Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

Posted

IMG_20200417_023502.jpg.0e35a5ac80886066af165bacca350f9f.jpg

Trenutno mi služi kao podloga za miša, naravno uz neki tekstil preko da se ne uništi. Mislim da bi Glas bio srećan kad bi čuo za ovo.

Posted

U mirno praznično jutro, hor Clare College Cambridge, gudački orkestar Dmitri Ensemble, diriguje Graham Ross:

71J8ATFa2SL._SS500_.jpg

Niz poznatih Pertovih dela (Magnificat, Da Pacem, Domine, Stabat Mater, The Woman with Alabaster Box), upotpunjen je jednako sjajnim kompozicijama litvanskog kompozitora Peterisa Vasksa Plainscapes i škotskog Jamesa MacMillana Miserare.

• 2 weeks later...
Posted

Ah ti oznojani dirigenti

Posted

oni mora da su prethodno nekog bramsa svirali :D (oznojan je vise nego gergijev kada diriguje njegovim trocasovnim koncertima)

inace, hvala za ovo, divno je :wub:

Posted

Skroz fenomenalno... katarzićno, ba. Čujem da je ovo špica neke popularne serije (koju ne gledam), ne čudi me.

Posted (edited)

Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras Nos. 1, 2, 5 & 9, svira Orkestar nacionalnog radija Francuske, diriguje sam kompozitor, snimci su iz 1956. godine:

R-2026967-1259509367.jpeg.jpg

Ovo je prosto briljantno!

Edited by Ras
Posted
On 19.5.2020. at 14:22, Indy said:

Skroz fenomenalno... katarzićno, ba. Čujem da je ovo špica neke popularne serije (koju ne gledam), ne čudi me.

ima njegove fenomenalne muzike i u ''mojoj genijalnoj prijateljici'' , a ovo je iz peaky blinders-a