November 27, 2025Nov 27 On 26. 11. 2025. at 8:42, dragance said:I nisi se javio da gledamo hokej??Iskreno meni je u glavi do skoro bilo da si ti i dalje u NZ.Ali potvrđujem ovo za "egzotiku" bili smo kratko i ortak nam je odradio rutu za bar crawl kroz katoličke, protestantske i ostale barove. Baš nikakvih problem nigde nismo imali. Jedino što su nas sa vrata i Royal Bar pitali odakle smo, ali su vidno bilo zbunjeni kada su čuli iz Srbije pa su nas suptilno ubeđivali da treba da probamo harps svetlo pivo a da ne naručujemo ginis.
November 27, 2025Nov 27 2 hours ago, *edited by mod said:Iskreno meni je u glavi do skoro bilo da si ti i dalje u NZ.Ali potvrđujem ovo za "egzotiku" bili smo kratko i ortak nam je odradio rutu za bar crawl kroz katoličke, protestantske i ostale barove. Baš nikakvih problem nigde nismo imali. Jedino što su nas sa vrata i Royal Bar pitali odakle smo, ali su vidno bilo zbunjeni kada su čuli iz Srbije pa su nas suptilno ubeđivali da treba da probamo harps svetlo pivo a da ne naručujemo ginis.Išao si u Royal u Sandy Row??? Wtf? Bio jednom (dvaput) i zaustavio lokalce da prebiju jadnička iz republike 😂
November 27, 2025Nov 27 1 hour ago, dragance said:Išao si u Royal u Sandy Row??? Wtf?Bio jednom (dvaput) i zaustavio lokalce da prebiju jadnička iz republike 😂Ortak živi u Dablinu pa je hteo da ide u Belfast i vidi i drugu stranu.Bili smo smešteni blizu onog zatvorenog Marketa, pa odatle po nekom njegovom spisku odradili Royal, Maddens, neki pab na Bank Square (doduše tu smo bili samo napolju ali je bilo poprilično ljudi), ona dva kao viktorijanska paba blizu železničke stanice, Duke of York, White's I onda završili u gej četvrti gde je bila neka iznenađujuće dobra ulična hrana koja radi od kasno.
November 28, 2025Nov 28 1 hour ago, kronostime said:Izobilazili pabove i zavrsili u gej cetvrti?QQ“Gej četvrt”, tj klub Kremlin, jedini ima dozvolu posle 3 ujutro. Bude tu svega, ne samo gejeva.@*edited by mod Maddens je moj omiljeni pab. Naročito ponedeljkom. A taj “viktorijanski pab” blizu železničke je Crown (pretpostavljam). Solidan tourist trap, ali mora se i to overiti. Royal je rupetina i drug den, ali kad si egzotičan nema frke.
November 28, 2025Nov 28 cccc, dupe bi dali samo da locete do zore. Edited November 28, 2025Nov 28 by kronostime
November 28, 2025Nov 28 1 minute ago, dragance said:“Gej četvrt”, tj klub Kremlin, jedini ima dozvolu posle 3 ujutro. Bude tu svega, ne samo gejeva.@*edited by mod Maddens je moj omiljeni pab. Naročito ponedeljkom. A taj “viktorijanski pab” blizu železničke je Crown (pretpostavljam). Solidan tourist trap, ali mora se i to overiti. Royal je rupetina i drug den, ali kad si egzotičan nema frke.Royal ima vibe jedine kladionice u malom mestu, samo bez uplatnog mesta. Matorci koji blejen i gledaju ragbi i tinejdžeri u šuškavim trendzama. Duke of York rekao bi isto protenstantski ekipa 45+ koji veselo pevaju sve od Mama Mia do Champagne supernova. Nije loša atmosfera.Jeste bio Kremlin, Crown je bas trap, ali simpatično izgleda, posle smo prošli u drugi deo (ili drugi pab) iza gde je bila bolja svirka, mada moguće da je to zapravo bio drugi pab. A u Maddens je bila najbolja muzika.
November 28, 2025Nov 28 Pored Crown je Robinson, a Duke of York (i pored imena) nije prod bar. U stvari, ništa u centru grada nije prod. Sad se setih da je Bank Square verovatno bio Kelly’s Cellars. Polako postaje trap za Amerikance. Iskreno, ko god ti je pravio turu je uradio dobar posao. Naklon!
December 10, 2025Dec 10 Koliko mora da važi pasoš od planiranog povratka iz EU?Jel istina da je pomereno na 7 meseci? Baš čudan broj...Jel planirana neka izmena od 1.1.2026.?Jel putovao neko skoro u EU ili planira?
December 10, 2025Dec 10 5 minutes ago, Tihajeza said:Koliko mora da važi pasoš od planiranog povratka iz EU?Jel istina da je pomereno na 7 meseci? Baš čudan broj...Jel planirana neka izmena od 1.1.2026.?Jel putovao neko skoro u EU ili planira?Treba 6 meseci nakon planiranog odlaska. A treba da uradis i EUSTA pre polaska, slicno kao i ESTA sto je Amerika uvela vec duzi niz godina.
December 10, 2025Dec 10 Moja devojka je drzavljanka Srbije ali zivi u Nemackoj vec preko godinu dana i od pocetka januara ce dobiti onu rezidencijalnu karticu. Hteli bi zajedno da idemo u London na prolece ali dobijam oprecne informacije u vezi sa vadjenjem vize za nju. Neki kazu da mora da vadi u Beogradu a neki da posto je rezident, moze da vadi i u Berlinu. Gde da proverim sa sigurnoscu tu informaciju i da li postoji odmah neki nacin da se prijavimo online ako je moguce u Berlinu? Nema sanse da ima lufta da ostavi pasos u Beogradu u ambasadi i da ceka 20 dana, zbog posla. Hvala
December 10, 2025Dec 10 17 minutes ago, dragance said:Treba 6 meseci nakon planiranog odlaska. A treba da uradis i EUSTA pre polaska, slicno kao i ESTA sto je Amerika uvela vec duzi niz godina.Hvala. Gde se radi taj EUSTA? Jel na granici?
December 10, 2025Dec 10 28 minutes ago, Tsai said:Moja devojka je drzavljanka Srbije ali zivi u Nemackoj vec preko godinu dana i od pocetka januara ce dobiti onu rezidencijalnu karticu. Hteli bi zajedno da idemo u London na prolece ali dobijam oprecne informacije u vezi sa vadjenjem vize za nju. Neki kazu da mora da vadi u Beogradu a neki da posto je rezident, moze da vadi i u Berlinu. Gde da proverim sa sigurnoscu tu informaciju i da li postoji odmah neki nacin da se prijavimo online ako je moguce u Berlinu? Nema sanse da ima lufta da ostavi pasos u Beogradu u ambasadi i da ceka 20 dana, zbog posla. HvalaTrebalo bi da moze u Berlinu ako joj je prebivaliste tamo i ako ima rezidencijalnu karticu. Ja sam pre X godina tada kao drzavljanin Srbije vadila UK vizu u njihovoj ambasadi u drzavi boravka. Gledajte na web strani ambasade UK tj konzulata u Nemackoj. Pasos sam predala licno, dobila ga nazad preporucenom postom. Edited December 10, 2025Dec 10 by Moonwalker
December 10, 2025Dec 10 28 minutes ago, Tihajeza said:Hvala. Gde se radi taj EUSTA? Jel na granici?Izvinjavam se, zove se ETIAS. Mora se uraditi online pre polaska.
December 10, 2025Dec 10 Izgleda da su pomerili opet datum promene. Za sada izgleda još ne treba do treceg kvartala 2026, mada bih ja to češće proveravao.Evo i zvanicni sajt: https://travel-europe.europa.eu/en/etias