расејан Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 i, kad kupiš, uvek meri bar dva puta ...и искључи све што приказује слику или текст, и седи прво пет минута и издувај се, и остало. Колико је људи добило разноразне лекове за притисак само зато што лекари већином не капирају колико то може да скочи док се гледа ко све упада преко реда. Вештији лекари прво смире пацијента па притисак мере на крају.
Аврам Гојић Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 (edited) ...и искључи све што приказује слику или текст, и седи прво пет минута и издувај се, и остало. Колико је људи добило разноразне лекове за притисак само зато што лекари већином не капирају колико то може да скочи док се гледа ко све упада преко реда. Вештији лекари прво смире пацијента па притисак мере на крају.O da. Ima i onih koji se jednostavno plaše lekara. Mene tako umalo da ubije lekarka opšte prakse. Sreća pa sam ionako imao zakazano kod interniste koji je bio u fazonu "ko vam je ovo radio, gospodine". No, kako se meri pritisak u kućnim uslovima. Prvo, pola sata kućnog mira. Drugo, pet minuta sedenja pred merenje. Treće, što kaže Rasejani, bez izlaganja medijima. Četvrto, tri merenja u razmaku od par minuta. Edited June 29, 2014 by Грешни Василије
Аврам Гојић Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Vaso sta si slikao u Vrscu? Nisam išao, odloženo je :(
kapetanm Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 To je moja bolest, kad udjem u farbare i hobi radnje uvek potrošim više nego što sam planirala. Imam ovih valjčića celu kolekciju i od nekog kompaktnijeg sundjera, odlični kad se farba nameštaj akrilnom bojom, ne ostaje trag četke skoro ni malo. Od svega na slici jedino što im nije dobro je ovaj bitumen. Bitumen treba da daje tamno braon patinu a ovaj je žut . Ja za hobi koristim neki italijanski bitumen i kako mi je pri kraju uzela sam i Kozmikov al to nije to. Tako pre upotrebe na brodiću probaj ga na nekom parčetu drveta da vidiš efekat . U prepisci pitam gazdu iz Niša što je tako žut bitumen kaže nanesi više slojeva :) Što je naopako za rad sa patinama , gde se nanese taman sloj pa briše višak al gazda se nije dao dokazati :D Uglavnom probaj i bajčeve na nečemu pre finalnog rada , opisi boja umeju da im variraju od pravog stanja stvari, tipa - plavo je više tirkizno nego plavo i sl :D Nisam probala narandžasto pa ne znam šta je rezultat Љутко тестирао сам одмах. Јесте битумен није битумен, али ми паше за нешто друго, на сасвим неочекиван начин. Палисандер једино обећава а она наранџаста је урлик. Највише би волео кад бих имао прави битумен да отапам, али тога више нема, а продаје се на бачве, A vidi šta je baja radio sa praviim bitumenom i kako to može moćno da izgleda
Frank Pembleton Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 O da. Ima i onih koji se jednostavno plaše lekara. Mene tako umalo da ubije lekarka opšte prakse. Sreća pa sam ionako imao zakazano kod interniste koji je bio u fazonu "ko vam je ovo radio, gospodine". No, kako se meri pritisak u kućnim uslovima. Prvo, pola sata kućnog mira. Drugo, pet minuta sedenja pred merenje. Treće, što kaže Rasejani, bez izlaganja medijima. Četvrto, tri merenja u razmaku od par minuta. To oni nazivaju "pritisak belog mantila" prosto sam ulazak u ordinaciju je stres.Drugo, mislim da je tri merenja u par minuta suvise kratak razmak, mehanicki pritisak na sudove je jak, meni stric kardio hirurg rekao 3 puta u razmaku od 15-20 min da se sudovi odmore.
Аврам Гојић Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 To oni nazivaju "pritisak belog mantila" prosto sam ulazak u ordinaciju je stres.Drugo, mislim da je tri merenja u par minuta suvise kratak razmak, mehanicki pritisak na sudove je jak, meni stric kardio hirurg rekao 3 puta u razmaku od 15-20 min da se sudovi odmore. OK, izgleda da tu ima više škola mišljenja jer sam ja dobio baš ovakvu preporuku od lekara (2 minuta), uz preporuku da uopšte ni ne merim pritisak jer sam sklon nervozi i hipohondriji i u osnovi mi ne treba često merenje.
frit Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 ma ovaj je najbolji http://www.insa.rs/sr/item/TELSAM-/246 bolji je onaj živin stubni, no nema ga više, osim ponegde
Čutura Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Највише би волео кад бих имао прави битумен да отапам, али тога више нема, а продаје се на бачве, jel to isto ono sto se koristi za izolaciju u gradjevini?
Tale Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 O da. Ima i onih koji se jednostavno plaše lekara. Mene tako umalo da ubije lekarka opšte prakse. Sreća pa sam ionako imao zakazano kod interniste koji je bio u fazonu "ko vam je ovo radio, gospodine". No, kako se meri pritisak u kućnim uslovima. Prvo, pola sata kućnog mira. Drugo, pet minuta sedenja pred merenje. Treće, što kaže Rasejani, bez izlaganja medijima. Četvrto, tri merenja u razmaku od par minuta. To može dok neko ne počne da tone i plovi, pa daj meri brzo da skontaš da li da mutiš so ili šećer.
kapetanm Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 jel to isto ono sto se koristi za izolaciju u gradjevini? Да, то се некад користило у грађевинарству и бродоградњи, греје се па сипа где треба да стегне. Сад се користи битулит, то је течност и онај кондор чији се преклопи греју и тако спајају. Оно је била чврста смола
ljuttko Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 (edited) Љутко тестирао сам одмах. Јесте битумен није битумен, али ми паше за нешто друго, на сасвим неочекиван начин. Палисандер једино обећава а она наранџаста је урлик. Највише би волео кад бих имао прави битумен да отапам, али тога више нема, а продаје се на бачве, A vidi šta je baja radio sa praviim bitumenom i kako to može moćno da izgleda Ee, ja imam bitumen na vodenoj bazi i to je za patiniranje drveta za mene zakon jer radim samo sa akrilnim bojama al je to porpizvod italijanske firme Ferarrio i zakon je u toj klasi. Vodeni bitumen proizvodi madjarska firma Pentart i mislim da ga ima u Destifiko hobi radnji na novom Beoogradu, on koji su ga koristilikažu da j evrlo ok. . No tebi bi za ove posliće kao na maketi vrlo moguće odlično posao radio bitumen na nekoj uljanoj bazi turskog prouzvodjača Cadenca - ima ga hobi radnja Riznica Hobi na ćošku Majke Jevrosime i Takovske . Bočica od mislim 100 ml je oko 350 dinara. Ja sam ga bila uzela greškom, misleći da je vodeno bazni a prodavačice tek uvezle i pojma nisu imale. Kad sam otvorila sama nafta zasmrdela :D Ima i oznaku na turskom Zift trebalo je da znam , srećom pristale da vratim. Proveriću sa vlasnicom da li toga još imaju to im niko iz našeg hobija nije kupovao pa je najverovatnije ostalo. Tamna boja , uljani rastvor , mislim da drvo može da patinira samo tako a ove brodice nije trebalo da gledam samo još fali da se i na ovo navrzem <_< Neko prokometarisa da imamo živce ko konopce mi sa ovim radovima na sitnim stvarčicama, jok bre, da nije ovoga moji bi popucali ko čačkalice, kad naidje kriza i belaj to me smiri bolje od ikakve pilule -_- Edited June 29, 2014 by ljuttko
ljuttko Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 ljutko, kad pomenu patinu, ima neka patina za aluminijum? i sta od finisa moze da se uradi na alu, a da bude u kucnoj radinosti? znaci, nista eloksaza, plastifikacija, ... Ima sad u hobi radnjama raznoraznih boja sa voskom za patiniranje, tako se i zovu patine, koje se dobro primaju i na metal, ja sam se igrala sa nekim na metalnim predmetima tipa raznih ručkica bravica i sl. Postale su popularne razne aluminijumske kantice i saksije i to se odlično farba i posla patinira tm bojama . Da li bi na aluminijumu moglo da se uradi ovako nešto što može na bakru ne znam , al pošto je za dž materijala što se tiče možda možeš da probaš. Na bakru su efekti fenomenalni :) http://jewelrymakingjournal.com/vinegar-and-salt-patina/
Ardian Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 fala, ljutko! kako se tacno zovu te boje, daj neki primer. i koje su to najbolje hobi radnje, da idem pravo tamo ...
Recommended Posts