ultra plasticni Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Dilanovo javljanje sa onog sveta. Jbg, bas zvuci tuzno. Mislim da nisam u stanju da slusam ovaj album 2x uzastopno. Evo sad sam iskljucio kad je krenuo na ripit, al imam osecaj ne da me je istopio, nego zamrznuo. Ako smem da uporedim sa Kesovim posmrtnim marsevima iz Biblije, Dilan na koncu ipak bira onaj sadrzaj koji slavi Americki san. Slusacu sutra ponovo, a do tada ostaje suocavanje sa muzikom, a muzika je meni skoro pa zivot, bez njega. Bice to zajebana igra.
dragance Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Prepade me, pomislih da nije i on otišao (pu-pu).
Borislav Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 U maju izlazi nova ploča koja će, čini mi se, biti na tragu "Shadows in the night". Već je dostupan singl "Melancholy mood".
April Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Na YT se ipak može slušati Dylan. Samo pratiti stih...
Minimoog Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 Novi album je savrsen. Deli kontekst i ambijent sa prethodnim - Shadows in the Night. Meni je jako interesantan mastering, i na ovom i na prethodnom, gde ocigledno Dilan nije dopustio producentima da mnogo petljaju oko jacine zvuka. Album, je jednostavno tisi u odnosu na standarde koji se danas primenjuju u audio produkciji. Mislim da ovo nije ni malo slucajno, Greg Calbi koji je radio mastering na ovom albumu podpisuje neka sasvim cudesna remek dela tipa Born to Run, Ramones prvi, Marquee Moon, Blood on the Tracks, Suzan Vega prvi, Graceland, Alabama Shakes prvi. Ako se poslednja dva dilanova albuma puste pored bilo koga od ovih, a pogotovo pored savremenih albuma morate da pojacate uredjaj kada Dilanove pesme dodju na red.
Zen Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Ako gledamo (idealistički) ko je sve trebao dobiti tu nagradu (ako je smatramo relevantnom) onda -.-. Ako gledamo ko ju je sve dobio itekako je zaslužena.U suštini, ovo je, ipak, priznanje jednoj književno-muzičkoj kulturi koja je menjala lice sveta...bez prisile i metaka.
Sludge Factory Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Krenulo je komentarisanje, videh npr. jedan malopre: ovo je pljuvanje po Vudiju Gatriju, po dugoj tradiciji americkih pisaca i pesnika bla, bla (i to je neki nas pisao po fejzbuku). Ispada da Dilan nije nista u zivotu uradio, samo isao i ziveo na slavi Vudija Gatrija. Sto se mene tice, apsolutno zasluzena nagrada, bravo care!
aram Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 ja sam nesto konfuzan, ne znam kako bih se odredio prema ovome... te sam odlucio da se i ne udubljujem, da dozvolim da mi prosto bude drago zbog matorog namcora :)
Ajant23 Posted October 13, 2016 Posted October 13, 2016 Jesu li obrazložili ovu sprdačinu, tipa dali su mu nagradu pre svega zbog The House of the Rising Sun ili slično ^_^
Recommended Posts