Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motooori!

Featured Replies

On 18. 4. 2026. at 21:17, Seabass said:

Iskreno, ne znam ni gdje ni sta bih s ovim. Do ofisa par puta nedeljno i do supermarketa ponekad po luk i krompir.

Ako su tacne specs, ovo cudo je preko 850cc, 270kg tesko. Ma nema sanse.

Težina kod kruzera je problem jedino ako ti se obori motor (desilo mi se tri puta u životu, sva tri jer nisam ćopavu nogaru izvukao do kraja isuse ), jer ti onda treba seoska moba da bi se motor uspravio. Ovako u vožnji, ti sediš komotno, obe noge na zemlji kada staneš, stvarno nije teško držati ga. Postaje teško kada ti neka mrcina sedne kao suvozač, pa se još njiše i pomera ravnotežu, ali cenim da je to problem i na drugim motorima.

• Replies 465
  • Views 63.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Seabass
    Seabass

Ovo nije ni skupo, a izgleda kao pravi midlife crisis.

• smooth.Op
    smooth.Op

Kad vozim saobraćajnicom koja ima dve trake u istom smeru i primetim u retrovizoru bajkera koji dolazi, volim sa se pomerim skroz do krajnje ivice trake i tako mu ostavim prostora da prođe između mene

• napadaj
    napadaj

Krenuh na obuku juče. Piaggio automatik, ne znam koja je kubikaža, ali nije slabašan. Danas optimistično seo na drugarov manuelac od 700 cm3, jedno deset puta mi se ugasio, a kad sam konačno krenuo b

Posted Images

4 hours ago, zorglub said:

Jeste skup kao oba bubrega ali ako mu nije dusa izvadjena na terenu ili, nedaj boze teran na trkama, dobijas igracku koja vredi sve pare.

Za grad- moze Volt u auspuh da me ljubi. Ja teram i po stepenicana ako mi se divlja. Inace verzoja za ulicu ima malo duzi prenos, tako da neces ostati bez leve obuce zbog neprestanog saltanja.

Za van grada/put- Smirene vibracije tako da je crusing brzina 120-130kmh, malo preko 140kmh za preticanje. Veci rezervoar, tako da nije svaka pumpa moja.

Za offroad- samo malo upeglana verzija bez slova L u imenu.

Bas zbog skupoce sam i pitao Zlocestog glija jer covek je iz tog posla. Talodje sam isto i pitao neke talijane drugare. Ovo cu da pronadjem jedino 'prijatelj prijatelju', ali pitati ne kosta

Inace su kinezi pored kola poceli da ozbiljno ulaze u moto svet. Vreme kineskih skutera je na zalasku. Ako te Crf zanima pogledaj npr, Voge 300 Rally, lep ko bombonica.

To je sve super, ali nov CRF300LS (moj favorit) u EU košta do €6k - za koji onda andrak uopšte razmišljanje o polovnom?

E da, @foto jel' imaju gume za asfalt u dual sport dimenzijama? Znači da se ne napravi supermoto, već da ostanu 18/21, samo bez krampona?

Ima i kontinentala, ne mogu sad da se setim, pa anakee 2 i novije 3, pa neki od mnogih Pirelli Scorpiona...

Svi veliki proizvodjavi ih prave.

Moje misljenje je ako vozis dual to je sigurno dosta veca km po asfaltu ili vrlo pristoǰnom putu. Ako uzmes u racunicu gume sa cepovima, njihovo brzo trosenje po asfaltu i ne bas najbolje vozne osobine po normalnim putevima, dual guma je najlogicnije resenje. Naravno, moze se imati i dva para pa kod vulkanizera na kafu, a ako si dingospo onda dva seta tockova i 20-30min posla i imas najboljeresenje. Nisam racunao ali nakon promenjena 2 seta bi trebalo da se vec polako vracaju pare. Kramponi za grad su i bacanje para i losa bezbednost, a potrosnja gume skoro dupla.

Edited by foto

Preneo sam ovim mojima sto trguju motorima, pogledace sta ima u Svici pa javljam ako naleti nesto dobro a povoljno

Ma, malo je ljudi na ppp ovog kalibra.

Hvala ti ko burazeru ali nemoj da se cimas i da pravis nepotrebne kredite. Ako se pojavi, pojavice se. Ako ga nema, pa bice nesto na zimu.

Nije cimanje, pogledace usput uz to svoje sto trguju pa ako naleti nesto javljam

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Krenuh na obuku juče. Piaggio automatik, ne znam koja je kubikaža, ali nije slabašan.

Danas optimistično seo na drugarov manuelac od 700 cm3, jedno deset puta mi se ugasio, a kad sam konačno krenuo bez gašenja, poleteh u deliću sekunde, dobro da nisam pao. Trebaće vremena i vežbanja dok ne dobacim do ovako nečega, ako uopšte budem poželeo da idem na nešto više od velikih skutera za po gradu.

Biće to ok, niko se nije naučen rodio itd.

16 hours ago, napadaj said:

Krenuh na obuku juče. Piaggio automatik, ne znam koja je kubikaža, ali nije slabašan.

Danas optimistično seo na drugarov manuelac od 700 cm3, jedno deset puta mi se ugasio, a kad sam konačno krenuo bez gašenja, poleteh u deliću sekunde, dobro da nisam pao. Trebaće vremena i vežbanja dok ne dobacim do ovako nečega, ako uopšte budem poželeo da idem na nešto više od velikih skutera za po gradu.

ozbiljan je to motor od 700 kubika, idealno bi bilo ako možeš da probaš 125/250 sa manuelnim menjačem i to na poligonu

ono menjanje brzine između dve linije, 8 sa promenom brzine

a da pitaš u auto školi da voziš njihov motor, koji ima manuelni menjač? ja kad sam polagao za a vozio sam neki njihov suzuki šatro kros od 125cm3

17 hours ago, napadaj said:

Izuci prvo brzine i voznju na nekom Tomosu, MZ ili Jawi pa posle predji na 700 kubika, ljubi brat.

Lako ces posle skinuti pomocne tockice....D

21 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

ozbiljan je to motor od 700 kubika, idealno bi bilo ako možeš da probaš 125/250 sa manuelnim menjačem i to na poligonu

ono menjanje brzine između dve linije, 8 sa promenom brzine

a da pitaš u auto školi da voziš njihov motor, koji ima manuelni menjač? ja kad sam polagao za a vozio sam neki njihov suzuki šatro kros od 125cm3

Ma da, baš jaka mašina, ali nemam nekog drugog u okruženju sa manuelnim menjačem na slabijem motori. Imam čoveka sa GS-om koji je još jači od ove Yamahe.

Pitaću svakako, ali hoću najpre na automatiku da steknem osećaj za kretanje motorom. Svakako mi je plan da uzmem automatik kad položim, ali hoću da znam da vozim i manuelce.

ako je u pitanju ozbiljna auto škola morali bi da imaju odgovarajuće motore

ne znam koliko časova sada traje obuka al bar pola od njih odvozaj na motoru sa manuelnim menjačem

mislim kod “osećaja” može da se povuče paralela sa autom, manuelni vs. automatik