stajebrebilo Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 3 hours ago, ivy said: pa neka ti donese obe pa probaj Lavazza kafa imam raznih u ponudi na pijaci - cena varira od 1300 - 1700 za kg i to mi zadovoljava potrebe. Ono sto sam pored Lavazze probao nije mi leglo.
Eleniko Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 (edited) uzgred, pio sam jako dobru bialetti kafu kod drugara u firmi. kupljena u zrnu negde u gradu, zgotovljena u mašini pod pritiskom, čak su i lepu penu od barista mleka napravili. neki popodnevni balans između prženja i ukusa niske kiselosti, vuče na vanilu. mislim da se zove roma bar. Edited November 27, 2023 by Eleniko
Ras Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 1 hour ago, vookela said: Lavazza kafa imam raznih u ponudi na pijaci - cena varira od 1300 - 1700 za kg i to mi zadovoljava potrebe. Ono sto sam pored Lavazze probao nije mi leglo. Lavazza Tierra, uglavnom single origin kafe su skuplje i koštaju od 2 do 2300.
Eleniko Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 4 minutes ago, Ras said: Lavazza Tierra, uglavnom single origin kafe su skuplje i koštaju od 2 do 2300. tako je, to je jako dobro. ja umem da se otvorim za neke od tih u samlevenom obliku a prošle godine kada su stigle u grčku bile su na solidnom poniženju tipa 3.5e za tih oko 200g po pakovanju. pio sam jednu afričku i jednu južnoameričku sad me ubijte ako se sećam koja je bila super od te dve. 1
Ras Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 3 kafe sam pio iz te Tierra serije i evo ih ovde zajedno: Lavazza ¡Tierra! tasting pack - coffee beans - 3 x 1 kilo (cafe-du-jour.com) Favorit mi je ta zlatnožuta Kolumija, kao najkompletnija od sve tri, ali je više ne nalazim na tezgama. Ni preostale dve, zeleni Brazil (koji je mešavina robuste i arabike) i ova braon "Selection" (arabika, jedina nema označeno geografsko poreklo) nisu loše. Razlika je u aromama, gde je Brazil ipak nešto kompleksniji, a Selection kafi nedostaje i one punoće koja krasi najbolje kafe. Juče sam posle dužeg vremena pripremio kafu u moka potu i to ovu Selection. Moram reći da sam bio iznenađen kiselim ukusom na prvi srk koji sam duže zadržao na jeziku. Na moju sreću te kiselosti je kasnije nestalo, pa je šoljica ove kafe na kraju ispala sasvim pristojna. Kiselog ukusa nema ni u tragovima kada se priprema u presi!
stajebrebilo Posted November 27, 2023 Posted November 27, 2023 6 hours ago, Ras said: Lavazza Tierra, uglavnom single origin kafe su skuplje i koštaju od 2 do 2300. tnx potrazicu, nisam vidjao do sad
nisam ja Posted December 25, 2023 Posted December 25, 2023 Jbm to, zapušio mi se omiljeni basket. Onaj za kremu. Ili to ili se onaj plastični ventil što ide ispod pojebao, tj. pojeo. Sve u svemu neće. probao sam sirćetom, sodom, kolom, a sad i nekim diskejlerom što sam u Merkatoru uzo. nije se otpušilo Al mi je kafa grozna. Jesam otvorio novu limenku ali ovo je do praška.
Kelt Posted December 25, 2023 Posted December 25, 2023 ja bi to potopio sa onom tabletom sa otklanjanje ulja od kafe i ostavio sat vremena a posle sa rastvorom limunske kiseline par sati, nema sanse da ne uspe prednost basketa i posebnog mlina je što se sve odmah dostupno, automatski aparat je pakao za ciscenje
Kelt Posted December 25, 2023 Posted December 25, 2023 On 27. 11. 2023. at 12:04, vookela said: Lavazza kafa imam raznih u ponudi na pijaci - cena varira od 1300 - 1700 za kg i to mi zadovoljava potrebe. Ono sto sam pored Lavazze probao nije mi leglo. ja kad god sam kupovao lavazza zrno na pijaci, ta kafa mi ima ukus pepela.. da li je do skladistenja ili je prosao rok ili nesto trece... da li sam jedini?
stajebrebilo Posted December 25, 2023 Posted December 25, 2023 Meni je ukus skroz ok, ovu sto kupujem je iz Madjarske, rok trajanja uredan, a ljudi redovno donose nove kolicine. 2
notenoughreasonsforclaire Posted January 17 Posted January 17 Došao Nespresso Pixie u naš mali dom. Mere li se sa njim praviti i topla čokolada možda?
x500 Posted January 23 Posted January 23 Imam novi aparatic za moka kafu probao sam i ovu Poccino, blaga za moj ukus 5
Ras Posted January 23 Posted January 23 1 hour ago, x500 said: Imam novi aparatic za moka kafu Koji je to moka pot? Mislim da sam kod kuma video isti takav, proveriću kasnije.
x500 Posted January 23 Posted January 23 7 minutes ago, Ras said: Koji je to moka pot? Mislim da sam kod kuma video isti takav, proveriću kasnije. Novi Neka nn marka, malo je tezi nego oni od aluminijuma sto imaju 8-ugaonu bazu. Probacu da napravim i moju standardnu Lavazza Crema e gusto, da bolje mogu da poredim rezultat. 1
Recommended Posts