August 30, 2025Aug 30 On 16. 7. 2025. at 13:05, makaronee said:Velki sam ljubimac ™ rogača u štrudli.Koliko ovo pićence može da odgovara očekivanjima?Hvala tebi što si ovo pomenuo jer da nisi ja ne bih ni primetila ni probala rakiju od rogača. Fenomenalna je! *Kod ovih što sam ja pila razlika u odnosu na ovu sa slike je što ide loza + rogač.
August 30, 2025Aug 30 nisam probao, a nisam ni zagledao etiketu, bese s one strane izloga,nije mi se ulazilo - verovatno je i ovde neka loza kao baza, nisam siguranda rogač može biti naročito izdašan u pečenju.nd: tikveška tEmjanika,malo je prigušenija nego što se sećam muskata. Edited August 30, 2025Aug 30 by makaronee
August 30, 2025Aug 30 a pa zgodno vidiš - čudno mi je da se na balkanima slabo nalazi čista jabukovača,svojevremeno sam pazario nešto ubosni, aerodromska varijanta, privukao me manji procenat alkohola,pa se ponadah nekoj mehkoj, međutim ispade bodljikava ko domaća komovica od 45%+
August 30, 2025Aug 30 1 hour ago, makaronee said:čudno mi je da se na balkanima slabo nalazi čista jabukovačaPretpostavljam da postoji neki razlog za to. Nama prijatelj iz NS-a donese jednom godišnje od nekog dekice iz okoline koji inače ni ne pravi veliku količinu. I to je to. Ne znam nikoga više ko pravi.Calvados (normandijska jabukovača) nisam probala čist, samo u koktelima (jedan je od sastojaka koktela na vrhu strane :)
August 30, 2025Aug 30 Ta me je stihija koktela nekako mimoišla.. u mom selu koktel se zvao špricer ili nameštaj, kad si u renoviranijoj kafani..dobro, nekad naručim олдфэшнд, ako je bar proveren ili svoimrečima, kotkuće, sa zamenom angosture na triple sec.Ne bih zapravo mućkao fini kalvados, recimo standardni Boulard sa gorkimlistovima, kako god se već zovu chartreuse i benedictine. Edited August 30, 2025Aug 30 by makaronee
August 30, 2025Aug 30 A ja volim kada mi neko ko zna i ko se razume smućka nešto. Naravno, ne mislim na beach barove i dugine boje.
September 29, 2025Sep 29 Uzeo neki parketirani Shardone iz Australije.19 Crimes.Sad i nikad vise.3 dana pijem flasu da se ne baci.
October 2, 2025Oct 2 On 29. 9. 2025. at 3:50, askeladden said:Uzeo neki parketirani Shardone iz Australije.19 Crimes.Sad i nikad vise.3 dana pijem flasu da se ne baci.snoop dog?