luba Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 to sa skopljem je najelegantnija opcija, a veruj mi, vredi videti oba aeroporta, a u skoplju jos mozes da kupis i solje sa majkom terezom!jedini bedak je sto je avion za bgd u neku ranu zoru.(ako ti treba jos nesto, cimaj slobodno)
Leia Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 to sa skopljem je najelegantnija opcija, a veruj mi, vredi videti oba aeroporta, a u skoplju jos mozes da kupis i solje sa majkom terezom!jedini bedak je sto je avion za bgd u neku ranu zoru.(ako ti treba jos nesto, cimaj slobodno)Hvala*hvala*hvala puno! Tako cu i uraditi, sada sve to deluje daleko manje zastrasujuce...(u logistickom smislu naravno, a nadam se i inace)
banecare1 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 usrecio sam se danas u banci (bank of china). prilikom kopiranja pasosa sluzbenica banke je uspela da mi istrgne stranicu iz pasosa, i to onu glavnu sa fotografijom. po svoj prilici cu moram leteti u sarajevo/bec/istanbul ili moskvu po novi pasos. tako makar kaze ambasador u pekingu, jer ovde nemaju aparaturu. ako vadim novi pasos izvan kine, moram i novu kinesku vizu, a potom oma i rusku. unakazi me glupaca za 1 sek. otisao sam u banku i trazio im da mi plate troskove (makar povratne karte). prvo su bili u fazonu wtf, ali kad sam trazio pasos direktora filijale i na pitanje sta ce mi, odgovorio da cu ga pocepati jer ocigledno u kini za cepanje tudjih dokumenata se ne snose posledice, a ja eto volim da cepam dokumenta, stvari su polako krenule kako treba. dace mi potvrdu da su oni pocepali pasos i da ce plate kartu ako im donesem potvrdu iz ambasade da je neophodno putovati.iz ambasade su mi vec javili da su ih zvali iz banke i raspitivali se za mene i koliko kostaju karte za sarajevo.nisam se iznervirao, ali sam odglumio prilikom pregovora u banci. priceless je bilo lice prevodioca (devojka koja radi kod mene u ofisu) kad sam hteo da cepam kineske pasose, jer kinezima bank of china = vlast, i sa njima se tako ovde ne razgovara. sad imam pakleni plan ako moram vaditi pasos da to radim u istanbulu. zelja mi je da vidim grad, pa mozda i izvucem neku korist iz sve ove zavrzlame.
jms_uk Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Au. Pa kako oni to kopiraju?A kako ces da stignes do IST ako ti je ovaj pasos ostecen (not fit for travel)?
banecare1 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 (edited) mislim da ambasada izdaje putni list u takvim slucajevima. mozda neko pismo kojim se moli pasoska kontrola da u odredjenom periodu prihvati pasos sa pocepanom prvom stranom. ne znam tacno.dobio sam pismo iz bank of china, sada cekam da vidim sta ce mi iz ambasade reci posle konsultacija sa sarajevom.edit: ne znam kako kopiraju, treba biti talentovan i pocepati celu stranicu. ta pacenica ce i platit za kartu, nema cile-mile u kini sto se toga tice. napravis sranje - placas iz svog dzepa Edited January 4, 2012 by banecare1
jms_uk Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 mislim da ambasada izdaje putni list u takvim slucajevima. mozda neko pismo kojim se moli pasoska kontrola da u odredjenom periodu prihvati pasos sa pocepanom prvom stranom. ne znam tacno.dobio sam pismo iz bank of china, sada cekam da vidim sta ce mi iz ambasade reci posle konsultacija sa sarajevom.Ne znam kako je sa BiH, ali sa srpskim putnim listom mozes samo da se vratis u Srbiju [generalno, sluze tome: da se vratis u 'maticnu' zemlju da bi izvadio nova dokumenta].
banecare1 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ne znam kako je sa BiH, ali sa srpskim putnim listom mozes samo da se vratis u Srbiju [generalno, sluze tome: da se vratis u 'maticnu' zemlju da bi izvadio nova dokumenta].ma moze i tako...."vratim" se u sarajevo i tamo uradim pasos + kinesku vizu. dok mi je pasos na vizama po ambasadama i policijama, sa licnom kartom mogu odraditi standardnu turu sa-cg-bgd i svi srecni i zadovoljni. ne treba se samo nervirati. zivim 20 godina pod vizama. shit happens - sta sad da se ubijam zbog toga. jahorina - skijanje - cevapi - rakija i sve to za racun BOC - prinudni odmor takoreci ...samo da me sad ne zezne ambasador i zavrsi novi pasos bez putovanja
noskich Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 sarajevo here i comeI jel platila jadnica troskove od svoje 3-4 mesecne plate?
banecare1 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 I jel platila jadnica troskove od svoje 3-4 mesecne plate?nije jos uvek platila posto nisam kupio kartu. bice joj dovoljna i jedna plata.
jms_uk Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 sarajevo here i comeGood for you [and not so much for that BoC girl].
*edited by mod Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Uzevsi u obzir da su prve strane pasos ojacane nesto ne mogu bas preterano da se saosecam sa njom. Ali me stvarno kopka kako li joj je to uspelo
jms_uk Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Uzevsi u obzir da su prve strane pasos ojacane nesto ne mogu bas preterano da se saosecam sa njom. Ali me stvarno kopka kako li joj je to uspelo Ne znam kako je na BiH pasosu, ali na srpskom je ona plasticna stranica uvezana u pasos obicnim papirom - onaj deo sto strci izmedju 32. strane i korice.
*edited by mod Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ne znam ni ja za BiH pasos ali se secam da je isla reportaza o domacim pasosima gde se testira sve na pritisak, guzvanje cepanje i slicno. U svakom slucaju platice onaj cija je to i krivica.
cmrlj Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 ima li iko ikakvu predstavu kad/da li ce uk da ukida vize da znam za koju da se prijavim?
Recommended Posts