steins Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 (edited) meni se znoje dlanovi kad pomislim na 202, dacu kocijana, poruke licne prirode, ozon a pre svega na:"ZAJEČARE RUKE GORE; KO GLASA ZA VAJTSNEJK!":Drazvalio sam vilice poslednjih dana od smeha, pravili neki best off PLP.a Ozon mi bio prva ljubav odavno,....beše nedelja veče....pa udarim kombinaciju plus malo starija verzija ovogaplus ovoa u pozadini me kocjan uspavljuje svojim glasom....sa neke niške varijante ovoga.....eh lepa vremena.....:(PS a all time favorit broj 2 mi ipak bio petak noć i onaj, beše Špiček sa emisijom o filmu.... Edited January 4, 2011 by steins
Аврам Гојић Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 kako su regulisana autorska prava za radijsko izvodjenje? Zna li ko?saljes spiskove izvodjaca/pesama SOKOJ-u, oni ti odokativno odrape neku kintu i od toga (valjda) plate stranim izvodjacima sta im sleduje. to je 1 neverovatna hajducija, sve u svemu, nema ni T od transparentnosti.
steins Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 saljes spiskove izvodjaca/pesama SOKOJ-u, oni ti odokativno odrape neku kintu i od toga (valjda) plate stranim izvodjacima sta im sleduje. to je 1 neverovatna hajducija, sve u svemu, nema ni T od transparentnosti. kako covece odokativno? Jel me ovo lozis ili je stvarno ovako kako si napisao?
aram Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 ne lozi te, otprilike jeste tako.plate i nasim izvodjacima, prema nekakvim koeficijentima. po kojima izvodjaci dzeza ili klasike dobijaju koeficijente od 10 do 100, a oni koji su, jelte, sund, koeficijente od 1 do 0,1.sto nije sprecavalo da ZMitrovic plati pausal SOKOJU od 1 milion na ime autorskih prava, a onda trazi (i dobije) 4-5 miliona za "umetnike" City recordsa, jer svi u ugovoru, naravno, imaju stavku da sve pare od autorskih prava idu izdavacu. :)
Аврам Гојић Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 (edited) Primer kako SOKOJ radi: Svojevremeno je Tijanic objavio rat neplacanjem SOKOJ-u, iznos je bio bas veliki, mislim oko 140 miliona dinara. Ispostavilo se da je do rata doslo zato sto je Tijanic predlozio da RTS naknade SOKOJ-u placa "iz kosuljice", znaci po pesmi, a ne pausalno. Ovo je Leontinu, Srdjana Hofmana i ostale veseljake iz SOKOJ-a dovelo do ludila, posto je osnova rada SOKOJ-a pausalno placanje.Inace SOKOJ je svojevremeno tvrdio i da RTS duguje i mnogo vise od tih 140 miliona, cak 300 miliona dinara, ali da tacnu sumu nije moguce utvrditi zato sto nemaju uvid u poslovne knjige RTS-a. Visina naknade utrdjuje se uz pomoc nekoliko kriterijuma cija medjusobna veza nije bas najjasnije objasnjena statutom SOKOJ-a. Ima i jos gorih stvari. Terenski "agenti" SOKOJ-a se u malim ugostiteljskim objektima predstavljaju kao "poreznici". Muzicki promoter Dragan Novicic licno mi je ispricao da mu je SOKOJ trazio pare od nastupa nekog anarho izvodjaca koji nije u sistemu zastite autorskih prava, znaci nije ni na kakvom spisku SOKOJ-a. Argument je bio: "Mi stitimo prava svih izvodjaca na svetu". Edited January 5, 2011 by Marko M. Dabovic
April Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Slusa neko Beograund? Na sajtu nemaju bukvalno nikakvu informaciju o sebi...do njih sam dosao preko Gazinog posta o Zeljku Bozicu.Pustaju sve sto volim, no ads, no spoken word...
jms_uk Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 kroz iTunes i iPhone apps: http://www.jazzradio.com/ihttp://www.kcrw.com/
yolo Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Slusa neko Beograund? Na sajtu nemaju bukvalno nikakvu informaciju o sebi...do njih sam dosao preko Gazinog posta o Zeljku Bozicu.Pustaju sve sto volim, no ads, no spoken word...ne, pricaj
April Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Funk, soul, swing, nu jazz, hip-hop, blues, world, afro, latinŠkola Slobe Konjovica, priblizno.http://beograund.listen2myradio.com/
nisam ja Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 finli kvej, dženesis, pa neki likvid :Dsad zz top čekam
April Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 finli kvej, dženesis, pa neki likvid :Dsad zz top čekamOnaj dzenezis nisam ni ja razumeo...ali ovoliko dobrog fanka nisam slusao ima par godina
nisam ja Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 nakrcan i šaflovan komp. voc der not tu andrstend :)
April Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 nakrcan i šaflovan komp. voc der not tu andrstend :)Haha, tacno...zaboravili su da iskljuce shuffle. To objasnjava ovu simbiozu dzeza, fanka, popa i bozicnih pesama.
Bane5 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 btw. svako od vas moze na listen2myradio da nakaci svoj stream i da salje link prijateljima i da prakticno emituje sta mu je volja i to sve potpuno dzabe u smislu neplacanja servera i sl. (postoji kod njih i verzija koje se placa, ali moze i porpuno free)
April Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 btw. svako od vas moze na listen2myradio da nakaci svoj stream i da salje link prijateljima i da prakticno emituje sta mu je volja i to sve potpuno dzabe u smislu neplacanja servera i sl. (postoji kod njih i verzija koje se placa, ali moze i porpuno free)Koja je procedura? Imam jedno 50 plejlista spremnih odmah.
Recommended Posts