3opge Posted April 29 Posted April 29 2 minutes ago, Kampokei said: Kupio bih ga renoviranog. Deluje legit šema, ima i garancija godinu dana. ako hoces da biras sta je najoptimalnije gledaj da je potpuno napravljen od diskretnih delova, tj tranzistora, bez integrisanih modula na izlazu pojacala. razlog je sto je te module danas nemoguce naci dobre, svi su govnjive kineske kopije, bavio sam se time i na kraju morao da zamenim module skupim diskretnim komponentama na posebnoj plocici. 1
Ras Posted May 22 Posted May 22 Ni Technics nije odoleo trendu škrabanja po gramofonima, pa je nakon udruživanja sa Lamborghinijem Technics SL-1200M7B osvanuo u bojama ove automobilske marke. U kompletu ide i ploča sa nasnimljenim zvucima V12 motora: Technics for Automobili Lamborghini Collaboration - Technics https://www.conceptcarz.com/a53877/automobili-lamborghini-technics-present-direct-drive-turntable-system-sl-1200m7b.aspx
Eleniko Posted May 22 Posted May 22 imao sam iste takve fabričke felne na opel astra h kakve veze ima sa lambrginijem ne znam
Ras Posted May 22 Posted May 22 56 minutes ago, ragasto said: Ali, ovaj sa felnom....podseća na prazne DVDeve iz 2009. Felna je vinil. 25 minutes ago, Eleniko said: imao sam iste takve fabričke felne na opel astra h kakve veze ima sa lambrginijem ne znam Računa se temperament vozača 1 1
Willow Posted June 20 Posted June 20 Kad pričamo o Technics-u, zapao mi za oko gramofon Technics SL-1500C. Dopada mi se, pa kontempliram da ga uzmem i prebrinem pitanje gramofona za svagda. Ne slušam puno ploče, ali zašto nemati u kući dobar gram jbg. Cena mi deluje razumno, oko osamsto evrića u domaćim radnjama. Da li bi u tom cenovnom rangu vredelo uzeti u razmatranje i nekog drugog proizvođača/model ili nema potrebe da gledam dalje?
Guuundogan Posted June 20 Posted June 20 Sve zavisi koliko daleko si spreman da ides. gramofon je i rucka i glava… i phono, pojacalo. Sa ovim sto si napisao, na prvu, zvuci da ces da preplatis bazu i rucku.
giuseppe Posted June 20 Posted June 20 Meni se isto dopada 1500C. Negde kontam da će valjda nekad pojeftiniti, a pošto trenutno imam 4 gramofona, možda i treba da malo odmorim... 1 2
Ras Posted June 21 Posted June 21 (edited) 1500C je paket (ugrađeno gramofonsko pretpojačalo i Ortofon 2m Red) napravljen da se gađa segment tržišta gde korisnici jednostavno ne žele da gube vreme na izbor (gramofonskog) pretpojačala i zvučnice. Obzirom da kvalitet baze i ručice ne zaostaju u odnosu na druge Technicse (zapravo su isti za najveći broj modela), krajnja cena je korektna. Gramofonsko pretpojačalo se može zaobići, ukoliko se poseduje bolje ili postoji želja da se sistem unapredi nabavkom boljeg. 2m Red se takođe može zameniti bilo kojom zvučnicom. Koristan bonus kod 1500C je što ima ugrađenu funkciju da lift podigne ruku na kraju ploče, za razliku od 1210 porodice gde su svi gramofoni manuelni. I još jedna važna stvar - gramofon izgleda kao milion dolara! Taj čist dizajn sa odmakom od prepoznatljivog DJ izgleda 1210 (i većine drugih aktuelnih Technicsa), postignut je izostavljanjem ručne kontrole brzine, lampice za osvetljenje i (strobo) tačkica po obodu tanjira. Koliko pamtim, od Technica iz prošlosti takav čist izgeld postignut je još kod SL1401: One koji su familijarni sa Technicsovim označavanjem modela već i naziv SL1401 upućuje na izvesno odstupanje. Nagađam i verujem da su pri izradi ovog gramofona imali na umu i izgled, obzirom da sa 1210 deli pogon i ruku, uz razliku da je izostavljen mehanizam za podešavanje visine (ruke) kakav postoji kod 1210 derivata (pa i kod 1500c). Edited June 21 by Ras 1
Guuundogan Posted June 21 Posted June 21 (edited) Gramofoni su takva prica da je tesko odluciti pa i savetovati... - ne postoji bolji paket za plug n play od Rega Planar 1 ako je novac bitan i ako se radi o nezahtevnom korisniku, u Evropi - 1500C je za mene frustrirajuci paket koji zagrebe u neku visu klasu (jer je baza odlicna) a daje ti prosecnu rucku i losu glavu za novac - novo vs polovno je prica koja sa cenom novog 1500C prilicno dobija na znacaju Edited June 21 by Guuundogan
3opge Posted June 22 Posted June 22 On 20. 6. 2024. at 16:41, Willow said: Kad pričamo o Technics-u, zapao mi za oko gramofon Technics SL-1500C. Dopada mi se, pa kontempliram da ga uzmem i prebrinem pitanje gramofona za svagda. Ne slušam puno ploče, ali zašto nemati u kući dobar gram jbg. Cena mi deluje razumno, oko osamsto evrića u domaćim radnjama. Da li bi u tom cenovnom rangu vredelo uzeti u razmatranje i nekog drugog proizvođača/model ili nema potrebe da gledam dalje? samo jedno pitanje, zasto bi srokao 800e u nesto sto retko koristis? i jos jedno: koje zvucnike imas? 1
Recommended Posts