Lezilebovich

Mislim da je ideja stedeti, a ne kockati se

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

gde će ti duša da na sestri zelenašiš     ili joj pomozi bez kamate, ili se ne mešaj

Posted Images

Razmotri kupovinu investicionog zlata.

pored gore pomenutih državnih obveznica, biće uskoro i obveznice od  restitucije, sa dospećem u januaru, sledećih 12 god.  edit, u evrima

Edited by levi

A da li je dobra ideja da kreditiram sestru za stan, ne ceo iznos, već da učešće bude što veće, a da mi isplaćuje kamatu ko banci? 

gde će ti duša da na sestri zelenašiš

ili joj pomozi bez kamate, ili se ne mešaj

Sad sam pogledao kamatne stope za dinarsku štednju 1.75% na godinu dana :lolol:. Dafina se u grobu prevrće.

Ili ovo što ti je kums rekao ili da uložiš u životno osiguranje ili da ispratiš mustang, treće nema...kad nemamo daytradera

Trece je da radis jos jedan posao par godina i zaradices vise od svih vidova stednji.

On 16.7.2021. at 13:07, El Guapo said:

Istekla mi dinarska štednja i sad ne znam da li da ponovo oročavam  u Rsd ili da kupim €,  štednja u evrima praktično nema nikakav prinos, zato sam se i odlučio za dinare. 

Kolika je bila kamata za 1god?

On 16.7.2021. at 22:26, djeneralche said:

Trece je da radis jos jedan posao par godina i zaradices vise od svih vidova stednji.

Kako ono beše: radim da bih živeo, a ne da živim da bih radio.

48 minutes ago, Miki_belavista said:

Kolika je bila kamata za 1god?

4 ili 4.5%, mislim na 2 ili 3 godine. 

• 11 months later...

Poštovanje svima, na ekonomiji nisam pisao, ali mozgam nešto u poslednje vreme imajući u vidu priče o krizi koja dolazi, inflaciji i drugom (reperkusije ovog u Ukrajini) pa me zanima: 

-kakve su Vaše prognoze stabilnosti banaka kod nas,

-da li je pametno dinarsku ušteđevinu prebaciti u evre ili neku drugu valutu,

-da li ima promena u plasmanima kredita, moj utisak je da banke sve manje plasiraju građanima veće kredite (što zbog manjeg interesovanja, što zbog povišenih kriterijuma ko može dobiti kredit)...

Odnos dolara i evra se u kratkom vremenu promenio u korist dolara, kurs rublje u odnosu na dolar u korist rublje, znači kurs valuta u svetu postaje dinamičan, a ništa baš predvidivo i da uliva poverenje.. 

• 4 weeks later...
On 16.7.2021. at 15:34, vookela said:

Razmotri kupovinu investicionog zlata.

gde se onda cuva to zlato?

• 4 weeks later...

Ulaže li neko u fondove?

5 hours ago, salerokada said:

Ulaže li neko u fondove?

Na koje fondove mislis?

Investicione?

Penzioni su samo jedna vrsta investicionih ako sam dobro razumeo.