Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

Posted (edited)

Ajde, ajde naslušali smo se i gorih stvari :)

Video sam najpre postavio kao kuriozitet, međutim sa ponovljenim slušanjem (slušanjima) ova transkripcija zapravo uopšte ne zvuči tako loše.

Evo jedne gljiva ludara verzije

Spoiler

Edited by Ras
Posted

to nije gljiva ludara već prava legenda :lolol:

setivši se njega sam i uskliknula kada sam videla naslov, čelo verziju nisam ni slušala, sori

• 3 weeks later...
Posted

Ovo isto ide na Spotifaju (samo u izvođenju orkestra Pariske opere)... prija, izrazito

Posted
16 hours ago, Indy said:

Ovo isto ide na Spotifaju (samo u izvođenju orkestra Pariske opere)... prija, izrazito

pavana za umirući infantkinju.

ne volim ravela ali ova pavana je čarobna.

Posted

Ja volim Ravela i inače, ali ovo mi je prijalo k'o... majčin zagrljaj (eksjuz d patetika).

Btw. sad kad u Srb. ima spotifaj, možete da i vi dobijete slične preporuke (na bazi ranije istorije slušanja)... Ponekad me baš prijatno iznenade, a i saznam za ponešto novo (premda sa Lanciom ne mogu da se mere.)

Spoiler

spot.png

Druga stvar u vezi spotifaja je što nekad prave specijalne kompilacije (čak i albume specijalno snimljene za spotifaj). Ovaj Ravel je odavde "radite uz Satija i Ravela":

ravel.png

Posted

Posted (edited)

Peva i jedna devojka iz zrenjanina :-)   ( a kakav je on prorok ispao... )

Edited by nezvanova
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

evo i mene ponovo :D sa latinskim brkom i betovenovom burom, koju je komponovao, navodno isnpirisan citajuci onu sekspirovu.

(da malo nadomestimo to sto betoven ove godine nije bio izvodjen onoliko koliko je planirano. i da, spremam se za cortanovce i petrovaradin)