Bane5 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 moras da se registrujes na njihovm sajtu i da se ulogujes, moras da podesis winamp ili neki slican odgovarajuci player za shoutcast plugin-om i to je sve.na njihovoj stranici imas video sa objasnjenjima, samo kliknes na support.ps. malko te slazu da radio ili stream mora da se slusa preko njihove zadate stranice i playera jer se moze poslati adresa bilo kome da moze da je pusti u winampu ili vec u kom programu.
ajgor Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 ne lozi te, otprilike jeste tako.plate i nasim izvodjacima, prema nekakvim koeficijentima. po kojima izvodjaci dzeza ili klasike dobijaju koeficijente od 10 do 100, a oni koji su, jelte, sund, koeficijente od 1 do 0,1.sto nije sprecavalo da ZMitrovic plati pausal SOKOJU od 1 milion na ime autorskih prava, a onda trazi (i dobije) 4-5 miliona za "umetnike" City recordsa, jer svi u ugovoru, naravno, imaju stavku da sve pare od autorskih prava idu izdavacu. :)Ako se ne varam, posebnim propisom svaka radio stanica je obavezna da određeno vreme čuva tonski zapis sveg emitovanog programa, pa bi se, u normalnim okolnostima lako moglo proveriti da li je spisak numera iz "košuljice" koji se šalje u SOKOJ jednak stvarno emitovanom programu. Nekada se na pločama stranih izvođača lepo videlo ko štiti njihova prava, jer je na etiketi ispisivano BIEM/STEMRA/ASCAP itd.
April Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 moras da se registrujes na njihovm sajtu i da se ulogujes, moras da podesis winamp ili neki slican odgovarajuci player za shoutcast plugin-om i to je sve.na njihovoj stranici imas video sa objasnjenjima, samo kliknes na support.ps. malko te slazu da radio ili stream mora da se slusa preko njihove zadate stranice i playera jer se moze poslati adresa bilo kome da moze da je pusti u winampu ili vec u kom programu.Napravio sam moj radio, samo sto za free varijantu imas neki kanadski server koji radi, ali zamalo. Ako hoces da to radi, treba recimo uplatiti 2,5$.Meni je palo na pamet da je to strasna fora za web marketing i SEO, ugradis svoj radio na sajt i imas non stop posetu.
Bane5 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 April, ja sam ih podigao bar pet raznim povodom i testirao vise playera.Da, to je dobra stvar dok se SOKOJ ne seti da te pita za autorska prava.
April Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Da, to je dobra stvar dok se SOKOJ ne seti da te pita za autorska prava.To jeste interesantno, jer se internet radio ne vodi kao pravno lice. Lako im je da prete kaficima i medijima, jer su sve to u krajnjoj linij nekakvi s.u.r., p.p., d.d., a.d i ostale varijante. Sta je internet radio, ko je odgovorno lice, po kom zakonu se uopste kontrolise?
Sara Goldfarb Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 http://www.soulfulbits.com/uuuuhvala na linaku! ovo može i kodmene na poslu!
Bane5 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Sta je internet radio, ko je odgovorno lice, po kom zakonu se uopste kontrolise? Na internet radio se primenjuju odredbe Zakona o autorskim i srodnim pravima.
John Coltrane Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 kroz iTunes i iPhone apps: http://www.jazzradio.com/ Dobar i ovaj, mada su im reklame ucestale.http://www.accujazz.com/
ultra plasticni Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 (edited) Za 10 min. Radio Beograd, drugi program У емисији Атлантис представљамо најновију студију професора Едварда Хермана и Дејвида Петерсона: Политика геноцида, која се недавно појавила у преводу на српски језик у издању "Весне инфо" из Београда.Гост Атлантиса је Едвард Херман, професор емеритус на Вартоновој школи економије и Аненберговој школи за комуникације Универзитета у Пенсилванији, изузетан познавалац деловања пропагандног модела у спровођењу политике моћи. Аутор је студија: Производња сагласности, Вашингтонска веза, Политичка економија масовних медија (које је написао са Ноамом Чомским); Глобални медији; Мит о либералним медијима; Испод хипокризије: декодирање вести у доба пропаганде – студија која садржи и речник двоструког говора деведесетих и других.Чувајући право на истиниту историју, Политика геноцида језгровито и величанствено разоткрива медијске лажи и њихову улогу у примени двоструких стандарда којима се спроводи политика бешчашћа.Аутор емисије је Биљана Ђоровић. Prica Srdja Trifkovic :D Edited February 20, 2011 by ultra plasticni
kud_genijalci Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 city radio (povremeno ga guši neki popovski program)
najgori Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 novi beta bios za wdtv live* podrzava radiotime.com tunein. celo pre podne slusam forever cool, a ne presetu su mi dubstep.fm i subflow techno minimal.*ulaz je telekom adsl, a izlaz aktivni zvucnici. uzivancija
Zli Gli Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 http://vladix.net/vladix-radio.htmlDomaci, stara strana pop-rok muzika, ne dave sa reklamama.
zorglub Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Jel' se važi radio kao radio? :D MIP, kad ne prenose utakmice, ubedljivo najbolja stanica. Neko mi reče da radi ekipa sa starog JAT-a.
Recommended Posts