Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

Posted

dadada... i ja se iznervirala sto su tanjugovci pisali ''prikaz'' koncerta pre nego sto je on uopste odrzan. pa sad svugde po netu stoji kako je koncert poceo zvucima debisija :-)) sramota, stvarno! 

koncert je bio fenomenalan, gotovo cetiri sata muzike i magije neverovatnog gergijeva. a orkestar je zvucao kao da nisu rusi - diskretno, tanano, sve u skladu, promisljeno, precizno, a opet snazno i mocno kad treba... ma savrsenstvo! obaska sto je meni program apsolutno legao, ja volim i scedrina i debisija i malera, a 2. sostakovic mi je verovatno najomiljeniji piano koncert. jedino glazunova nisam nesto puno slusala, ali ga je ovaj mladac odlicno odsvirao!  

evo i zoki se svidelo, ona je jedina posteno napisala nesto o koncertu! :-)

Posted

Sinoc sam bila na jednom kucnom koncertu, solo klavir. Prvi put cuh ovu lepotu od Rahmanjinova - preludij u G-molu. Jedino mislim da je svirana u nesto sporijem tempu...ili me dinamicnost ove zene vodi u tom smeru, jer je nas gospodin bio vrlo miran i stalozen.

• 1 month later...
Posted

Zahvaljući filmu From the Land of the Moon (Mal de pierres)...

• 2 weeks later...
Posted

a ovo je zahvaljujuci almodovarovoj juliete... moglo je na filmu, i na filmskoj muzici, a ja je turih u ovo sokace :-)

Ryuichi Sakamoto, Playing the Piano 2009 

• 2 weeks later...
Posted

RIP

ode nas vuk kulenovic :-(

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Moji omiljeni kompozitori su Bah, Musorgski, Šostakovič, Maler i Brukner i mnogi drugi u dosta zasebnih kompozicija. Npr. 1. simfonija Bohuslava Martunua, 4. Bramsova simfonija, ''Život junaka'' i ''Alpska simfonija'' Riharda Štrausa, Dvoržakova 6. i 7. simfonija kao i njegove pozne simfonijske poeme...

• 2 weeks later...