Moća Posted December 16, 2023 Posted December 16, 2023 12 minutes ago, 3opge said: ti si uzeo to novo? ako ide u protection mode kada se "malo pojaca" onda je neispravno pojacalo ili tvoji zvucnici imaju neku falinku pa umesto 4-6 oma padaju na skoro kratak spoj ~ 1 ohm. Polovno sam uzeo tj. doneli mi iz inostranstva. Dacu ga drugaru u servis da isproverava a ja hocu da uzmem jedno od ova 3.
3opge Posted December 16, 2023 Posted December 16, 2023 3 minutes ago, Moća said: Polovno sam uzeo tj. doneli mi iz inostranstva. Dacu ga drugaru u servis da isproverava a ja hocu da uzmem jedno od ova 3. uzmi yamahu, vidi koja ima bolje reviews ako vec moras. 1
Mil@n Posted December 17, 2023 Posted December 17, 2023 3 hours ago, Moća said: Sonijevo pojacalo koje sam kupio trazi zvucnike od 8 oma a moji su od 6 i cim se malo pojaca odlazi u protection mode i gasi pojacalo. Tako da sam resio da kupim drugo pojacalo pa vas pitam koje od ova 3 izabrati: https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v475/index.html 170 evra https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v500d/index.html 150 evra https://www.denon.com/en-au/shop/avreceiver/avrx1300w 250 evra Ovaj Denon ima i wi-fi i bt pa mislim da je mozda bolje to uzeti nego posle juriti Dac. Ja imam denon avr x1500h i dosta sam zadovoljan. 2
spettacollo Posted December 22, 2023 Posted December 22, 2023 On 16. 12. 2023. at 22:24, 3opge said: ne, ne moze da ide u protection mode zato sto su zvucnici od 6 umesto 8 oma, nema sanse. nesto je neispravno u pojacalu. Imao sličan problem sa isključivanjem pojačala. Ispostavilo se da jedan zvučnik nije bio dobro povezan, odnosno jedna žica nije imala pun kontakt. A da ispravno pojačalo ulazi u safe mode zato što su zvučnici 6 a ne 8 oma je nemoguće, slažem se. Kčliko mi je poznato 99% pojačala radi na 4-8 oma, neka imaju i veći opseg. 1
3opge Posted December 22, 2023 Posted December 22, 2023 5 hours ago, spettacollo said: Imao sličan problem sa isključivanjem pojačala. Ispostavilo se da jedan zvučnik nije bio dobro povezan, odnosno jedna žica nije imala pun kontakt. A da ispravno pojačalo ulazi u safe mode zato što su zvučnici 6 a ne 8 oma je nemoguće, slažem se. Kčliko mi je poznato 99% pojačala radi na 4-8 oma, neka imaju i veći opseg. da ta zica nije dirala drugu, prikljucenu, zicu i pravila kratak spoj?
spettacollo Posted December 25, 2023 Posted December 25, 2023 On 22. 12. 2023. at 18:30, 3opge said: da ta zica nije dirala drugu, prikljucenu, zicu i pravila kratak spoj? Sasvim moguće, nisam izvlačio zvučnik da vidim šta se dešava, bukvalno sam proverio žice i video da jedan konektor nije zavijen skroz do kraja. To je rešilo problem.
Sludge Factory Posted April 14 Posted April 14 Tidal me prebacio na max opciju kvaliteta, kakva orgija 1
spettacollo Posted April 16 Posted April 16 Isprebacivali su nešto prošle nedelje što je rezultiralo da mi je pretplata pala sa $19,99 na $9,99. Pozdravljam napredak! 1
Kampokei Posted April 29 Posted April 29 Imam prilicno pacersko pitanje, ne zamerite. Imao sam gramofon nekad davno i sve komponente su bile prilicno moderne. Sad hocu da uzmem vintage pojacalo. E sad, hoce to normalno da radi sa modernim gramofonima, od kojih neki imaju i ugradjen preamp? I ima li uopste nesto na sta treba obratiti paznju u tom uparivanju gramofona i pojacala?
Ras Posted April 29 Posted April 29 6 minutes ago, Kampokei said: Imam prilicno pacersko pitanje, ne zamerite. Imao sam gramofon nekad davno i sve komponente su bile prilicno moderne. Sad hocu da uzmem vintage pojacalo. E sad, hoce to normalno da radi sa modernim gramofonima, od kojih neki imaju i ugradjen preamp? I ima li uopste nesto na sta treba obratiti paznju u tom uparivanju gramofona i pojacala? Jedino što je bitno je da postoji gramofonsko predpojačalo, a nije važno da li se radi o zasebnom uređaju, ili je ono ugrađeno u gramofon ili u pojačalo. 3
3opge Posted April 29 Posted April 29 13 minutes ago, Kampokei said: Imam prilicno pacersko pitanje, ne zamerite. Imao sam gramofon nekad davno i sve komponente su bile prilicno moderne. Sad hocu da uzmem vintage pojacalo. E sad, hoce to normalno da radi sa modernim gramofonima, od kojih neki imaju i ugradjen preamp? I ima li uopste nesto na sta treba obratiti paznju u tom uparivanju gramofona i pojacala? koji plocookretac uzimas?
Kampokei Posted April 29 Posted April 29 18 minutes ago, Ras said: Jedino što je bitno je da postoji gramofonsko predpojačalo, a nije važno da li se radi o zasebnom uređaju, ili je ono ugrađeno u gramofon ili u pojačalo. A ako je ugradjeno u oba? Sto je pogotovo moguce ako je kombo moderni gramofon i vintage pojacalo. Radi svejedno ili mora nesto negde da se klikne ili prilagodi? 15 minutes ago, 3opge said: koji plocookretac uzimas? E ne znam jos. Ideja je da se hi-fi oltar gradi oko starog Tandberg pojacala. Znam sve mane ove opcije, pocev od nedostatka delova pa nadalje, ali ne mogu nista tu kad je onako lepo.
Ras Posted April 29 Posted April 29 (edited) 28 minutes ago, Kampokei said: A ako je ugradjeno u oba? Sto je pogotovo moguce ako je kombo moderni gramofon i vintage pojacalo. Radi svejedno ili mora nesto negde da se klikne ili prilagodi? Gramofonsko pretpojačalo se na putu signala koristi samo jednom! Gramofon sa uključenim gramofonskim pretpojačalom povezuje se na linijski, a ne na gramofonski ulaz na pojačalu. Linijski ulaz: svaki drugi ulaz koji nije gramofonski (phono), kakogod da je obeležen: cd, aux, tape, tuner, .... Edited April 29 by Ras 3 1
3opge Posted April 29 Posted April 29 50 minutes ago, Kampokei said: A ako je ugradjeno u oba? Sto je pogotovo moguce ako je kombo moderni gramofon i vintage pojacalo. Radi svejedno ili mora nesto negde da se klikne ili prilagodi? E ne znam jos. Ideja je da se hi-fi oltar gradi oko starog Tandberg pojacala. Znam sve mane ove opcije, pocev od nedostatka delova pa nadalje, ali ne mogu nista tu kad je onako lepo. jesi ti renovirao tog Tandberga? ako je iz 70ih onda ja ne bih nista na njega prikljucivao dok se detaljno ne pregleda.
Kampokei Posted April 29 Posted April 29 Kupio bih ga renoviranog. Deluje legit šema, ima i garancija godinu dana.
Recommended Posts