Jump to content

Featured Replies

On 14. 9. 2011. at 6:14, Parsons said:
upravo degustiram iz turske donetu kurukahveci mehmet efendi sitno mlevenu kafu. iz dzezve naravno. to je to, nema bolje.
Ta je sjajna.Izvozi se na veliko.Ima je kod mog Turcina u Bristolu.
  • Replies 1.2k
  • Views 132.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

On 6. 10. 2011. at 13:10, maheem said:
moraću da probam to ovamo ali se bojim da ću usrati šporet ostavivši je na ringli blejeći za kompom
idem još jednu takvu skuhati

:D fincan za levoruke

pijem kenijsku instank kafu. nista posebno. donela koleginica iz humanitarne akcije spasavanja dece po africi. dormans_100_3.jpg

Reveal hidden contents

Zaposli mene, da vidiš koliko sam đubre.

:lol:

Već duže vreme, uz smeđi šećer i mleko(ness classic mi pregorka)::

post-2707-13187854433123.jpg

a jes trošio jacobs monarch? men' je ta bolja.

i meni

banatjanine, si probao Mehmet Efendiju i koji je tvoj sud?

On 18. 10. 2011. at 12:53, assück said:
Jel bre a sta vam je to???
  On 6. 10. 2011. at 8:00, InvisibleLight said:
da, u ladnu vodu :) tako kuvaju tamoprijatno uz kardamon
definitivno ovako treba. hvala za tip, nikada ne bih naucio kako da napravim pravu arapsku kahve.
  On 18. 10. 2011. at 14:42, Frank Pembleton said:
Jel bre a sta vam je to???
Veljo, bre, pa samo o toj kafi pricamo u pola ovih postova ovde... <_<kurukahveci_mehmet_efendi_250gr.jpg
  On 18. 10. 2011. at 12:53, assück said:
odlična! s tim da sam je kuvao onako, umućenu u hladnu vodu. pokušao juče i standardno, da je umešam kad voda provri i to nije to. s tim da je razvlačim, slabo pijem kafu u poslednjih mesec dana, od kad sam se zakino za duvan. uzeo ovakvo 100gramsko pakovanje da probam, sledeći odlazak u Skoplje će biti ona limenka. inače tamo je 100 denara 100 grama, što izađe oko 180 dinara.
  On 19. 10. 2011. at 12:21, banatjanin said:
odlična! s tim da sam je kuvao onako, umućenu u hladnu vodu. pokušao juče i standardno, da je umešam kad voda provri i to nije to. s tim da je razvlačim, slabo pijem kafu u poslednjih mesec dana, od kad sam se zakino za duvan. uzeo ovakvo 100gramsko pakovanje da probam, sledeći odlazak u Skoplje će biti ona limenka. inače tamo je 100 denara 100 grama, što izađe oko 180 dinara.
meni veličina džezve ne dozvoljava da mešam u hladnoj vodi, već moram da odlijem pola ključale vode pa da promešam i zapečem. nego, nisam imao predstavu da ima u Skopju :huh::Hail: moraću da angažujem nekog za šverc čim bude išao, par konzervi da se obezbedim bar za mesec dana