Lezilebovich Posted August 3, 2023 Posted August 3, 2023 36 minutes ago, arheolog1981 said: Ja lično koristim samo protein, uvek sam tako radio. Ovo ne bih ni pogledao najiskrenije... ni karnitin ni kreatin Zasto ? O kreatinu postoje brojne studije koje pokazuju benefite, ne samo za telo, nego i mozak 2
nisam ja Posted August 3, 2023 Posted August 3, 2023 (edited) Ja ništa ne koristim. u januaru kad sam kao nešto dizo utege sam jeo protein, Al skapirao sam da previše proteina mož da sjebe šećer. za kreatin ne znam niš. ustvari znam da nema ni jedan dokaz da je štetan. Edited August 3, 2023 by nisam ja
goofs Posted August 3, 2023 Posted August 3, 2023 Creatine i L-Carnitine ti nisu iste stvari. Najbanalnijim rečnikom, kreatin služi za pumpanje mišića i povećanja snage, dok karnitin služi za bolje sagorevanje uskladištenih masti. Sad zavisi šta želiš i u kojoj meri, kreatin ima nuspojave u vidu toga da ti zadržava vodu u mišićima, zato moraš da je piješ nenormalno puno. Nadutost? Pa možda, kod nekoga, ali to nije ništa kritično, uostalom, sve to može da se izbaci iz organizma za dva-tri dana znojenja i bez daljeg uzimanja suplemenata. Karnitin nema tako jakih spoljnih efekata, cepneš pilulu ko neke druge vitamine da si popio. I jedno i drugo telo samo sintetiše, samo ne u "dovoljnoj meri". 1 1
roksi Posted August 4, 2023 Posted August 4, 2023 (edited) On 3. 8. 2023. at 22:56, Lezilebovich said: O kreatinu postoje brojne studije koje pokazuju benefite, ne samo za telo, nego i mozak to, da je dobro i za kognitivne funkcije, je i mene dodatno kupilo da pocnem da razmatram kreatin kao opciju. bonus! On 4. 8. 2023. at 0:56, goofs said: Creatine i L-Carnitine ti nisu iste stvari. Najbanalnijim rečnikom, kreatin služi za pumpanje mišića i povećanja snage, dok karnitin služi za bolje sagorevanje uskladištenih masti. Sad zavisi šta želiš i u kojoj meri, kreatin ima nuspojave u vidu toga da ti zadržava vodu u mišićima, zato moraš da je piješ nenormalno puno. Nadutost? Pa možda, kod nekoga, ali to nije ništa kritično, uostalom, sve to može da se izbaci iz organizma za dva-tri dana znojenja i bez daljeg uzimanja suplemenata. Karnitin nema tako jakih spoljnih efekata, cepneš pilulu ko neke druge vitamine da si popio. super, puno hvala na razjasnjenju, bas mi to treba. moj cilj je da atakujem skinnyfat, da misici zamene zone flab-a ali me ne zanima da pumpam misice - mada znam koliko je to zapravo tesko i postici. btw, nemam ja strah od tegova naprotiv, sad vec redovno guram i vucem celik (gotovo redovno nakon sesije pilates reformera 3-4x nedeljno) i mislim da pomaze u ovoj mojoj misiji:)) zaista, super je! bas volim i dobro osecam nakon tegova, cak i sledeceg dana. a inace, otkad sam pocela s proteinom bas vidim razliku sto se definicije tice i da pihtijatost nestaje. pocela sam nekoliko dana s kreatinom kao pre-workout ali sam naisla na info da "isisava" tecnost iz organa i salje u misice. tako da me je to malo zakocilio pa sam prestala da ipak jos malo istrazim situaciju. da li to znaci stres na organe i da je moguce da se dehidrira? to me odbija. isto tako, da li znaci da je misicna definicija postignuta samo zato sto je voda u misicima pa kad se prestane s kreatinom da se onda i misici vrate na staro? jer ako je tako, onda za moj slucaj je mozda ipak bolje da probam karnitin, da mi pomogne da sagorevam masti? Quote I jedno i drugo telo samo sintetiše, samo ne u "dovoljnoj meri". zbog toga i razmatram ove opcije, ne bih nikada sintetiku. ma moji ciljevi su mini i megaamaterski:)) Edited August 4, 2023 by roksi
ToniAdams Posted August 5, 2023 Posted August 5, 2023 probaj komotno kreatin i ne brini o nuspojavama, i to zadrzavanje vode je po mom iskustvu skoro pa urbana legenda, daleko manje nego sto to kako se pripoveda. opet to mislim i za efektre, ja zaista nisam video ne znam kakav benefit, ali to je tek individualno, posto su neki posve imuni na dejstvo istog. kapiram da dosta toga zavisi sto od prirode sto od zivotnih navika (kreatina najvise ima u govedini i u plavoj ribi, pa ce svakako neki vegan da uocljivije odreaguje od nekog ko jede kravu i ribu svaki dan). ako hoces kako treba da sagorevas masti moras da gradis misice, oni su prosto najveci potrosac energije, i u tom kontekstu mislim da je kreatin dosta dobro pomocno sredstvo, pogotovo ako dobro odreagujes. sto ne znaci da je karnitin losa opcija, al prosto ga nikad nisam samostalnog uzimao. od pre workout suplemenata, samo kafetin u kafi priznajem, ostalo je bacanje para 3
askeladden Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 (edited) Pet minuta zagrevanja i isto toliko hladjenje sa 8x1 min intervala i minut pauze izmedju.Posle toga 25 min saune.Kul osecaj iscrpljenosti kao klinac kad se igrao fudbal Pa crknes.Na elipsastom trenazeru jer napolju vec spomenuto romanticno jesenje vreme. Kreatina dva grama dnevno zamutim u vodu i popijem.Vele youcub mudraci i da utice povoljno na raspolozenje.Anti depresija jer zakmo dobija vise energije. Edited September 25, 2023 by askeladden
mustang Posted November 1, 2023 Posted November 1, 2023 Koliko lud moras da si, da krenes na trening pre vremena a rana od operacije jos nije zarasla? I gledas hladnokrvno kako krv izlazi i nje. Skoro pa uzivas. Ozbiljna dijagnoza 🤦🏼♀️ 1
askeladden Posted November 1, 2023 Posted November 1, 2023 2 minutes ago, mustang said: Koliko lud moras da si, da krenes na trening pre vremena a rana od operacije jos nije zarasla? I gledas hladnokrvno kako krv izlazi i nje. Skoro pa uzivas. Ozbiljna dijagnoza 🤦🏼♀️ A brate,dosada je prokleta.
mustang Posted November 1, 2023 Posted November 1, 2023 22 minutes ago, askeladden said: A brate,dosada je prokleta. Nije mi nikad dosadno. Telo zeli te pokrete, trosenje, izazove. Al nisam mogla da verujem koliko me psihicki drka stanje "mirovanja" bez obzira na bol.
mustang Posted December 12, 2023 Posted December 12, 2023 Kako me je jedan sutnuo juce u stomak, imala sam kick shield ispred sebe, letela sam unazad bar 3 metra E rekoh, payback now....pomerio se za metar Prvo sam kukala sto zene nece sa mnom da sparinguju, sad sam zahvalna sto sam sa muskarcima. I onako od njih ocekujem napad ne daj Boze.... Bas sam mirna posle kad dodjem kuci...ko cvetic
askeladden Posted May 19 Posted May 19 9 hours ago, Tpojka said: Jutros 46 (sklekova). Mladji ili stariji od Sergeja ?
Greek Freak Posted September 7 Posted September 7 Ne znam gde bih ovo, posto nemamo rekreativni tenis temu, a i vezano je najpre za kardio. Kupio pulsmetar Polar H10, pa ga prvo testirao na treningu tenisa. Puls isao otprilike od 110-120 do 180, sto bi i trebalo da mi bude neki maksimalni prema rule of thumb, prosek 150. Ne znam koliko je tacan sa proracunom, ali kaze da je otislo 995 kalorija za jedva preko sat vremena. (Boratovim glasom) Greeat succeess
Djuro Posted September 9 Posted September 9 H10 je odlican, vrlo tacan. Ove, pak, kalorije uzmi sa velikom rezervom - bez laboratorijskog testiranja, sat nema dovoljno pouzdanih podataka, na osnovu kojih bi mogao da “pogodi” broj utrosenih kalorija. vrv si potrosio oko 500 kcal.
Greek Freak Posted September 9 Posted September 9 3 hours ago, Djuro said: H10 je odlican, vrlo tacan. Ove, pak, kalorije uzmi sa velikom rezervom - bez laboratorijskog testiranja, sat nema dovoljno pouzdanih podataka, na osnovu kojih bi mogao da “pogodi” broj utrosenih kalorija. vrv si potrosio oko 500 kcal. Online kalkulatori za potrosnju kalorija, za izabranu aktivnost tenis, unetu visinu/tezinu i trajanje od 65 min uglavnom izbacuju potrosnju od 750 do 850 kalorija. To naravno ne moze biti egzaktno, vec samo ballpark figure. Isto je i sa podatkom sa Polara, ali verujem da on u obzir uzme i puls koji je izmerio (a koji pokazuje da se na treningu razvalim, curi znoj sa lica od 10. minuta do kraja ), pa verovatno zato izbacuje nesto vecu brojku. Na osnovu svega ovoga mi deluje da bi tacna brojka morala biti bliza 1000 nego 500 kcal. Mislim, u svakom slucaju ne igram tenis zbog mrsavljenja nego zato sto uzivam, pulsmetar sam i stavio vise da bih pratio puls nego sagorevanje kcal, a ovo potonje mi zapalo za oko pa sam ga zato spomenuo u inicijalnom postu. Vise ljudi mi je hvalilo H10 pa sam zato i uzeo taj model, jest malo skuplji od nekih drugih koje sam razmatrao, al reko' kad vec kupujem, da bude nesto sto valja. 1
Recommended Posts